Rezultate 21 iulie si program 22 iulie la Jocurile Olimpice

Ca de obicei la ultimele editii ale Jocurilor Olimpice de Vara, cel putin un sport “fura startul”, desfasurandu-se inaintea Ceremoniei de Deschidere. In acest an vorbim despre fotbal si softball/baseball. Sincer, nu ne putem explica de ce se intampla asta si de ce nu incep si aceste sporturi dupa Ceremonia de Deschidere. Cu siguranta se poate face asta astfel programul sa nu fie afectat prea tare. Insa probabil organizatorii stiu mai bine. 

Rezultate 21 iulie program 22 iulie JO 2020 - Favorita principala la fotbal feminin, zdrobita in meciul de debut

In prima zi au fost programate 3 meciuri de softball (varianta feminina a baseballului) si 4 meciuri de fotbal feminin. La softball Australia a intalnit-o pe Japonia, Italia pe SUA, iar Mexic pe Canada. De mentionat ca SUA, Japonia si Canada sunt primele 3 favorite la medalii. Niciuna dintre favorite nu a avut emotii. SUA a invins cu 2-0, Japonia cu 8-1, iar Canada cu 4-0. 

La fotbal feminin tot SUA este favorita principala la castigarea medaliei de aur. O urmeaza Olanda si Marea Britanie. In meciul de deschidere, Marea Britanie a invins-o cu 2-0 pe Chile. Ceva mai tarziu, Olanda a spulberat-o pe Zambia cu un uluitor scor de 10-3. Toate cele 3 goluri ale Zambiei erau inscrise de aceeasi jucatoare, pe cand Miedema a punctat de 4 ori pentru olandeze. 

In schimb, SUA a inceput cu stangul Jocurle Olimpice, in primul meci fiind invinsa de Suedia cu scorul de 0-3. Blackstenius marca primele doua goluri, Hurtig inchizand tabela. Interesant este ca Suedia a dominat la toate capitolele in acest meci. In celalalt meci al grupei din care face parte SUA, Australia a invins-o cu 2-1 pe Noua Zeelanda. In grupa Olandei, Brazilia o invingea pe China cu 5-0. In grupa Marii Britanii, Japonia si Canada inregistrau o remiza cu doua goluri. In acel meci Japonia a ratat un penalty, iar Canadei i se anula un gol in urma consultarii VAR.

Rezultate 21 iulie program 22 iulie JO 2020 - Nationala lui Mirel Radoi intra in competitie

Pe 22 iulie se vor disputa meciuri de softball si de fotbal masculin. Softballul isi va disputa a doua runda a grupei si va incepe la 03:00, durand pana la 11:00. In acest interval SUA o va intalni pe Canada, Mexic pe Japonia si Italia pe Australia. 

Fotbalul masculin va incepe la 10:30 si va dura pana la 16:30. In grupa A Mexic o va intalni pe Franta, iar Japonia pe Africa de Sud. In grupa B vor juca “tricolorii mici”. In prima partida, care va incepe la 11:00, Noua Zeelanda va intalni Coreea de Sud. Incepand cu ora 14:00, speram sa asistam la victoria Romaniei in fata Hondurasului. In grupa C Egipt o va intalni pe Spania, iar Argentina pe Australia. In fine, in grupa D Coasta de Fildes va intalni Arabia Saudita, iar Brazilia va juca impotriva Germaniei in ultimul meci al zilei. 

Romania este vazuta cu a noua sansa la castigarea medaliei de aur. In grupa pleaca insa cu a doua sansa, avand cota 3.75 Prima sansa la castigarea grupei o are Coreea de Sud. Romania pleaca usor cu prima sansa contra Hondurasului, avand cota 2.35 la victorie.