Regulament pariuri sportive Unibet

Oferta de pariuri a celor de la Unibet este una foarte bogata, nu de multe ori intalnind situatii (rezultate) care pot fi judecate diferit de pariori.
 
Pentru situatii de acest gen a fost creat regulamentul casei de pariuri Unibet. Ca in alte cazuri si aici intalnim un regulament destul de stufos. De aceea o sa-l sintetizam, extragand doar pasajele importante.
 

Fotbal


Vom incepe, evident, cu fotbalul, unde o situatie neclara vizeaza primul marcator. Astfel, daca jucatorul nu va fi folosit sau daca va intra pe teren dupa marcarea primului gol, pariul va fi anulat. In cazul in care mizati pe marcatorul ultimului gol, miza va va fi returnata doar daca jucatorul respectiv nu va fi folosit. In cazul in care va intra chiar si in prelungirile partidei pariul va fi valabil.
 
Ducandu-ne in sfera penalizarilor, toate pariurile referitoare la masurile disciplinare pentru un anumit jucator (cartonas galben, cartonas rosu, numar de faulturi) necesita ca jucatorul sa participe de la inceputul meciului pentru a fi valabile. In caz contrar, acestea sunt anulate.
 
Un tip de pariu de la Unibet care naste multe semne de intrebare se refera la punctele de avertisment. Astfel, acestea sunt calculate conform urmatoarei reguli: Cartonas galben = 10 puncte; Cartonas rosu = 25 puncte. Numarul maxim de puncte acumulate de un jucator este 35. Totalul cartonaselor este dat de urmatorul principiu: Cartonas galben = 1 cartonas; Cartonas rosu = 2 cartonase. Numarul total de cartonase pe care le poate obtine un jucator este 3.
 
Pariurile “Sub/Peste”, dar si “Head2Head” care implica performanta unuia sau a mai multor jucatori sunt valabile doar daca jucatorii vor incepe meciul (vor fi titulari). De asemenea, o regula pe care majoritatea o cunoaste, insa care nu este chiar clara pentru toata lumea, spune ca pariurile pe posibilitatea ca un jucator sa loveasca transversala (bara de sus) sau barele laterale vor fi castigatoare doar daca mingea nu va intra in poarta imediat dupa lovirea barei.
 
 

Tenis si sporturi cu racheta (badminton, squash, tenis de masa)


Probabil cea mai importanta specificatie aici este aceea ca pariul pe jucatorul/echipa care avanseaza in runda urmatoare sau castiga turneul va fi considerat castigator, indiferent de durata meciului, retrageri, descalificari etc, insa doar daca a fost disputat minim un set. Cu alte cuvinte, un pariu este castigator/pierdut chiar daca unul dintre cei doi oponenti abandoneaza, daca o face dupa primul set. In caz contrar miza este rambursata doar daca rezultatul nu este deja determinat.
 
De asemenea, ofertele “peste/sub” si “Handicap” la meciurile neincheiate al caror rezultat este deja stabilit vor fi castigatoare/pierdute. Spre exemplu, daca ai plasat un pariu pe selectia “peste 9.5 gameuri in primul set”, iar scorul este deja 4-4 in momentul intreruperii meciului/a abandonului, pariul va fi considerat castigator. Daca selectia este insa “peste 10.5 gameuri” miza va fi rambursata sau se va astepta reluarea meciului pentru ca pariul sa fie stabilit.
 
Referitor la Cupa Davis, toate pariurile vor fi anulate daca se decide ca respectivul meci va fi jucat in formatul “doua din trei”, ci nu “trei din cinci”. Totodata, in cazul unui Super Tie-break in partidele de dublu, scorul acestuia se va nota ca fiind 1-0 sau 0-1 in vederea pariurilor “Handicap gameuri” sau “peste/sub gameuri”. Spre exemplu, daca un meci se va termina cu scorul de 6-2; 4-6; 10-5, inseamna ca, in mod oficial, partida a avut 19 gameuri, nu 33, iar castigatorul s-a impus la 3 gameuri diferenta, nu la 7.
 

Baschet


Pariurile ”Head2Head” si “Peste/Sub” ce implica performanta unuia sau a mai multor jucatori in meci/turneu sunt valabile daca jucatorul/jucatorii participa la meci/turneu la un moment dat.
 

Baseball


Pariurile “Handicap”, “Peste/Sub” sau “Par/Impar” vor lua in considerare si eventualul inning suplimentar. Totodata, pariurile “Prima jumatate” se refera la rezultatele dupa cinci inninguri.
 

Box


Pariurile referitoare la durata rundei reprezinta timpul efectiv trecut. Spre exemplu, un pariu pe optiunea “Peste 4.5 runde” va fi castigator daca au fost disputate 4 runde, dar si cel putin un minut jumatate din cea de-a cincea.
 

Hochei pe gheata


Determinarea pariurilor referitoare la un jucator dintr-un meci/turneu se va baza pe rezultatul dupa eventualele prelungiri, nu insa si dupa loviturile de departajare. Indiferent cate goluri se vor marca in prelungiri sau/si la lovituri de departajare, rezultatul oficial pentru validarea pariurilor la Unibet va fi: rezultatul de la finalul celei de-a treia reprize+1-0/0-1, in functie de echipa care castiga in urma prelungirilor si a eventualelor lovituri de departajare.
 

Sporturi cu motor


La pariurile “Head2Head” pentru ca un pariu sa fie valabil trebuie ca pilotii sa ia parte la sesiunea la care face referire pariul, indiferent  daca unul dintre ei reuseste sau nu sa obtina un timp oficial/sa termine cursa. Un pariu Head2Head in care ambii piloti nu reusesc sa termine cursa este determinat in functie de cine termina mai multe tururi. La Raliu cel putin unul dintre participanti trebuie sa termine evenimentul, altfel miza va fi rambursata.
 

Volei


Toate punctele consemnate pe durata asa-numitului “Set de Aur” nu vor conta la determinarea ofertelor referitoare la respectivul meci.
 

Sporturi de iarna


In cazul unui Head2Head cel putin un sportiv trebuie sa se califice si sa incheie cea de-a doua mansa pentru ca pariul sa fie castigator.
 

Plaseaza pariuri la Unibet in cunostinta de cauza