Rezultate 3 august si program 4 august la Jocurile Olimpice

Dintre sportivii romani care au concurat astazi cel mai placut a impresionat atleta Bianca Ghelber. In finala probei de aruncare a ciocanului, Bianca si-a imbunatatit recordul personal, incheind pe locul 6. In ultimul act au ajuns si Chirila si Mihalachi, in proba de caiac dublu. Din pacate insa, nu au contat prea tare in finala. Astazi trebuia ca Larisa Iordache sa evolueze in finala la barna. Din pacate insa, Larisa a fost nevoita sa abandoneze, din cauza durerilor prea mari.

Rezultate sportivi romani 3 august

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Canoe

C-2 M

Chirila/Mihalachi

Finala


5

Lupte

62 kg F

Incze

Sferturi

Tynybekova

0-6

Gimnastica

Barna F

Iordache

Finala


Abandon

Atletism

Aruncare greutate M

Toader

Calificari


14

Atletism

Aruncare ciocan F

Ghelber

Finala


6

Istoric: Galben - reimperechere; Rosu - infrangere/eliminare 

Rezultate 3 august program 4 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

In finala masculina de 400 m garduri la atletism patru non-europeni incheiau in primii 5. Medalia de aur o obtinea insa un european. Este vorba de norvegianul Warholm, care stabilea un record mondial. Acesta incheia proba in 45 secunde 94 sutimi.  

La kaiac-canoe si canotaj se stabilesc, in general, destul de des recorduri mondiale si olimpice, vantul jucand un rol esential aici. Asta s-a intamplat si azi la kaiac-canoe, unde am avut record olimpic nu doar la aproape fiecare proba, ci si la aproape fiecare cursa. Spre exemplu, in semifinala feminina de 200 m simplu, neo-zeelandeza Lisa Carrington castiga seria. Totodata, stabilea un nou record olimpic: 38 secunde 127 miimi.

La canoe dublu masculin, proba de 1 000 m, in care concurau Chirila si Mihalachi, nemtii Brendel si Hecker se impuneau in cealalta semifinala. Germanii incheiau in 3 minute 26  secunde 812 miimi, stabilind un nou record olimpic.

In semifinalele de 1 000 m simplu masculin se stabilea un nou record olimpic. Portughezul Fernando Pimenta obtinea cel mai bun timp, incheind proba in 3 minute 22 secunde 942 miimi.

In semifinala de kaiac dublu feminin la 500 m, neo-zeelandezele Carrington si Regal se impuneau. Totodata, stabileau si un record olimpic, oprind cronometrul in 1 minut 36 secunde 724 miimi. 

In finala de kaiac simplu 200 m, Lisa Carrington castiga medalia de aur. Totodata, isi corecta si recordul olimpic cu doar 7 miimi fata de cel reusit in semifinale. Noul record olimpic este, asadar, de 38 secunde si 120 miimi.

In finala de dublu masculin la 1 000 m, cubanezii Torres si Jorge castigau medalia de aur, stabilind si un nou record olimpic. Cei doi opreau cronometrul in 3 minute 24 secunde 995 miimi, cu aproape doua secunde mai rapizi decat recordul din semifinala stabilit de alta pereche cu doar cateva zeci de minute in urma. 

In finala de simplu masculin pe distanta de 1 000 m, ungurul Kopasz castiga medalia de aur, stabilind un nou record olimpic. Kopasz obtinea un record olimpic si in semifinale, insa imediat dupa acea cursa venea portughezul Pimenta, care ii imbunatatea recordul. Acum Kopasz este cel care imbunatatea recordul cu mai bine de doua secunde, incheind in 3 minute 20 secunde 643 miimi.

Un nou record olimpic era imbunatatit de neo-zeelandeza Carrington, impreuna cu Regal. Cele doua cucereau medalia de aur in proba de dublu feminin pe distanta de 500 m, incheind in 1 minut 35 secunde 785 miimi. 

Recorduri olimpice si mondiale se inregistrau si in finalele din ciclism pe pista. In finala feminina de urmarire pe echipe, Germania castiga medalia de aur in fata Marii Britanii. Se stabliea un nou record mondial, timpul in care incheiau nemtoaicele fiind de 4 minute 4 secunde 242 miimi. 

In finala masculina de sprint pe echipe Olanda se impunea in fata Marii Britanii, realizand si un record olimpic. Olandezii opreau cronometrul la 41 secunde 369 miimi. 

Ultimul record olimpic stabilit astazi se intampla la haltere, in finala de 109 kg. Uzbekul Djuraev cucerea medalia de aur, ridicand in total (atat la aruncat, cat si la smuls) 430 kg.  

Rezultate 3 august program 4 august JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

In acest moment sporturile de echipa se afla in fazele finale, acolo unde cu greu vedem surprize. Drept urmare, s-au inregistrat doar doua surprize astazi, ambele in sferturile voleiului masculin. Argentina invingea Italia, in vreme ce Franta trecea de favorita principala Polonia, ambele mecuri avand nevoie de set decisiv. Sunt fazele finale in sporturile de echipa, iar tipsterii nostri se straduiesc sa va ofere informatii valoroase si ponturi pe masura, pe care le veti gasi intr-o pagina dedicata Jocurilor Olimpice.

Rezultate 3 august program 4 august JO 2020 - Program sportivi romani 4 august

Jocurile Olimpice se apropie de final si, din pacate, pentru ultimele zile vor intra in scena tot mai putini sportivi. Maine vom vedea doar doi reprezentanti, dintre care unul speram sa ne aduca medalia de bronz. Este vorba de Kriszta Incze, care se va duela in reimperecheri cu o letona. Daca va trece de ea, Incze se va bate pentru medalia de bronz cu o ucraineanca. Celalalt reprezentant al nostru este Alexandru Novac, care ne va reprezenta la atletism in proba de aruncare cu sulita.

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start proba

Atletism

Aruncare sulita M

Novac

Calificari03:05

Lupte

62 kg F

Incze

Reimperecheri

Grigorjeva

Letonia

05:00

Rezultate 3 august program 4 august JO 2020 - Clasament pe medalii dupa 11 zile

Cu 5 zile inainte de finalul Jocurilor Olimpice SUA are destul de mult de recuperat fata de China. Sportivii asiatici au 32 medalii de aur, fata de cele doar 24 ale americanilor. La total SUA sta mai bine, avand 73 medalii, iar chinezii 69. Pe ultima treapta a podiumului o gasim pe Japonia, cu 19 medalii de aur dintr-un total de 36. Top 5 este completat de Australia si Rusia. Australienii cucereau 14 medalii de aur si 33 in total. In schimb, sportivii rusi cucereau 52 medalii in total, insa doar 13 erau de aur.

Romania a coborat pe locul 34, fiind la egalitate cu Venezuela, cu o medalie de aur si 3 de argint. Numarul natiunilor care a cucerit cel putin o medalie de aur este 57, iar cel al natiunilor care au urcat pe podium este 84.   

Rezultate 3 august program 4 august JO 2020 - Se vor decerna 17 medalii de aur pe 4 august

Maine se vor incheia probele la haltere si sailing, urmand a se pune in joc ultimele medalii. Alte sporturi in care se vor mai acorda medalii sunt: atletism, box, ciclism, echitatie, inot, lupte si skateboarding.