Rezultate 2 august si program 3 august la Jocurile Olimpice

Dupa cum era de asteptat, echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a pierdut in sferturile de finala in fata celor din Hong Kong. Romancele au inceput bine, castigand la dublu primul meci, pierzandu-le insa la simplu pe urmatoarele 3. Nici la lupte Alin Alexuc nu a fost mai inspirat. Asta, ca sa nu mai vorbim de Claudia Bobocea la atletism. In schimb, Victor Mihalachi si Catalin Chirila s-au calificat in semifinale la canoe. Este adevarat, au prins ultimul loc calificant din serie, nefiind sanse prea mari pentru o calificare in finala.

Rezultate sportivi romani 2 august

Sport

Proba 

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Atletism

1 500 m F

Bobocea

1


11

Canoe

M

Mihalache/Chirila

Sferturi


3

Lupte

Greco-romane 130 kg M

Alexuc

Reimperecheri

Mirzazadeh

1-5

Tenis de masa

F

Romania

Sferturi

Hong Kong

1-3

Istoric: Verde - Calificare; rosu - infrangere/eliminare

Rezultate 2 august program 3 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

Probe de canotaj si natatie nu mai avem, astfel ca recorduri s-au inregistrat destul de putine. Desi a programat 11 probe astazi, atletismul nu a vazut vreun record mondial sau olimpic. Recorduri olimpice si mondiale am avut doar la haltere si tir sportiv.

Vom incepe cu tirul sportiv, acolo unde finala masculina de 50 m pusca in 3 pozitii a fost castigata de un chinez. Este vorba de Changhong Zhang, care obtinea 366.0 puncte. Astfel, Zhang dobora recordul mondial, incheind la doar 1.8 puncte fata de medaliatul cu argint. 

Celalalt record era stabilit de o chinezoaica la haltere, in finala probei de 87+ kg. Sportiva Wenwen Li stabilea recordul olimpic, in total ridicand 320 kg. Atentie, medaliata cu argint ridica 37 kg mai putin. 

Rezultate 2 august program 3 august JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa

A fost o zi cu destul de putine surprize in sporturile de echipa, in majoritatea acestor sporturi disputandu-se ultima etapa din faza grupelor. Nu si la voleiul pe plaja masculin, unde se desfasurau optimile. Acolo se inregistra o singura surpriza, in chiar primul meci. Este vorba de perechea letona Plavins/Tocs, care invingea in minimum de seturi perechea braziliana Evandro/Bruno. 

Handbalul feminin incepea si el astazi cu o semi-surpriza, Angola reusind o remiza in fata Coreei de Sud. A fost meciul direct pentru ultimul loc care duce in sferturi, Angola trebuind sa castige pentru a se califica. Din grupa A se calificau in sferturi Norvegia, Olanda, Muntenegru si Coreea de Sud, iar din grupa B Suedia, Rusia, Franta si Ungaria. 

In finala de dublu feminin la badminton calculele hartiei nu erau respectate. Indoneziencele Polii si Rahayu cucereau medalia de aur, invingandu-le in minimum de seturi pe chinezoaicele Qing Chen Chen si Yi Fan Jia.

In fotbalul feminin astazi se disputau semifinalele. Daca in cea de-a doua nu se inregistrau surprize, Suedia invingand Australia, nu la fel se poate spune si despre prima semifinala. Aici SUA era invinsa de Canada cu scorul de 0-1. Astfel, finala olimpica in fotbalul feminin va avea loc intre Suedia si Canada. O analiza, dar si un pont atat pentru aceasta finala, cat si pentru semifinalele masculine, insa si pentru alte meciuri din sporturile de echipa vei gasi  intr-o pagina dedicata Jocurilor Olimpice

Rezultate 2 august program 3 august JO 2020 - Program sportivi romani 3 august

Nici maine nu vom avea prea multi sportivi romani, insa doi dintre acestia vor participa in finala. Este vorba de Bianca Ghelber la atletism si de Larisa Iordache la gimnastica. De fapt, speram sa avem doua sportive in finala, intrucat starea de sanatate a Larisei Iordache nu este grozava. Ne putem calfica in finala si la canoe, insa va fi foarte greu. Sperante la medalii in cele 3 probe nu avem prea multe, insa nu se stie niciodata cand vei prinde o zi de exceptie.  

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start proba

Canoe

C-2 M

Chirila/Mihalachi

Semifinale03:44

Lupte

62 kg F

Incze

Optimi

Sastin

Ungaria

06:07

Gimnastica

Barna F

Iordache

Finala11:50

Atletism

Aruncare greutate M

Toader

Calificari13:15

Atletism

Aruncare ciocan F

Ghelber

Finala14:35

Rezultate 2 august program 3 august JO 2020 - Clasamentul pe medalii dupa 10 zile

Cu 7 zile inaintea finalului Jocurilor Olimpice, China se afla pe prima pozitie, avand 7 medalii de aur mai mult decat SUA, ocupanta pozitiei secunde. China a cucerit 29 medalii de aur si 62 in total, iar SUA a cucerit 22 medalii de aur dintr-un total de 64. Astfel, China ia o optiune serioasa la castigarea acestor Jocuri Olimpice. Ultima pozitie a podiumului este ocupata de tara gazda Japonia, cu 17 medalii de aur dintr-un total de 33. Top 5 este completat de Australia si Rusia, cu 14, respectiv 12 medalii de aur.

In top 15 o gasim si pe Cehia, care in total are doar 8 medalii. Jumatate dintre acestea sunt insa de aur si doar una de bronz. Romania se afla pe locul 29 in clasament, tot cu o medalie de aur si 3 de argint. Avem presentimentul ca acestea nu vor fi singurele noastre medalii de la Jocurile Olimpice, putand sa mai cucerim una, poate chiar doua. Pana acum 57 natiuni au cucerit cel putin o medalie de aur, 80 natiuni avand minim o medalie la activ.  

Rezultate 2 august program 3 august JO 2020 - Pe 3 august vom asista la 26 medalii de aur

Astazi trebuiau sa se decerneze doua medalii de aur la sailing. Vremea a fost insa una potrivnica, astfel ca finalele acelor probe s-au decalat cu o zi. Prin urmare, maine va rasuna de 26 ori imnul unei natiuni la Jocurile Olimpice. In afara de sailing, se vor mai acorda medalii de aur la atletism, box, canoe, ciclism, gimnastica artistica, haltere, lupte si scufundari.