Rezultate 28 iulie si program 29 iulie la Jocurile Olimpice

Foarte probabil astazi am asistat la cea mai prolifica zi a sportivilor romani la Jocurile Olimpice. Romania a obtinut doua medalii, ambele la canotaj. Ancuta Bodnar si Simona Radis si-au zdrobit adversarele, obtinand aurul olimpic in proba de dublu vasle. Ceva mai tarziu, echipajul masculin de 4 rame fara carmaci a cucerit medalia de argint, revenind senzational pe ultima parte a cursei. Din echipa Romaniei care a cucerit medalia de argint fac parte Mihaita Tiganescu, Mugurel Semciuc, Stefan Berariu si Cosmin Pascari.

Canotajul romanesc mai poate sa obtina medalii zilele viitoare, avand reprezentanti la inca 3 finale. La natatie, Daniel Popovici s-a calificat in finala la 100 m liber, obtinand al patrulea timp in prima semfinala si al cincilea in total. Mereu baiatul asta ne da emotii dupa prima tura de bazin, cand inoata mai slab. Apoi gaseste insa puterea de a reveni. In schimb, Robert Glinta nu a obtinut un timp de calificare la 200 m spate. Sa spunem, de asemenea, ca echipa nationala de fotbal a Romaniei a ratat calificarea in sferturile competitiei.

Performante sportivi romani

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Canotaj

Dublu vasle M

Prundeanu/Enache

Finala B


 3

Canotaj

4 rame fara carmaci F 

Romania

Finala B


3

Canotaj

Dublu vasle F

Bodnar/Radis

Finala A


AUR

Canotaj

4 rame fara carmaci M

Romania

Finala A


ARGINT

Natatie 

100 m liber M

Popovici

Semifinale


4

Canotaj

Dublu vasle cat. usoara F

Cozmiuc/Beleaga

Semifinale


3

Canotaj

Dublu rame M

Tudosa/Cozmiuc

Semifinale


1

Canotaj

Dublu rame F

Buhus/Ailincai

Semifinale


4

Canotaj

8+1 F

Romania

Recalificari


1

Canotaj

8+1 M

Romania

Recalificari


5

Tir cu arcul

F

Amaistroaie

Tur 1

Long

2-6

Box

Pana F

Nechita

Sferturi

Irie

2-3

Fotbal

M

Romania

Grupe

Noua Zeelanda

0-0

Natatie

100 m liber F

Costea

Serii


5

Natatie

200 m spate M

Glinta

Serii


3

Istoric: Verde - victorie/calificare; rosu: infrangere/eliminare

Rezultate 28 iulie program 29 iulie JO 2020 - Romania stabileste un record mondial si altul  olimpic la canotaj 

Astazi am avut parte de recorduri olimpice, chiar si mondiale, in toate cele 6 finale, dar si in cateva semifinale, vantul avand un important cuvant de spus in stabilirea lor. Primul record olimpic a fost stabilit  chiar de medaliatele noastre cu aur la dublu vasle, Ancuta Bodnar si Simona Radis, care au terminat proba in ceva mai mult de 6 minute si 41 secunde. Astfel, precedentul record olimpic a fot corectat cu mai bine de doua secunde.

Al doilea record olimpic era stabilit in finala de dublu vasle masculin, de catre francezii Boucheron si Androdias. A treia finala pentru medalii la canotaj insemna si al treilea record olimpic. Era stabilit de echipa feminina de 4 rame a Australiei.

Urmatoarea finala insemna doborarea unui nou record olimpic. Este vorba despre proba de 4 rame fara camaci la masculin, unde Romania a luat argintul. Medalia de aur a luat-o Australia, care a incheiat cursa in 5 minute 42 secunde si 76 sutimi. In finala de 4 vasle masculin, nu se stabilea doar un record olimpic, ci si unul mondial. Performanta ii apartinea echipajului Olandei.

O noua finala, un nou record. Se intampla la feminin, in proba de 4 vasle, echipajul chinez doborand cu aproape doua secunde recordul mondial. Alt record se inregistra in semifinala masculina de dublu vasle categoria usoara, unde irlandezii Mc Carthy si O’Donovan imbunatateau recordul olimpic. De asemenea, la semifinala feminina de dublu vasle categoria usoara se stabilea un nou record mondial. Cele ce stabileau timpul erau italiencele Rodini si Cesarini. Au incheiat cu un timp cu 63 sutimi mai bun decat precedentul record olimpic. Atentie, acest record era stabilit in cea de-a doua semifinala, pe cand primul se inregistra in prima semifinala. Este greu de crezut ca asa ceva sa se mai fi intamplat vreodata.  

Nu a fost insa un caz singular, fiindca un alt record mondial venea in a doua semifinala de dublu rame feminin. Neo-zeelandezele Prendergast si Gowler incheiau proba in 6 minute 47 secunde 41 sutimi. Au doborat cu aproape o secunda precedentul record mondial, care fusese stabilit in chiar prima semifinala de catre doua grecoaice.

Si daca am inceput cu un record olimpic al Romaniei, sa incheiem la canotaj tot cu unul al unui echipaj romanesc. De aceasta data, vorbim de un record mondiial. Echipajul de 8+1 realiza asta in recalificari, incheind proba in 5 minute 52 secunde 99 sutimi. 

Incheiem cu multiplele recorduri din canotaj si mergem la haltere. Chinezul Shi Ziyong se dovedea aici o adevarata forta a naturii, castigand finala de 73 kg cu un nou record mondial. Acesta ridica 364 kg, cu 18 mai mult decat medaliatul cu argint. 

Mergem acum la natatie, unde am avut parte de cateva recorduri si in aceasta zi. Incepem cu finala de 200 m liber, acolo unde australianca Titmus cucerea aurul. Aceasta a terminat proba in 1 minut 53 secunde 50 sutimi, stabilind un nou record olimpic.

Un alt record olimpic a fost stabilit de ungurul Milak. Acesta cucerea medalia de aur la 200 m fluture, incheind proba in 1 minut 51 secunde 25 sutimi. In seriile de 100 m liber feminin, australianca McKeown stabilea si ea un nou record olimpic, incheind proba in 52 secunde 13 sutimi. 

Dupa ce in urma cu 3 zile sud-africanca Schonmaker stabilea un record olimpic la 100 m bras, acum dobora recordul olimpic la 200 m bras. Sud-africanca se impunea in serii cu timpul de 2 minute 19 secunde 16 sutimi. 

Rezultate 28 iulie program 29 iulie JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

Astazi se inregistrau putine surprize in sporturile de echipa, insa unele au costat mult echipa care nu reusea sa se impuna. In voleiul masculin singura surpriza era victoria Argentinei in fata Frantei. Formatia sud-americana se impunea cu 15-13 in set decisiv. Dupa 3 runde Franta ocupa locul 4 in grupa, ultimul care duce in sferturi.

In semifinalele masculine de 3X3 baschet se intampla o mare surpriza, sportivii rusi invingand Serbia. Rusii se impuneau cu un categoric scor de 21-10, ulterior pierzand finala in fata Letoniei. 

La polo feminin Ungaria producea o imensa surpriza in grupe, invingand SUA cu scorul de 10-9. Unguroaicele se impuneau in ultimul sfert cu 4-1. Ceva mai tarziu se producea o alta surpriza, insa ceva mai mica, Olanda invingand Spania cu 14-13. 

La fotbal masculin una dintre surprize o reprezinta eliminarea Germaniei inca din faza grupelor. Asta dupa ce nemtii nu reuseau decat o remiza impotriva Coastei de Fildes, in ultimul meci din grupa. In alta grupa, Argentina nu s-a calificat nici ea in sferturi, astazi remizand cu Spania. Nici Franta nu merge mai departe, astazi pierzand cu scorul de 0-4 in fata Japoniei. 

Cu siguranta atat la fotbal, cat si la alte sporturi de echipa vor mai exista surprize pana la incheierea Jocurilor Olimpice. Pentru o sansa mai mare de a le evita, va invitam sa accesati pagina dedicata special acestei competitii. Aici veti descoperi ponturi pentru cele mai interesante meciuri de fotbal si nu numai. 

Rezultate 28 iulie program 29 iulie JO 2020 - Program sportivi romani ziua 6

Maine alte doua echipaje ale Romanei la canotaj vor lupta pentru medalii la fix aceleasi ore in care am avut si astazi reprezentanti romani in finala. David Popovici spera si el la o medalie la 100 m liber, proba sa preferata. 

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start proba

Canotaj

Dublu rame F 

Ailincai/Buhus

Finala B02:40

Canotaj

Dublu rame M

Cozmiuc/Tudosa

Finala A03:18

Canotaj

Dublu vasle cat.usoara F

Beleaga/Cozmiuc

Finala A04:10

Natatie

100 m liber M

Popovici

Finala05:37

Natatie

100 m fluture M

Martin

Serii13:49

Rezultate 28 iulie program 29 iulie JO 2020 - Clasament pe medalii dupa 5 zile

Tarile asiatice se instaleaza in frunte dupa aceasta zi. Japonia se mentine lider, gazda Jocurilor Olimpice cucerind 13 medalii de aur din totalul celor 22. O secondeaza China, cu 27 medalii, dintre care 12 de aur. Cele mai multe medalii le are SUA. Dintre cele 31 medalii insa, doar 11 sunt de aur. Top 5 este completat de Rusia si Australia. Pana acum, 35 tari au obtinut cel putin o medalie de aur. 

Rezultate 28 iulie program 29 iulie JO 2020 - In ziua a sasea se vor acorda 17 medalii de aur

Dupa prima zi, aceasta este ziua in care se vor decerna cele mai putine medalii de aur. Sporturile la care vom avea medaliati sunt natatie, canoe, scrima, gimnastica artistica, judo, canotaj, tir sportiv si tenis de masa. De mentionat ca maine vom putea vedea si semifinalele probei de dublu mixt la badminton, dar si semifinalele de tenis feminin, proba de simplu.