Rezultate 7 august si program 8 august la Jocurile Olimpice

Team Romania si-a incheiat parcursul la Jocurile Olimpice, ramanand cu o medalie de aur si trei de argint. Astazi au evoluat ultimii doi sportivi romani, niciunul neavand insa vreo sansa. Catalin Chirila a plecat destul de bine la canoe, insa “s-a inmuiat” in a doua jumatate a cursei. Cat despre Alexandru Novac, acesta a incheiat ultimul in finala la aruncarea sulitei. Novac a depasit insa asteptarile calificandu-se in finala, realizand cea mai mare performanta a sezonului.

Rezultate sportivi romani 7 august

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Rezultat

Caiac-canoe

1 000 m simplu M

Chirila

Finala B

3

Atletism

Aruncarea sulitei M

Novac

Finala

12

Rezultate 7 august program 8 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

Finala feminina de canoe dublu pe distanta de 500 m era castigata de chinezoaicele Xu si Sun. Acestea isi imbunatateau propriul record olimpic, stabilit ieri. Chinezoaicele incheiau in 1 minut 55 secunde 495 miimi, cu mai bine de doua secunde decat recordul de ieri.

La atletism se stabilea tot un record olimpic, la fel ca la caiac-canoe. Este vorba despre finala masculina de 1 500 m, castigata de norvegianul Ingebrigtsen. Acesta oprea cronometrul in 3 minute 28 secunde 32 sutimi. 

Rezultate 7 august program 8 august JO 2020 - Rezultate in sporturile de echipa

La polo feminin astazi se decernau medaliile. In finala mica Ungaria o invingea pe Rusia cu scorul de 11-9. Atentie insa, rusoaicele conduceau cu 8-7 inaintea ultimului sfert. Medalia de aur era cucerita de SUA, care o invingea in finala pe Spania, scor 14-5. Locul 5 il ocupa Australia, care o invingea pe Olanda cu 14-7. In lupta pentru locul 7 Canada o invingea pe China cu scorul de 16-7.

In voleiul pe plaja masculin medalia de bronz era cucerita de qatarezii Younousse si Tijan, care ii invingeau in minimum de seturi in finala mica pe letonii Plavins si Tocs. Tot in minimum de seturi se decidea si finala mare. Acolo norvegienii Mol si Sorum cucereau aurul olimpic, trecand in finala de rusii Krasilnikov si Stoyanovskiy. 

Trecem la baschetul masculin, acolo unde se intampla o mica surpriza in finala mica. Medalia de bronz era cucerita de Australia, care se impunea in fata Serbiei cu 107-93. Medalia de aur era cucerita, evident, de SUA, care nu castiga insa la o diferenta mare. Americanii se impuneau in finala in fata Frantei cu scorul de 87-82. 

O mica surpriza se inregistra si in finala mica la baseball. Republica Dominicana lua medalia de bronz, impunandu-se cu 10-6 in fata Coreei de Sud. Medalia de aur era cucerita de Japonia, care o invingea cu 2-0 in finala pe SUA.

La voleiul in sala masculin asistam la partide de 5 seturi atat in finala mica, dar si in finala mare. Medalia de bronz era cucerita de Argentina, care se impunea in fata Braziliei, provocand o mare surpriza. Si in finala mare se petrecea o surpriza, insa mai mica, Franta invingand Rusia.

O partida cu goluri multe avea loc in finala mica de handbal masculin. Acolo Spania o invingea pe Egipt cu scorul de 33-31. In schimb, finala mare nu avea parte de prea multe reusite, in plus inregistrandu-se o surpriza majora. Franta o invingea pe Danemarca, scor 25-23, adjudecandu-si medaliile de aur. 

In fine, in finala fotbalului masculin, la fel ca si in cea a fotbalului feminin de ieri, se ajungea in extra-time. Dupa 90 minute Spania si Brazilia se aflau la egalitate, scor 1-1. Intrat in reprizele de prelungiri, Malcom aducea golul victoriei pentru brazilieni in minutul 108. 

Rezultate 7 august program 8 august JO 2020 - Clasamentul pe medalii dupa 15 zile

In mod surprinzator, SUA nu a condus clasamentul pe medalii la finalul niciuneia dintre cele 15 zile. O poate face insa la final, diferenta dintre China si SUA fiind de doar doua medalii de aur. Astfel, China are 38 medalii de aur, 31 de argint si 18 de bronz, in vreme ce SUA a cucerit 36 medalii de aur, 39 de argint si 33 de bronz. Asadar, in cazul unei egalitati in ceea ce priveste medaliile de aur SUA ar fi avantajata. Ultima pozitie a podiumului este ocupata de Japonia, care are 27 medalii de aur, 12 de argint si 17 de bronz. Rusia si Marea Britanie se afla la egalitate in ceea ce priveste medaliile de aur, pe locurile 4 si 5. Fiecare dintre cele doua a cucerit 20 medalii de aur. Rusia este insa avantajata, obtinand 26 medalii de argint, fata de 21 ale britanicilor.

Romania se afla pe locul 45 in clasament, la egalitate cu Venezuela. In total 65 natiuni au cucerit cel putin o medalie de aur, in vreme ce 93 natiuni au urcat pe podium. 

Rezultate 7 august program 8 august JO 2020 - In ultima zi se vor decerna 13 medalii de aur

Patru sporturi de echipa isi vor afla medaliatele cu aur maine, in ultima zi a Jocurilor Olimpice. Este vorba despre volei in sala, handbal, baschet si polo. In afara lor, se vor mai acorda medalii la atletism, box, ciclism si gimnastica ritmica. La casele de pariuri de top din Romania vei gasi multe optiuni de pariuri in vederea majoritatii partidelor din aceste sporturi. 

Lupta dintre China si SUA pentru intaietate in clasamentul pe medalii este una spectaculoasa. SUA are prima sansa, desi se afla cu doua medalii de aur in spate. In ultima zi sportivii chinezii vor disputa finala mare la box, ciclism pe pista, gimnastica ritmica si maraton. Acestia nu sunt insa favoriti principali in nicio proba. In schimb, SUA va disputa finala mare la baschet feminin, volei feminin, la care adaugam maratonul, doua categorii la box si ciclismul pe pista. Americanii sunt favoriti principali la baschet feminin, box masculin +91 kg si volei feminin. La box si baschet au de departe prima sansa.