Roger Federer: cantecul de lebada al unui campion

Roger Federer incheie astazi, 23 septembrie 2022, o cariera prodigioasa. 

La Rod Laver Cup, la Londra, Roger Federer va juca ultimul meci oficial al carierei. Roger va face pereche cu Rafa Nadal in echipa Europei si va juca impotriva dublului Jack Sock/ Francis Tiafoe din echipa Restul Lumii. 

Meciul va fi transmis pe Eurosport, începând cu ora 22.30 -23.00. 

Dincolo de cele 20 de trofee de Grand Slam castigate, de alte zeci de turnee in care a triumfat, de cele peste 1500 de meciuri jucate in cei 24 de ani de cariera, Roger ramane un simbol al elegantei in tenis.

El a influentat sute de mii de copii din intreaga lume sa inceapa o cariera sau pur si simplu sa vina pe teren si sa joace tenis.

Si nu numai despre copii este vorba, ci si despre parinti si chiar bunici, cuceriti de eleganta si maiestria jocului lui Roger Federer.

Alaturi de Rafa Nadal, Novak Djokovic si Andy Murray, Roger a dominat cu autoritate tenisul ultimilor 20 de ani.

Ajuns acum la 41 de ani, Roger nu a mai jucat un meci oficial de la turneul Wimbledon de anul trecut. Accidentarea de la genunchi l-a tinut departe de teren si recuperarea a fost anevoioasa.

Roger Federer planuia sa se retraga la turneul de la Basel, in Elvetia natala, dar se pare ca nu mai poate juca un meci de simplu.

Astfel ca retragerea sa va avea loc intr-un meci de dublu, alaturi de rivalul si prietenul sau de o viata, Rafa Nadal. 

Iubitori ai tenisului din toata lumea asteapta cu infrigurare acest meci care inseamna incheierea unei ere in tenis, una care poate purta, fara teama de a gresi, numele lui Roger Federer.

Roger Federer intra in istorie, cu zambetul sau sincer, cu ghidusiile sale, cu tenisul de gentleman, cu racheta pe care a manuit-o ca pe un arcus de Stradivarius.

Multumim pentru tenis, Roger Federer!