Rezultate 24 iulie si program 25 iulie la Jocurile Olimpice

Spre deosebire de acum 5 ani, primele zile ale Jocurilor Olimpice par mai bune pentru reprezentantii Romaniei. Acestia s-au calificat sau au invins in majoritatea probelor sustinute pana acum. Cea mai mare performanta a venit de la scrima, unde Ana Maria Popescu sau Branza, ca sa folosim numele care a consacrat-o, a cucerit medalia de argint. Tensiunea a fost uriasa, partida din finala intrand in prelungiri. Rezultate notabile am obtinut si la canotaj, tenis de masa, dar si la tenis, atat in proba de dublu feminin, cat si in cea de simplu feminin. La tir sportiv Laura IIie a ratat dramatic calificarea in finala, acolo unde vor evolua doar 8 sportivi. Din pacate, Marian Dragulescu a ratat prima saritura la singura proba la care a participat, neputandu-se califica in finala. In total, sportivii romani au obtinut 8 rezultate pozitive astazi. 

Rezultate sportivi romani 24 iulie

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Tir sportiv

10 m pusca aer comprimat F

Laura Ilie

Calificari


Canotaj

Dublu rame F

Ailincai/Buhus

Serii


Scrima

Sabie M

TeodosiuOptimi

Canotaj

Dublu rame M

Tudosa/Cozmiuc

Serii


1

Canotaj

Dublu vasle cat.usoara F

Beleaga/Cozmiuc

Serii


Canotaj

4 rame fara carmaci F

Romania

Serii


Canotaj

4 rame fara carmaci M

Romania

Serii


Canotaj

8+1

Romania

Semifinale


Canotaj

8+1

Romania

Semifinale


Gimnastica

Sarituri M

Dragulescu

Calificari


16

3*3 baschet

F

Romania

Grupe


10-21

Ciclism

Sosea M

Eduard Grosu

Finala


AB.

Tenis de masa 

Mixt

Ov.Ionescu/Szocs

Optimi

Balazova/Pistej

4-1

Scrima

Spada F

Ana Maria PopescuARGINT

Tenis

Dublu F

Olaru/Niculescu

Tur 1

Chan/Chan

2-1

Baschet 3*3

F

Romania

Grupe


10-28

Tenis

Simplu F

Buzarnescu

Tur 1

Riske

2-1

Tenis de masa

Simplu M

Ov.Ionescu

Tur 1

Yan

4-1

Istoric: Verde - calificare; Rosu - infrangere/eliminare; Galben - participare in recalificari

Rezultate 24 iulie program 25 iulie - recorduri olimpice stabilite in aceasta zi

La proba de canotaj feminin de 4 rame fara carmaci nu era stabilit niciun record olimpic, semn ca aceasta proba reprezinta o premiera la Jocurile Olimpice. Recordul a fost stabilit astazi de echipajul Australiei, cu un timp de 6 minute 28 secunde 76 sutimi.

Si la tir sportiv, insa si la haltere am avut astazi parte de recorduri olimpice. In proba feminina de 10 m pusca aer comprimat recordul a fost stabilit de chinezoaica Qian Yang, care reusea 251.8 puncte. In proba masculina de pistol 10 m aer comprimat iranianul Foroughi stabilea recordul olimpic, reusind 244.8 puncte. In fine, in proba feminina de haltere, chinezoaica Zhou Lijun ridica nu mai putin de 210 kg. 

Rezultate 24 iulie program 25 iulie - surprize in sporturile de echipa

Referitor la sporturile pe echipa, astazi s-au disputat meciuri din volei pe plaja, handbal masculin, volei masculin, hochei pe iarba, softball, 3X3 baschet, polo feminin si fotbal feminin. 

In fotbalul feminin Zambia producea o mare surpriza, obtinand o remiza cu 8 goluri in fata Chinei. In baschetul 3X3 masculin Belgia trecea de Letonia in primul meci al zilei, pentru ca in al doilea sa piarda in fata Japoniei. Ambele au fost considerate surprize. 

Prima etapa a grupelor din voleiul masculin aducea victoria total neasteptata a Iranului contra Poloniei. A fost un final de partida foarte tensionat, iranienii castigand cu 23-21 in decisiv. In handbalul masculin nu am asistat la nicio surpriza, una fiind insa evitata in ultimul moment. Suedia a invins Bahrainul cu 32-31, dupa ce a fost condusa intreaga repriza secunda. Bahrain putea egala la ultima faza, insa rata o aruncare de la 7 metri. 

Program 25 iulie - Sportivii romani vor concura in 12 probe

Maine echipajele de dublu vasle au sanse de a se califica in finala. Ne referim atat la cel feminin, cat si la cel masculin. Echipa Romaniei de fotbal va disputa al doilea meci din grupa. De asemenea, Ovidiu Ionescu si Bernadette Szocs vor incerca imposibilul si anume sa treaca de o pereche din China. Vom avea emotii si la gimnastica feminin, insa si la natatie. In bazin vor intra 3 sportivi romani, printre care si noua senzatie a natatiei romanesti, David Popovici.  

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start meci 1

Tenis de masa

Dublu mixt

Ov.Ionescu/Szocs

Sferturi

Liu/Xu

China

04:00

Baschet 3*3


Romania

Grupe


Italia

04:40

Judo 

52 kg F

Chitu

Tur 1

Nguyen

Vietnam

06:10

Canotaj

Dublu vasle F

Bodnar/Radis

Semifinale06:20

Canotaj

Dublu vasle M

Prundeanu/Enache

Semifinale06:50

Canotaj

4 rame fara carmaci F

Romania
07:00

Canotaj

4 rame fara carmaci M

Romania
07:10

Gimnastica

Barna F

Iordache

Calificari09:10

Gimnastica

Barna F

Holbura

Calficari09:10

Tenis de masa

M

Ov.Ionescu

Tur 2

Tsuboi

Brazilia

11:00

Baschet 3*3

F

Romania

Grupe


SUA

11:30

Natatie

200 m liber M

Popovici

Serii13:21

Natatie

100 m spate M

Martin

Serii13:58

Fotbal

M

Romania

Grupe


Coreea de Sud

14:00

Natatie

100 m spate M

Glinta

Serii14:03

Rezultate 24 iulie program 25 iulie - In a doua zi se vor decerna 18 medalii de aur

In prima zi au fost decernate 11 medalii de aur. In clasamentul pe medalii conduce dupa prima zi China, cu trei medalii de aur si una de bronz. Coreea de Sud este singura natiune care a obtinut 3 medalii: una de aur si doua de bronz. Mai mult de o medalie mai au Italia, Japonia, Serbia si sportivii din Rusia. 

In cea de-a doua zi vom avea medalii de aur in 18 probe din ciclism, haltere, judo, natatie, scrima, scufundari, skateboarding, taekwondo, tir cu arcul si tir sportiv. Va invitam sa accesati urmatoarea pagina pentru a va putea decide mai usor ce pariuri veti plasa pe sporturile favorite de la Jocurile Olimpice.