Rezultate 1 august si program 2 august la Jocurile Olimpice

Dintre cele 4 probe la care au concurat astazi sportivii romani, la doua mergem mai departe. Dupa cum era de asteptat, la tenisul de masa pe echipe romancele nu au avut nicio problema in a le elimina pe egiptence. La atletism, in proba de aruncare a ciocanului, Bianca Ghelber s-a calificat in finala. E adevarat, de pe ultimul loc. La lupte Alin Alexuc a pierdut destul de clar in optimi in fata favoritului principal. Acesta va evolua insa maine in  reimperecheri. Daca va trece de doi adversari, va cuceri medalia de bronz. Va fi insa foarte greu pentru Alexuc sa faca asta.

Rezultate sportivi romani 1 august

Sport

Proba

Sportiv roman

Runda

Adversar

Rezultat

Atletism

Saritura in lungime F

Iusco

GrupeAtletism

Saritura in lungime F

Rotaru

Grupe


10 

Tenis de masa 

Simplu F

Romania

Optimi

Egipt

3-0

Atletism

Aruncare ciocan F

Ghelber

Grupe


Lupte

Greco-romane 130+ M

Alexuc

Optimi

M.Lopez

0-9 

Istoric: Verde - victorie/calificare; rosu - eliminare; galben - reimperechere

Rezultate 1 august program 2 august JO 2020 - Recorduri mondiale si olimpice

La atletism ziua a inceput cu un record mondial. In finala feminina de triplu salt venezueleanca Rojas a reusit o saritura de 15.67 metri, obtinand medalia de aur.

In semifinala feminina de 100 m garduri, recordul olimpic era stabilit de o sportiva provenita tot dintr-o tara exotica. Vorbim de puerto-ricanca Camacho-Quinn, care a incheiat proba in 12 secunde 26 sutimi.

La natatie se stabilea record olimpic in finala probei de 50 m liber atat la masculin, cat si la feminin. In proba masculina cucerea medalia de aur americanul Caeleb Dressel, care incheia proba in 21 secunde si 7 miimi. La feminin nu credem ca mai este necesar sa spunem cine a stabilit recordul. Este al saptelea record olimpic pe care australianca Emma McKeown il doboara la aceste Jocuri Olimpice. Noul record olimpic la 50 m liber feminin este de 23 secunde 81 sutimi.

In finala de la natatie de 4*100 m mixt feminin Australia stabilea un nou record olimpic. Era, pe undeva, logic, avand in vedere ca din echipa facea parte si Emma McKeown. Australia cucerea medalia de aur, oprind cronometrul in 3 minute 51 secunde 60 sutimi.

Ziua de natatie se incheia cu finala la 4*100 m mixt masculin, acolo unde SUA cucerea medalia de aur. Mai mult, americanii stabileau un nou record mondial, incheind proba in 3 minute 26 secunde 78 sutimi.

Rezultate 1 august program 2 august JO 2020 - Surprize in sporturile de echipa 

In voleiul pe plaja feminin astazi s-a disputat faza optimilor. Letonele Kravcenoka si Graudina reuseau surpriza, calificandu-se in sferturi in detrimentul rusoaicelor Makroguzova si Kholomina. 

Handbalul masculin incepea astazi cu o mare surpriza, Japonia invingand Portugalia cu scorul de 31-30. O surpriza se inregistra si in ultimul meci al zilei, unde Suedia invingea Danemarca, scor 33-30. Odata cu meciurile de azi faza grupelor s-a incheiat. Din grupa A merg mai departe Franta, Spania, Germania si Norvegia, iar din grupa B Danemarca, Egipt, Suedia si Bahrain. 

Voleiul masculin venea si el cu o surpriza, in chiar ultimul meci al zilei si, totodata, al grupelor. Aici Argentina invingea SUA in minimum de seturi, calificandu-se in sferturi de pe pozitia a treia. Celelalte echipe din grupa B care avanseaza in sferturi se numesc Rusia, Brazilia si Franta. Din grupa A merg mai departe Polonia, Italia, Japonia si Canada.

Si in ultima runda a grupelor din polo feminin se inregistra o surpriza. Ungaria pierdea in fata Chinei cu scorul de 9-11, pierzand, totodata, primul loc in grupa. Doar ultima clasata din fiecare grupa nu se califica in sferturi. Cele doua echipe sunt Africa de Sud si Japonia. Din grupa A trec mai departe Spania, Olanda, Australia si Canada, iar din grupa B SUA, Ungaria, Rusia si China. 

Rezultate 1 august program 2 august JO 2020 - Program sportivi romani 2 august

Maine vom avea sportivi in 4 probe, cu sanse teoretice la medalia de bronz pentru Alin Alexuc. De asemenea, echipa feminina de tenis de masa a Romaniei va incerca sa produca surpriza in sferturi si sa elimine una dintre tarile asiatice. Reprezentanti vom avea si la atletism, dar si la canoe. Toate probele se vor disputa la primele ore ale diminetii.

Sport

Proba 

Sportiv roman

Runda

Adversar

Tara adversar

Ora start meci

Atletism

1 500 m F

Bobocea

103:47

Canoe

M

Mihalache/Chirila

Serii04:13

Lupte

Greco-romane 130 kg M

Alexuc

Reimperecheri

Mirzazadeh

Iran

05:00

Tenis de masa

F

Romania

Sferturi


Hong Kong

08:30

Rezultate 1 august program 2 august JO 2020 - Clasament pe medalii dupa 9 zile

China se mentine prima in clasamentul pe medalii, cucerind 24 medalii de aur si un total de 51 medalii. SUA a cucerit 59 medalii, insa doar 20 de aur, astfel aflandu-se pe pozitia secunda. Podiumul este completat de Japonia, care a obtinut 17 medalii de aur si 31 in total. Australia a urcat pe pozitia a patra, avand 14 medalii de aur si 31 in total. Top 5 este incheiat de sportivii din Rusia, care au cucerit 44 medalii in total, doar 12 fiind de aur. Romania a coborat pe 26, avand tot o medalie de aur si 3 de argint. Numarul de natiuni care a cucerit cel putin o medalie de aur este 53, iar al celor care au obtinut minim o medalie este 76.

Rezultate 1 august program 2 august JO 2020 - In a zecea zi vom avea 22 medalii de aur

Din totalul celor 339 medalii de aur ce vor fi decernate la aceste Jocuri Olimpice maine vom ajunge cu numaratoarea la 201. Sporturile la care vom avea medaliati sunt: atletism, badminton, ciclism, echitatie, haltere, lupte, gimnastica artistica, sailing si tir sportiv. De asemenea, maine vor avea loc semifinalele la fotbal feminin. Analize si ponturi pentru cele  doua semifinale, insa si pentru alte meciuri din sporturile de echipa veti gasi intr-o pagina dedicata special Jocurilor Olimpice.