Rezultate 30 iulie si program 31 iulie la Jocurile Olimpice

Astazi nu a fost deloc o zi fasta pentru sportivii si sportivele din Romania. Singurul rezultat pozitiv l-a realizat Vladut Simionescu in primul tur la judo. Apoi a pierdut insa in optimi. La natatie Bianca Costea a incheiat a doua seria, obtinand insa un timp prea slab pentru a spera la calificare. Tot la natatie, David Popovici a terminat ultmul seria la 50 m. Nu putem spune insa ca a fost o mare dezamagire, avand in vedere ca Popovici mereu a plecat mai slab atat la 100 m, cat si la 200 m.

Astfel, dupa prima saptamana de concurs Romania a acumulat 4 medalii. De remarcat ca niciuna nu a fost de bronz. Speram ca in a doua saptamana sa mai cucerim medalii, insa va fi destul de greu. Sa spunem ca in prima zi a celei de-a doua saptamani nu vom avea niciun sportiv. Este prima zi dintre cele in care s-au acordat medalii cand nu vom avea niciun reprezentant.

Performante sportivi romani 30 iulie

Sport 

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat 

Atletism

Aruncare disc M

Firfirica

Grupe


10

Canotaj

8+1 F

Romania

Finala A


6

Judo

100+ kg M

Simionescu

Tur 1

Omar

Optimi

Natatie

50 m M

Popovici

Serii


8

Natatie

50 m F

Costea

Serii


2

Istoric: Rosu - eliminat

Rezultate 30 iulie program 31 iulie JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

Este pentru prima data cand la Jocurile Olimpice se introduce proba de 4*400 m mixt la atletism. Aceasta se compune din doua femei si doi barbati intr-o echipa. In serii Polonia a stabilit cel mai bun timp, terminand in 3 minute 10 secunde 44 sutimi. De mentionat ca SUA, una dintre marile favorite, era descalificata.

Dupa ce zilele trecute stabilea recordul olimpic la 10 m pistol cu aer comprimat, acum rusoaica Batsarashkina stabilea recordul olimpic la 25 m pistol. Aceasta obtinea 38 puncte. Acelasi numar de puncte reusea si sud-coreeanca Min-Jung Kim. Cele doua au fost departajate, in urma departajarii sportiva din Rusia cucerind medalia de aur.

Dupa ce a doborat recordul mondial la 200 m bras si recordul olimpic in serii la 200 m bras, sud-africanca Schoenmaker a mai stabilit azi un record. Inotatoarea a castigat medalia de aur la 200 m bras, terminand in 2 minute 18 secunde 95 sutimi. Este un nou record mondial stabilit de sud-africanca.

In finala masculina de 200 m spate rusul Rylov cucerea medalia de aur. Totodata, el dobora si recordul olimpic. Rusul a incheiat proba in 1 minut 52 secunde 27 sutimi, termnand cu aproape o secunda in fata medaliatului cu argint. 

Un alt record olimpic era stabilit de australianca Emma McKeown. Dupa ce a doborat recordul olimpic la 100 m spate atat in serii, cat si in finala, australianca doborase recordul olimpic in serii la 100 m liber. Azi-dimineata australianca si-a corectat din nou recordul in finala, coborand sub 52 secunde. Mai exact, vorbm de 51 secunde 96 sutimi. 

In semifinalele la 100 m fluture recordul olimpic era doborat in ambele curse. In prima semifinala il dobora ungurul Milak, cu 50 secunde si 31 sutimi. In a doua semifinala americanul Caeleb Dressel corecta destul de serios recordul. Dressel a obtinut primul timp pentru finala, incheind in 49 secunde 71 sutimi.

In sesiunea de dimineata la ei si dupa amiaza la noi, australianca McKeown a mai stabilit un record olimpic. De data aceasta, in serii la 50 m liber. Aceasta termina in 24 secunde si doua miimi. Daca ar fi respectat tiparul, aceasta ar trebui sa-si corecteze recordul in finala. Este al cincilea record olimpic pe care McKeown il doboara. 

Rezultate 30 iulie program 31 iulie JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

In mod destul de ciudat, astazi s-au disputat meciuri atat din ultima etapa a grupelor, cat si din sferturi la rugby in 7 feminin. In grupe SUA a invins Australia cu 14-12, producand o surpriza destul de mare. Asta mai ales ca australiencele conduceau cu 12-0 la un moment dat. 

De o surpriza neplacuta aveam parte de la Australia si in sferturi. Aici o intalnea pe Fiji, invinsa fiind tot cu 12-14. Acum Fiji era cea care conducea cu 14-0 la un moment dat.

In fotbalul feminin astazi au avut loc sferturile de finala. Trei dintre cele 4 sferturi se terminau la egalitate in timp regulamentar, hotarandu-se in extra-time sau chiar la lovituri de departajare. Cea mai mare surpriza a reprezentat-o eliminarea Marii Britanii de catre Australia.

Maine vor avea loc sferturile de finala masculine la fotbal. Acestea si nu numai vor fi analizate intr-o pagina dedicata Jocurilor Olimpice, pentru fiecare eveniment urmand a se oferi un pont. In cazul in care vei studia analiza fiecarui meci, vei avea sanse mai mari de a evita surprizele.   

Rezultate 30 iulie program 31 iulie JO 2020 - Clasament pe medalii dupa 7 zile

In mod poate surprinzator, China si Japonia ocupa primele doua pozitii in clasamentul pe medalii. Chinezii au obtnut 19 medalii de aur din totalul celor 40, pe cand niponii au cucerit 17 medalii de aur din totalul celor 28. SUA completeaza podiumul, cu doar 14 medalii de aur dintr-un total de 41. China pare sa se distanteze in clasament, insa sa nu uitam de atletism, unde cu siguranta americanii vor castiga cateva medalii de aur. Sa nu uitam si ca la destule sporturi de echipa SUA este favorita la medalia de aur. 

Pe locul 4 se claseaza sportivii din Rusia, care au cucerit 10 medalii de aur dintr-un total de 34. Top 5 este incheiat de Australia, care are 9 medalii de aur, 11 de bronz si doar doua de argint. Romania a coborat pe locul 21 si foarte probabil va mai cobori mult pana la finalul Jocurilor Olimpice. Numarul tarilor care a cucerit cel putin o medalie de aur este 42, iar cel al tarilor care au urcat pe podium este 70.

Rezultate 30 iulie program 31 iulie JO 2020 - Prima zi a celei de-a doua saptamani ne asteapta cu 21 medalii de aur

La fel ca astazi, maine vom avea parte dn nou de 21 medalii de aur. Dupa softball, rugbyul in 7 este urmatorul sport de echipa in care se vor imparti maine ultimele medalii. Alte medalii de aur vom mai vedea la atletism, badminton, haltere, judo, natatie, sailing, scrima, tenis, tir cu arcul, tir sportiv si triatlon.