Rezultate 6 august si program 7 august la Jocurile Olimpice

Dintre toti sportivii romani care au concurat astazi doar Catalin Chirila a obtinut o performanta notabila. Acesta s-a calificat in semifinalele probei de 1000 m la canoe simplu, realizand primul timp in serii. Albert Saritov si Alina Vuc, sperantele noastre la medalie, au pierdut inca din optimi, in vreme ce Victor Mihalachi nu a reusit sa il urmeze pe Chirila in semifinale. La 50 km mars Marius Cocioran a obtinut o performanta remarcabila.

Rezultate sportivi romani 6 august 

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Atletism

50 km mars M

Cocioran

Finala


24

Caiac-Canoe

C1 - 1000 m M

Mihalachi

Sferturi


5

Caiac-Canoe

C1 - 1000 m M

Chirila

Serii


1

Lupte

97 kg M

Saritov

Optimi

Conyedo

1-6

Lupte

50 kg F

Alina Vuc

Optimi

Selishka

0-6

Istoric: Verde - Calificare; Rosu - Infrangere/eliminare

Rezultate 6 august program 7 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

Primul record olimpic al zilei avea loc in seriile feminine de canoe dublu pe distanta de 500 m. Chinezoaicele Xu/Sun isi castigau seria, oprind cronometrul in 1 minut 57 secunde 870 miimi. 

In seria masculina de caiac patru persoane pe distanta de 500 m se stabilea, de asemenea, un record olimpic. Spaniolii il realizau, incheind proba in 1 minut 21 secunde 658 miimi. 

La atletism se stabilea astazi un singur record olimpic. Se intampla in finala feminina de 1 500 m, unde medalia de aur a fost cucerita de kenyanca Kipyegon. Aceasta oprea cronometrul in 3 minute 53 secunde 11 sutimi.

Rezultate 6 august program 7 august JO 2020 - Rezultate in sporturile de echipa

In finala mare la volei pe plaja feminin americancele Ross si Klineman cucereau medalia de aur, invingandu-le in minmum de seturi pe australiencele Clancy si Artacho. Tot in doua seturi le invingeau si elvetiencele Heidrich si Verge-Depre pe letonele Kravcenoka si Graudina, cucerind medalia de bronz.

In hocheiul pe iarba feminin Olanda devenea campioana olimpica, dupa ce o invingea cu 3-1 in fnala mare pe Argentina. Medalia de bronz o cucerea Marea Britanie, care o invingea in finala mica pe India cu 4-3, dupa ce la pauza era condusa cu 2-3. 

In fotbalul feminin se juca finala mare intre Suedia si Canada. Dupa 120 minute scorul era 1-1, finala hotarandu-se la loviturile de departajare. Medalia de aur se ducea, in mod surprinzator, la Canada, care castiga pentru prima data o medalie de aur la Jocurile Olimpice.

In fotbalul masculin se disputa finala mica, unde Mexic cucerea medalia de bronz, invingand-o cu 3-1 pe Japonia.

In tenisul de masa masculin cine credeti ca a cucerit medalia de aur? Evident, China, care trecea in finala de Germania in minimum de partide. Japonia cucerea medalia de bronz, invingand-o cu 3-1 in finala mica pe Coreea de Sud.

In voleiul feminin astazi aveau loc semifinalele. Ambele partide se incheiau in minmum de seturi, SUA invingand Serbia, iar Brazilia impunandu-se in fata Coreei de Sud. 

Semifinale se disputau si in baschetul feminin. La fel ca la voleiul feminin, nici aici nu era prea mult suspans. SUA o invingea pe Serbia cu 79-59, iar Japonia producea o mica surpriza, invingand Franta cu scorul de 87-71.

La polo masculin se petrecea o surpriza in meciurile pentru locurle 5-8, SUA impunandu-se in fata Italiei cu 7-6. In celalalt duel pentru locurile 5-8, Croatia o invingea pe Muntenegru cu 12-10. In semifinale Grecia se impunea cu 9-6 in fata Ungariei, iscand o mica surpriza. In a doua semifinala Serbia castiga cu 10-9 in fata Spaniei, dupa ce la finalul sfertului 3 era condusa cu 5-7. 

Semifinale mai aveau loc si in handbalul feminin. Aici Franta o invingea pe Suedia cu 29-27. Surpriza venea de la Rusia, care se impunea in fata Norvegiei cu 27-26. 

In weekend vor avea loc finalele in sporturile pe echipa. Pentru cea din fotbal si baschet, cele mai urmarite sporturi de echipa in Romania, o pagina special dedicata Jocurilor Olimpice prezinta atat o analiza, cat s un pronostic. 

Rezultate 6 august program 7 august JO 2020 - Program sportivi romani 7 august

Maine vor concura ultimii sportivi romani la aceste Jocuri Olimpice. Este vorba despre canotorul Catalin Chirila si despre atletul Alexandru Novac. Chirila va concura la noapte in semifinale si, speram, ceva mai tarziu in finala. Novac va concura in finala la aruncarea sulitei.

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Ora start proba

Caiac-canoe

1 000 m simplu M

Chirila

Semifinale

03:44

Atletism

Aruncarea sulitei M

Novac

Finala

14:00

Rezultate 6 august program 7 august JO 2020 - Clasamentul pe medalii dupa 14 zile

China se afla in continuare pe prima pozitie in clasamentul pe natiuni, avand 5 medalii de aur in fata SUA. China a cucerit pana acum 36 medalii de aur, 26 de argint si 17 de bronz, pe cand SUA are 31 medalii de aur, 31 de argint si 36 de bronz. Sa spunem insa ca SUA are multi finalisti in sporturile de echipa. De asemenea, la atletism americanii pot spera la cateva medali de aur. Asadar, nimic nu este decis inca.

Pozitia a treia in clasamentul pe medalii este ocupata de Japonia, care are 24 medalii de aur, 11 de argint si 16 de bronz. Este greu de crezut ca tara gazda mai poate pierde pozitia a treia, pe 4 aflandu-se Marea Britanie, cu 18 medalii de aur, 20 de argint si alte 20 de bronz. In schimb, Marea Britanie poate ajunge pana pe 6, pe urmatoarele doua pozitii aflandu-se doua natiuni cu 17 medalii de aur. Este vorba de Rusia si Australia. Sportivii rusi mai au 23 medalii de argint si 22 de bronz, iar cei australieni 6 de argint si 21 de bronz. 

Romania a cazut pe 41, ramanand cu o medalie de aur si 3 de argint, fiind la egalitate cu Venezuela. Pana acum 63 natiuni au cucerit cel putin o medalie de aur, iar 89 au prins podiumul. 

Rezultate 6 august program 7 august JO 2020 - In penultima zi se vor acorda cele mai multe medalii de aur de pana acum

Maine putem vedea destule schimbari in clasamentul pe medalii, poate chiar in fruntea lui. Asta deoarece se vor decerna nu mai putin de 34 medalii de aur. Medaliatii vor proveni din atletism, baschet, baseball, box, caiac-canoe, ciclism, echitatie, fotbal, gimnastica ritmica, golf, handbal, inot, karate, lupte, pentatlon modern, polo, scufundari, volei in sala si volei pe plaja.