Romania isi incepe drumul la Campionatul European de handbal feminin

Medaliata cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, echipa nationala a Romaniei s-a aflat abia in cea de-a treia urna la tragerea la sorti pentru Campionatul European. Ghinionul ne-a lovit in plin, romancele urmand a avea cea mai grea grupa preliminara, adversare fiind Norvegia, Rusia si Croatia. Impotriva Croatiei ar trebui sa ne descurcam, insa Norvegia si Rusia sunt primele doua favorite la castigarea acestei competitii, astfel ca va fi foarte dificil sa obtinem victoria in fata lor. Asta mai ales daca avem in vedere ca in urma cu doar doua luni a venit un nou antrenor la echipa nationala. Este vorba despre spaniolul Ambros Martin, care o antreneaza si pe Gyor, obtinand doua Ligi ale Campionilor cu aceasta si o Cupa EHF cu Itxako.  Totusi, perioada scurta pe care a avut pentru a se acomoda la nationala Romaniei ne face sa nu fim prea increzatori la o performanta imediata.

(swe2016 ehf-euro)
 
Daca vom obtine doar o victorie in fata Croatiei si vom pierde celelalte doua partide, foarte probabil vom termina pe locul 3 si vom merge in grupa principala, insa fara niciun punct. Acolo vom intalni cele 3 echipe care se vor califica din grupa C preliminara si care vor fi, aproape sigur, Muntenegru, Ungaria si Danemarca sau Cehia. Tinand cont ca primele doua clasate din grupa principala vor accede in semifinale, va fi aproape imposibil pentru romance sa faca asta pornind fara niciun punct. Istoricul ultimelor intalniri directe cu Norvegia si Rusia nu ne da nici el prea mari sperante. Astfel, din 4 partide cu Norvegia in 2016 am obtinut o victorie, suferind 3 infrangeri, in vreme ce din ultimi 5 intalniri impotriva Rusiei am obtinut o remiza, suferind 4 infrangeri. Sa speram insa ca fetele noastre vor face o figura frumoasa si vor obtine minim doua puncte cu Norvegia si Rusia.
 
Romania isi incepe drumul la Campionatul European de handbal feminin maine, 5 decembrie, cand va intalni Norvegia incepand cu ora 21:45. Toate partidele Romaniei vor fi transmise de TVR 2. Urmatoarea va avea loc miercuri, de la 19:30, adversara fiind Rusia, pentru ca ultima sa inceapa vineri, la ora 19:30.
 
Cea mai complexa oferta pentru Campionatul European de handbal feminin vine de la casa de pariuri Unibet (click aici pentru recenzie), aici gasind aproximativ 40 pariuri pentru fiecare meci, insa si pariuri referitoare la castigatoarea competitiei, a grupei preliminare, a grupei principale etc. . In ceea ce priveste Romania, aceasta este cotata cu 7.00 la castigarea grupei preliminarii si cu 14.0 la castigarea celei principale, acolo avand a patra sansa. Cota ca Romania sa se califice in semifinalele Campionatului European este 5.00. Cat despre jucatoarele  ’’tricolorelor’’, Cristina Neagu este creditata cu o cota de 1.15 la titlul de golghetera a echipei. Ea este urmata de Melinda Geiger (7.5) si de Cristina Zamfir (8.00).
Sursa feat.: handballplanet