Rezultate 22 iulie si program 23 iulie la Jocurile Olimpice

Daca in prima zi a Jocurilor Olimpice am avut parte de doua competitii feminine, astazi s-a disputat una masculina si una feminina. Este vorba despre prima runda a grupelor la fotbal masculin si a doua runda la softball. La fel ca in prima zi, astazi am avut din nou parte de surprize. 

Rezultate 22 iulie program 23 iulie JO 2020 - “Tricolorii mici” au debutat cu dreptul

Prima etapa a grupelor la fotbalul masculin a adus cateva surprize, dar si cele 3 puncte mult dorite pentru echipa antrenata de Mirel Radoi. Unica reusita a partidei dintre Honduras si Romania a venit in finalul primei reprize. A fost vorba de un autogol, venit dupa un corner. Trebuie sa recunoastem insa ca jocul Romaniei a fost unul destul de modest. “Tricolorii mici” nu au expediat nici macar un sut pe poarta, pe cand hondurienii au avut 5.

Nu credem ca daca va juca tot asa, Romania va mai avea acelasi noroc contra Coreei de Sud, adversara din runda a doua. In primul meci, sud-coreenii au pierdut cu 0-1 in fata Noii Zeelande. Un esec cu Romania ar scoate, practic, sud-coreenii din calculele calificarii.

Rezultate 22 iulie program 23 iulie JO 2020 - Multe surprize la fotbal masculin in etapa de debut

Victoria Noii Zeelande in fata Coreei de Sud nu a fost insa singura surpriza a acestei zile. In primul meci al zilei, Egipt a obtinut o remiza alba in fata Spaniei. In grupa cu Egipt si Spania mai sunt Australia si Argentina. Ei bine, grupa C se complica destul de mult, deoarece nici Argentina nu a putut sa o invinga pe Australia. Mai mult, australienii s-au impus cu 2-0. 

Putem numi surpriza, mai ales prin proportiile scorului, victoria Mexicului contra Frantei. Mexicanii au invins cu 4-1, in celalalt meci al grupei Japonia castigand doar cu 1-0 in fata Africii de Sud, desi a dominat copios. Singura grupa in care nu se producea nicio surpriza este grupa D. Acolo Coasta de Fildes o invingea cu 2-1 pe Arabia Saudita, in vreme ce Brazilia trecea de Germania cu 4-2. Vorbm despre reeditarea finalei Jocurilor Olimpice din 2016. De punctat ca Brazilia conducea cu 3-0 la pauza, ratand si un penalty. Toate cele 3 goluri erau marcate de Richarlison. La scorul de 1-3 nemtii ramaneau in inferioritate numerica. 

Rezultate 22 iulie program 23 iulie JO 2020 - Partide foarte echilibrate la softball, insa nicio surpriza

La softball astazi s-a disputat cea de-a doua runda din totalul celor 5. Aici SUA a intalnit-o pe Canada, Mexic pe Japonia, iar Italia pe Australia. Trebuie specificat ca, spre deosebire de baseball, aici avem 7 runuri. SUA o invingea pe Canada cu 1-0, cu acelasi scor triumfand si Australia in fata Italiei. Intre Mexic si Japonia scorul era egal dupa 7 runuri, astfel ca a fost nevoie de unul suplimentar. Acolo asiaticii invingeau cu 1-0, la total impunandu-se cu 3-2.

Rezultate 22 iulie program 23 iulie JO 2020 - Sperante la canotaj in a treia zi

Pe 23 iulie va avea Ceremonia de Deschidere, insa inaintea acesteia vom vedea probe din doua sporturi: canotaj si tir cu arcul. La ambele sporturi vom avea reprezentanti. La tir cu arcul Romania o va avea reprezentanta pe Madalina Stefania Amaistroaie, intr-o proba care conteaza pentru clasament. Proba feminina de tir cu arcul va incepe la 03:00 dimineata si va dura doua ore.

La canotaj vom avea doi reprezentanti la masculin si doua reprezentante la feminin, toti in calificari. In proba masculina de dublu vasle vor evolua Ioan Prundeanu si Florian Enache. La feminin vor concura, tot la dublu vasle, sperantele noatre la medalia de aur: Nicoleta Bodnar si Simona Radis. Probele de canotaj vor incepe la 02:30 si se vor incheia la 06:10, cu aproximatie. In total se vor disputa 6 probe, fiecare avand, evident, mai multe serii. Proba de dublu vasle masculin este a treia, iar cea de dublu vasle feminin a patra. In cazul in care nu se vor califica direct in semifinale, echipajele vor participa in recalificari, care au loc pe 24 iulie.

Rezultate 22 iulie program 23 iulie JO 2020 - Romania, printre ultimele nationale care intra in arena la Ceremonia de Deschidere

Romania a deplasat 101 sportivi si 9 rezerve la aceste Jocuri Olimpice. Fiecare natiune a avut dreptul sa numeasca doua portdrapele: un barbat si o femeie. Romania i-a numit pe inotatorul Robert Glinta si pe canotoarea Madalina Beres. La aceasta Olimpiada vor participa 205 natiuni. In afara Greciei, a Echipei Refugiatilor si a Japoniei toate celelalte vor intra in arena in ordine alfabetica. Conform alfabetului nipon, Romania este printre ultimele care va intra in arena. Concret, ne aflam la pozitia 198. Ceremonia de Deschidere va incepe la 14:00 si va dura 3 ore si jumatate. 

Poti miza aici pe faptul ca Romania va cuceri o medaliie la dublu vasle