Rezultate 29 iulie si program 30 iulie la Jocurile Olimpice

Dupa aceasta zi Romania si-a inmultit numarul de medalii, ajungand la 4. Trei din cele 4 medalii au venit la canotaj. Dupa ce ieri canotajul ne-a adus un aur si un argint, astazi echipajul masculin de dublu rame a obtinut medalia de argint. Cei care o cucereau erau Marius Cozmiuc si Ciprian Tudosa. 

Din pacate, Marius este singurul din familia Cozmiuc care a cucerit medalie astazi. Sotia sa, Ionela Cozmiuc, a ratat podiumul la proba dublu vasle categoria usoara, unde a concurat alaturi de Gianina Beleaga. La natatie, in finala masculina de 100 metri, David Popovici a ratat si el podiumul.

Performante sportivi romani 29 iulie

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Rezultat

Canotaj

Dublu rame F 

Ailincai/Buhus

Finala B

3

Canotaj

Dublu rame M

Cozmiuc/Tudosa

Finala A

ARGINT

Canotaj

Dublu vasle cat.usoara F

Beleaga/Cozmiuc

Finala A

6

Natatie

100 m liber M

Popovici

Finala

7

Natatie

100 m fluture M

Martin

Serii

7

Istoric: Rosu - eliminat

Rezultate 29 iulie program 30 iulie JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

Vantul nu i-a mai ajutat astazi pe canotori sa obtina recorduri olimpice sau mondiale, la fel ca ieri. In finala feminina de trap la tir sportiv slovaca Stefecekova cucerea medalia de aur, stabilind un nou record olimpic: 43 puncte. In finala masculina de trap se reuseau tot 43 puncte, record olimpic impartit de doi sportivi. Este vorba de cehii Liptak si Kostelecky.

Trecem la natatie, unde la finala de 200 m bras australianul Stubblety-Cook dobora recordul olimpic. Australianul incheia proba in 2 minute 6 secunde 38 sutimi. Un alt record olimpic se inregistra in finala feminina de 200 m fluture. Chinezoaica Zhang cucerea medalia de aur, incheind proba in 2 minute 3 secunde 86 sutimi.

Record olimpic aveam si in finala de 100 m liber masculin, unde a concurat si David Popovici. Medalia de aur era cucerita de americanul Dressel, care incheia in 47 secunde si 2 miimi. In finala feminina de 4*200 m liber aveam o lupta apriga intre China si SUA. In final, chinezoaicele castigau medalia de aur, doborand vechiul record mondial. Asiaticele terminau proba in 7 minute 40 secunde 33 sutimi. 

Americanul Dressel dobora recordul olimpic nu doar la proba de 100 m liber, ci si la 100 m fluture. Acesta castiga seria sa, terminand in 50 secunde 39 sutimi. In fine, in ultima proba a zilei Marea Britanie stabilea un nou record olimpic la 4*100 m mixt masculin. Britanicii castigau seria in 3 minute 38 secunde 75 sutimi.

Rezultate 29 iulie program 30 iulie JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

La rugby in 7 feminin asistam la o surpriza de proportii, echipa din Fiji invingand Canada cu scorul de 26-12. La pauza Fiji conducea deja cu 21-0. In voleiul feminin Coreea de Sud invingea Republica Dominicana in set decisiv. O alta surpriza era produsa de sportivele din Rusia, care se impuneau in fata Chinei tot in set decisiv. Asta dupa ce reveneau de la 14-20 in setul 4, salvand si doua mingi de meci. Atat Republica Dominicana, cat si China au 3 infrangeri din tot atatea meciuri.

Rezultate 29 iulie program 30 iulie JO 2020 - Program sportivi romani ziua 7

Sportivii romani vor concura in doar 5 probe maine. Sansa cea mai mare la medalie o are echipajul feminin de 8+1 la canotaj. Vladut Simionescu va evolua la judo, categoria 100+ kg. De asemenea, vom avea doi sportivi la natatie, pe proba de 50 m, dar si unul la atletism. 

Sport 

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start proba

Atletism

Aruncare disc M

Firfirica

Grupe03:45

Canotaj

8+1 F

Romania

Finala A04:05

Judo

100+ kg M

Simionescu

Tur 1

Omar

Libia

05:18

Natatie

50 m M

Popovici

Serii13:12

Natatie

50 m F

Costea

Serii13:36

Rezultate 29 iulie program 30 iulie JO 2020 - Clasament pe medalii dupa 6 zile

China  si Japonia se afla pe primele doua pozitii, fiecare avand 15 medalii de aur. In afara acestora, China mai are 7 medalii de argint si 9 de bronz, iar Japonia 4 de argint si 6 de bronz. Podiumul este completat de SUA, care a cucerit 14 medalii de aur, alte 14 de argint si 10 de bronz. Locul 4 este ocupat de sportivii din Rusia, care cucereau 8 medalii de aur, 11 de argint si 9 de bronz. Top 5 este incheiat de Australia, care reusea tot 8 medalii de aur, insa doar doua de argint si 10 de bronz. 

Cu o medalie de aur si 3 de argint, Romania se afla pe locul 19. Printre tarile care nu au cucerit nicio medalie de aur se numara Spania, Belgia, Danemarca, Polonia, Ucraina, Argentina sau Portugalia. Pana acum, 66 tari au cucerit cel putin o medalie. 

Rezultate 29 iulie program 30 iulie JO 2020 - Vor fi 21 medaliati cu aur in ziua a saptea

In prima zi la atletism se va acorda si prima medalie. Ne referim la proba masculina de 10 000 metri. Alte medalii vom mai vedea la natatie, tir cu arcul, badminton, canoe, ciclism, scrima, gimnastica la trambulina, judo, canotaj, tir sportiv, tenis de masa si tenis de camp. De specificat ca la canotaj maine se vor decerna ultimele medalii. De asemenea, se vor disputa semifinalele de tenis masculin pe tabloul de simplu, dar si sferturile feminine la fotbal. Analize si ponturi pentru majoritatea acestor meciuri puteti consulta intr-o pagina dedicata Jocurilor Olimpice.