Rezultate 31 iulie si program 1 august la Jocurile Olimpice

Astazi a fost prima zi a Jocurilor Olimpice de la Tokyo de cand se decerneaza medalii cand Romania nu a avut niciun reprezentant. Din acest punct de vedere, a doua saptamana a Jocurilor Olimpice a inceput destul de prost. Speram insa ca lucrurile sa se imbunatateasca zilele viitoare. 

Rezultate 31 iulie program 1 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

Prima medalie de aur a Poloniei a venit la atletism, in proba mixta de 4*400 m. La fel ca in serii, echipa poloneza stabilea un record olimpic. Acum reusea sa termine proba in 3 minute 9 secunde 87 sutimi.

In finala feminina de 100 m podiumul era compus in totalitate din atlete jamaicane. Medalia de aur se ducea la Elaine Thompson, care termina proba in 10 secunde 61 sutimi, stabilind un nou record olimpic. 

La haltere, proba masculina de 81 kg, chinezul Xiaojun Lu cucerea medalia de aur, ridicand in total 374 kg. De specificat ca acesta era totalul celor doua incercari finalizate cu succes ale chinezului. Astfel, Lu stabilea un nou record olimpic.

La 96 kg medalia de aur era cucerita de un qatarez. Este vorba de El-Bakh, care stabilea un nou record olimpic. Acesta ridica in total 402 kg, 15 mai mult decat medaliatii cu argint si bronz. 

La natatie ziua incepea cu un record mondial. Il stabilea americanul Caeleb Dressel in finala de 100 m fluture. Acesta cucerea medalia de aur, terminand proba in 49 secunde 45 sutimi.

Un alt record mondial era stabilit in finala de 4*100 m mixt. Marea Britanie cucerea medalia de aur, oprind cronometrul in 3 minute 37 secunde 58 sutimi, la mai bine de o secunda in fata Chinei, care a cucerit medalia de argint. 

In semifinala feminina de 50 m liber fenomenul Emma McKeown stabilea inca un record olimpic. Este al saselea record olimpic stabilit de australianca la aceste Jocuri Olimpice. Daca in serii incheia proba in 24 secunde si doua miimi, acum McKeown incheia in exact 24 secunde.

Rezultate 31 iulie program 1 august JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

In handbalul feminin Angola reusea surpriza, invingand tara gazda Japonia cu 28-25. Astfel, inainte de ultima etapa a grupelor niciuna dintre echipele din aceasta grupa nu este scoasa din cartile calificarii. 

Nici in cealalta grupa nicio echipa nu este eliminata inainte de ultima etapa a grupelor. Asta, dupa ce Ungaria reusea surpriza, trecand de Spania cu 29-25. Unguroaicele au fost in permanenta la conducerea partidei, nepermitandu-le spanioloaicelor sa egaleze nici macar o data. Norvegia si Suedia sunt formatiile aflate in fruntea celor doua grupe.

In semifinale la rugby in 7 feminin puteam asista la o surpriza majora daca Fiji o elimina pe Noua Zeelanda. Fiji marca un eseu in prelungirile partidei, egalandu-le pe nou-zeelandeze. Daca venea si transformarea, Fiji era in finala. Din pacate pentru ele, nu a venit, iar Noua Zeelanda castiga in extra-time. 

In play-offurile pentru locurile 9-12 se inregistra o surpriza, Brazilia impunandu-se in fata Japoniei cu 21-12. Sigur, aici motivatia este mult mai mica decat la un meci din sferturi sau din semifinale. 

Trecem la volei feminin, acolo unde cea mai mare surpriza de astazi o reprezenta victoria sportivelor din Rusia impotriva SUA. Mai mult, rusoaicele invingeau in minimum de seturi. Nu este deloc exclus insa ca SUA sa fi pierdut pentru a avea un drum mai usor in fazele finale.

Nu este insa si cazul partidei dintre Japonia si Coreea de Sud. Tara gazda era invinsa cu 2-3, sud-coreencele provocand o surpriza destul de mare. Coreea de Sud a invins cu 16-14 in decisiv, salvand doua mingi de meci avute la rand de nipone.

O surpriza poate mai mare se inregistra intre China si Italia, chinezoaicele invingand in minimum de seturi. Este adevarat, Italia castigase toate partidele pana atunci, ramanand pe primul loc chiar si dupa aceasta infrangere. In opinia noastra, era mai bine daca acum jucau pe bune, ca sa-si asigure calificarea de pe primul loc, pentru ca in ultima runda sa-si odihneasca titularele. Italia, Rusia, SUA si Turcia sunt calificate din grupa B. Brazilia, Serbia si Coreea de Sud sunt calificate din grupa A, urmand ca in ultima runda sa se lupte in meci direct Republica Dominicana si Japonia, pentru ultimul loc calificant. 

In fotbalul masculin astazi s-au disputat sferturile de finala. Primul meci a fost unul electrizant, intre Spania si Coasta de Fildes. In minutul 90 scorul era 1-1, Coasta de Fildes marcand in minutul 90+1. Nu acesta a fost insa scorul final, Mir egaland pentru spanioli in minutul 90+3. In extra-time Spania a invins cu 3-0, evitand o deceptie, doua dintre goluri fiind inscrise de acelasi Mir. Atentie, Mir  intra in teren in minutul 90+2. 

Rezultate 31 iulie program 1 august JO 2020 - Program sportivi romani 1 august

Toti sportivii romani de maine vor avea proba destul de dimineata. Speram ca Alex Ciurariu sa ne ajute la acest capitol si sa vedem cel putin doua lupte de-ale sale la o ora decenta. Asta ar insemna sa treaca de optimi. Este insa greu de crezut, deoarece Alex va juca in optimi contra favoritului principal. In ceea ce priveste tenisul de masa, este foarte probabil ca Romania sa invinga Egiptul in proba pe echipe. Daca se va intampla asta, in sferturi o va intalni, cel mai  probabil, pe Hong Kong. La atletism avem sanse aproape nule de a trece mai departe.

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start proba

Atletism

Saritura in lungime F

Iusco

Grupe03:50

Atletism

Saritura in lungime F

Rotaru

Grupe03:50

Tenis de masa 

Simplu F

Romania

Optimi


Egipt

04:00

Atletism

Aruncare ciocan F

Ghelber

Grupe04:40

Lupte

Greco-romane 130+ M

Alexuc

Optimi

M.Lopez

Cuba

05:14

Rezultate 31 iulie program 1 august JO 2020 - Clasament pe medalii dupa 8 zile

China a ramas pe primul loc si dupa aceasta zi, acumuland 21 medalii de aur din totalul celor 46. Japonia este pe pozitia secunda, cu 17 medalii de aur din totalul celor 30, iar gluma se cam ingroasa pentru SUA, favorita certa la castigarea Jocurilor Olimpice. Aceasta ocupa ultimul loc al podiumului, cu 16 medalii de aur si 46 in total. Top 5 este completat de sportivii din Rusia si Australia, cu 11, respectiv 10 medalii de aur. Romania se afla pe locul 23, cu o medalie de aur si 3 de argint. Pana acum 49 de tari au cucerit cel putin o medalie de aur, in vreme ce 76 natiuni urcau pe podium.

Rezultate 31 iulie program 1 august JO 2020 - Se vor decerna 25 medalii de aur in prima zi a lunii august 

In luna august, doar 4 si 8 sunt zilele in care se vor decerna mai putin de 20 medalii de aur. Maine se vor acorda 25 medalii de aur, printre sporturile care isi vor desemna castigatorii avand probe la: natatie, scufundari, atletism, badminton, ciclism, scrima, gimnastica artistica, golf, sailing si haltere. De asemenea, se va disputa finala la simplu masculin, dublu feminin si dublu mixt la tenis. Majoritatea sporturilor de echipa isi vor disputa, de asemenea, ultimele meciuri din grupe. O pagina dedicata special Jocurilor Olimpice va va intampina pe site, pagina pe care veti gasi analize si ponturi pentru cele mai importante meciuri din sporturile de echipa, dar si din tenis.