Rezultate 4 august si program 5 august la Jocurile Olimpice

Astazi Romania a avut doi reprezentanti la Jocurile Olimpice, dintre care unul a acces in finala. Este vorba de atletul Alexandru Novac, care a terminat al patrulea in seria sa, avand a saptea distanta in total, la proba de aruncare cu sulita. In schimb, luptatoarea Kriszta Incze a parasit competitia fara vreo victorie. 

Rezultate romani 4 august 

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Atletism

Aruncare sulita M

Novac

Calificari


4

Lupte

62 kg F

Incze

Reimperecheri

Grigorjeva

7-14

Istoric: Verde - calificare; Rosu - infrangere

Rezultate 4 august program 5 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

La proba de caiac simplu masculin pe distanta de 200 m, ungurul Cizmadia isi castiga seria, reusind, totodata si un record olimpic. Sportivul din Ungaria termina in 34 secunde 442 miimi. 

In proba feminina de canoe simplu pe distanta de 200 m recordul olimpic ii apartinea americancei Nevin Harrison. Aceasta castiga seria in 44 secunde 938 miimi.

In proba de caiac dublu masculin pe distanta de 1000 m se stabilea un nou record olimpic. Cei care il reuseau erau australienii Westhuyzen si Green, cei doi castigand seria in 3 minute 8 secunde 773 miimi. 

In semifinalele probei de caiac simplu masculin pe distanta de 200 m se dobora un record olimpic stabilit cu doar cateva zeci de minute inainte. Britanicul Liam Heath castiga cursa in 33 secunde 985 miimi.   

In finala probei masculine pe echipe de urmarire la ciclism pe pista asistam la un record mondial. Cel care il doborau erau italienii, care opreau cronometrul in 3 minute 42 secunde 32 miimi. 

Un record mondial se inregistra si in finala la haltere, proba masculina de 109+ kg. Georgianul Talakhadze castiga detasat, ridicand in total 488 kg (smuls+aruncat). Medaliatul cu argint reusea cu 47 kg mai putin decat georgianul.

In probele de atletism avea loc un singur record. Este vorba de finala feminina de 400 m garduri, unde asistam la un record mondial. Americanca McLaughlin cucerea medalia de aur, terminand proba in 51 secunde 46 sutimi.    

Rezultate 4 august program 5 august JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

Un singur rezultat surprinzator se inregistra astazi in sporturile de echipa. Ne aflam in fazele finale, unde echipele favorite nu mai joaca relaxat, acesta fiind motivul pentru care nu mai vedem atat de multe surprize. Sngura surpriza era insa una imensa, care avea loc in sferturile de finala ale voleiului feminin. In chiar prima partida, Coreea de Sud o invingea pe Turcia in set decisiv cu scorul de 15-13.  , 

Rezultate 4 august program 5 august JO 2020 - Program sportiv romani 5 august

La fel ca astazi, maine vom avea, de asemenea, doar doi sportivi romani la Jocurile Olimpice. Prima va intra in competitie Daniela Stanciu, atleta concurand in calficari la saritura in inaltime. Apoi Andreea Ana va lupta in proba de 53 kg.

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start proba

Atletism

Saritura in inaltime F

Stanciu

Calificari03:10

Lupte

53 kg F

Andreea Ana

Optimi

Kaladzinskaya

Belarus

05:37

Rezultate 4 august program 5 august JO 2020 - Clasament pe medalii dupa 12 zile

Se contureaza o mare surpriza in clasamentul pe medalii, acolo unde China conduce detasat. Cu 4 zile inaintea incheierii Jocurilor Olimpice, China are 7 medalii de aur in fata SUA. Sportivi chinezii au 32 medalii de aur, 22 de argint si 16 de bronz, in vreme ce sportivii americani au 25 medalii de aur, 31 de argint si 23 de bronz. Pe ultima treapta a podiumului gasim tara gazda Japonia, cu 21 medalii de aur, 7 de argint si 12 de bronz. Marea Britanie a urcat pe pozitia a patra, cucerind 15 medalii de aur, 18 de argint si 15 de bronz. Top 5 este  incheiat de Australia, cu 15 medalii de aur, doar 4 de argint si 17 de bronz.

Romania se afla pe locul 35, cu o medalie de aur si 3 de argint. Pana acum 60 natiuni au cucerit cel putin o medalie de aur. Totodata, numarul natiunilor ce au urcat pe podium este 85. 

Rezultate 4 august program 5 august JO 2020 - Se vor acorda 27 medalii de aur pe 5 august

Maine se va decerna cel mai mare numar de medalii de aur de pana acum. Vom vedea medalii de aur la atletism, box, caiac-canoe, ciclism, escalada, hochei pe iarba, inot, karate, lupte, scufundari, skateboarding si tenis de masa. 

Cele mai importante meciuri din sporturile de echipa de maine par semifinalele de baschet masculin, insa si finala mica de fotbal feminin. In vederea fiecaruia dintre aceste meciuri va sunt prezentate intr-o pagina dedicata exclusiv Jocurilor Olimpice atat o analiza, cat si un pronostic de catre tipsterii nostri.