Rezultate 5 august si program 6 august la Jocurile Olimpice

Spre deosebire de ziua de ieri, astazi niciunul dintre cei doi sportivi romani care au participat nu s-a  calificat mai departe. Daniela Stanciu a ratat calificarea in finala la aruncarea sulitei si nici Andreea Ana nu s-a descurcat prea bine. Aceasta este, asadar, prima zi in care niciun sportiv roman nu a obtinut niciun rezultat pozitiv. Sigur, Andreea Ana va evolua in reimperecheri, insa nu va avea nici acolo sanse prea mari.

Rezultate sportivi romani 5 august

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Atletism

Saritura in inaltime F

Stanciu

Calificari


9

Lupte

53 kg F

Andreea Ana

Optimi

Kaladzinskaya

0-10

Istoric: Rosu - Infrangere/Eliminare; Galben - Reimperechere

Rezultate 5 august program 6 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

Spre deosebire de zilele trecute, vantul nu a mai ajutat la stabilirea recordurilor olimpice la caiac-canoe. In schimb, am avut cateva la atletism. S-au desfasurat nu mai putin de 15 probe astazi la atletism, asistand la doar doua recorduri olimpice. Este de inteles numarul mic de recorduri, avand in vedere ca aici nu ai factori externi, ca la canotaj sau caiac-canoe. Sau, daca ai parte de ei, te ajuta in mod nesemnficativ. 

Vom incepe cu finala aruncarii greutatii la masculin, unde medaliatii cu aur si argint au provenit dn SUA. Medalia de aur o cucerea Ryan Crouser, care stabilea un record olimpic: 23.30 metri.

Celalalt record olimpic era stabilit in chiar ultima cursa a zilei. Vorbim de semifinala masculina de 1 500 m. Autorul recordului olimpic era kenyanul Abel Kipsang, care oprea cronometrul in 3 minute 31 secunde 65 sutimi. 

Rezultate 5 august program 6 august JO 2020 - Rezultate in sporturile de echipa

In hocheiul pe iarba masculin finala se disputa intre primele doua favorite: Belgia si Australia. Asistam la un meci spectaculos, incheiat cu lovituri de departajare. In final, europenii cucereau medalia de aur. In finala mica India se impunea in fata Germaniei cu 5-4.

Favoritele principale ajungeau in finala mare si la tenis de masa feminin. Acolo China nu avea niciun fel de probleme, invingand-o pe Japonia in minimum de partide. In finala mica Hong Kong se impunea in fata Germaniei cu 3-1. 

In prima semifinala a voleiului masculin Rusia se impunea in fata Braziliei cu scorul de 3-1. Este a doua victorie pentru rusi contra brazilienilor la aceste Jocuri Olimpice, in grupe castigand in minimum de seturi. In a doua semifinala Franta o invingea destul de clar pe Argentina, scor 3-0. 

In prima semifinala a baschetului masculin, Australia incepea destul de curajos in fata SUA, conducand la pauza. In al treilea sfert insa, australienii nu au rezistat, marcand doar 10 puncte, primind 32. In final, SUA s-a impus cu 97-78. In ultimul act americanii o vor intalni pe Franta, care a invins-o pe Slovenia la un singur punct diferenta. 

Faza semifinalelor se desfasura astazi si la polo feminin. In prima partida SUA o invingea pe Rusia cu 15-11, in a doua Spania trecand de Ungaria cu scorul de 8-6. 

Semifinale se disputau astazi si la handbal masculin. In primul meci Franta trecea de Egipt cu scorul de 27-23, dupa o prima repriza in care cele doua incheiau la egalitate. In a doua semifinala se inregistra un scor identic cu cel din prima semifinala, Danemarca invingand Spania.

In finala mica a fotbalului feminin SUA o intalnea pe Australia. SUA nu avea niciun fel de problema in a se impune, chiar daca la final tabela arata scorul de 4-3. SUA conducea insa cu 3-1 inca de la pauza, tot ea marcand prima si in repriza secunda. Golul de 3-4 era marcat de australience in minutul 90. Maine va avea loc finala mare intre Suedia si Canada, pe o pagina dedicata exclusiv Jocurilor Olimpice putand gasi analiza acestei partide. De asemenea, analiza va fi insotita si de un pont. 

Astazi avea loc finala mare in baseball, acolo unde aceeasi SUA nu avea niciun fel de emotie. Americanii se impuneau in fata Coreei de Sud cu scorul de 7-2. Diferenta a fost facuta in inningul 6, cand SUA castiga cu 5-0.

Rezultate 5 august program 6 august JO 2020 - Program sportivi romani 6 august

Romania a ramas cu 4 medalii din prima saptamana, insa mai urmeaza sa intre in arena unul sau chiar doi luptatori care au sanse mari la medalie. Maine vom avea ocazia de a vedea la lucru 5 sportivi: doi luptatori, doi canoisti si un atlet care va concura la proba de 50 km mars. Aceasta va incepe, atentie, astazi inainte de miezul noptii la noi. Este prima proba de la JO 2020 care incepe atat de devreme.

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start proba

Atletism

50 km mars M

Cocioran

Finala23:30

Caiac-Canoe

C-1 1000 m M

Chirila

Serii03:44

Caiac-Canoe

C-1 1000 m M

Mihalachi

Serii04:08

Lupte

97 kg M

Saritov

Optimi

Conyedo

Italia

06:12

Lupte

50 kg F

Alina Vuc

Optimi

Selishka

Bulgaria

06:19

Rezultate 5 august program 6 august JO 2020 - Clasamentul pe medalii dupa 13 zile

Foarte probabil, SUA va depasi pragul de 100 medalii, avand in acest moment cu 17 mai multe decat urmatoarea clasata. Doar ca natiunea care a cucerit cele mai multe medalii de aur este China. Sportivii chinezi au 34 asemenea medalii, fata de 29 ale americanilor. Podiumul este completat de Japonia, care are 22 medalii de aur dintr-un total de 46. Pozitia a patra este ocupata de Australia, care a cucerit 17 medalii de aur si 41 in total. Pe locul 5 o gasim pe Rusia, cu 58 medalii, insa doar 16 de aur. Tot atatea medalii de aur a cucerit si Marea Britanie, aceasta avand 18 medalii de argint, fata de cele 22 ale Rusiei.

Cu o medalie de aur si 3 de argint, Romania ocupa locul 37. China, Japonia, Noua Zeelanda, Cehia, Belgia, Slovenia, Ecuador, Grecia, Uzbekistan, Kosovo, Qatar, Bahamas, Bermuda, Maroc si Puerto Rico sunt natiunile care au mai multe medalii de aur atat fata de cele de argint, cat si fata de cele de bronz. Numarul natiunilor care au cucerit cel putin o medalie de aur este 63. Numarul tarilor care au urcat pe podium este 88.  

Rezultate 5 august program 6 august JO 2020 - In antepenultima zi se vor decerna 23 medalii

In ultimele 3 zile ale Jocurilor Olimpice sunt puse in joc 70 medalii de aur. Maine se vor imparti 23 la: atletism, box, ciclism, escalada, fotbal, hochei pe iarba, karate, lupte, pentatlon modern, tenis de masa si volei pe plaja.