Putem alege dintre 7 derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie

Campionatul de top care programeaza doua derbyuri in acest sfarsit de saptamana este Serie A. Premier League si Bundesliga sunt alte campionate de top in care vom putea vedea meciuri de mare interes. Primul astfel de meci va incepe pe 16 octombrie, ora 17:00, iar ultimul pe 17 octombrie, ora 21:45. 

Derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie - Leicester vs Manchester United (16 octombrie, 17:00)

In cele 7 etape scurse pana acum, Premier League a avut de fiecare data cel putin un derby. Asta se intampla si in cea de-a opta etapa, cand Leicester va primi vizita lui Manchester United. Sezonul trecut Manchester United a incheiat pe pozitia secunda, in vreme ce Leicester a avut un sfarsit de sezon dezamagitor, pierzand in ultima etapa un loc de Champions League. Pare ca forma din acel sfarsit de sezon continua si acum, Leicester ocupand abia locul 13. In schimb, “diavolii rosii” se afla pe a patra pozitie, la doar doua puncte in spatele liderului.

Leicester nu a castigat niciuna din cele mai recente 6 intalniri directe din campionat de pe teren propriu. S-au inregistrat in acest interval 3 rezultate de egalitate si 3 victorii ale celor de la Manchester United. “Diavolii rosii” sunt favoriti in aceasta partida, avand cota 2.14 Logoul casei de pariuri Favbet - legalbet.ro la victorie, fata de 3.47 Logoul casei de pariuri Favbet - legalbet.ro a formatiei oaspete. 

Derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie - Rijeka vs Dinamo Zagreb (16 octombrie, 18:05)

Dinamo Zagreb domina autoritar campionatul in Croatia, din ultimele 16 sezoane pierzand o singura data titlul. Se intampla in editia 2016-2017, cand titlul era adjudecat de Rijeka. De atunci, Rijeka termina mereu pe podium. Acum Rijeka se afla pe primul loc, iar Dinamo Zagreb pe locul 2, la un punct in spate. De mentionat insa ca Dinamo Zagreb are un meci in minus.

Fiecare echipa are o victorie, inregistrandu-se o remiza in ultimele 3 intalniri directe cu Rijeka pe teren propriu. In ultima astfel de partida Dinamo Zagreb invingea cu 5-1, dupa ce Rijeka deschidea scorul inca din primele secunde. Campioana Croatiei pleaca favorita in aceasta partida, avand cota 2.25 Logoul casei de pariuri Winbet - legalbet.ro la victorie, fata de 2.95 Logoul casei de pariuri Winbet - legalbet.ro a gazdelor.

Derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie - Lazio vs Inter (16 octombrie, 19:00)

In Serie A au loc doua meciuri tari in acest sfarsit de saptamana. Primul le va avea ca adversare pe Lazio Roma si Inter Milano. Campioana Inter se afla pe pozitia a treia in acest moment, in vreme ce Lazio spera sa isi imbunatateasca pozitia a sasea obtinuta sezonul trecut. Deocamdata, se afla pe acelasi loc. 

Lazio se impunea o singura data in precedentele 5 intalniri directe de pe teren propriu. In rest, se inregistra o remiza si 3 victorii ale Interului. In vederea acestei partide Inter este favorita, avand cota 2.25 Logoul casei de pariuri Superbet - legalbet.ro la victorie, fata de 3.30 Logoul casei de pariuri Superbet - legalbet.ro a lazialilor.

Derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie - Lyon v AS Monaco (16 octombrie, 22:00)

Ziua de sambata din Ligue 1 se incheie cu derbyul dintre Lyon si Monaco. Ambele formatii au avut un start de sezon destul de prost, insa acum par sa isi fi revenit. Lyonezii se afla la jumatatea clasamentului, insa la doar 3 puncte de ocupanta pozitiei a treia. De cealalta parte, monegascii ocupa al saselea loc.

Lyon se impunea in 5 din precedentele 6 intalniri directe de Ligue 1 de pe teren propriu. In ultimele doua victorii diferenta era de 3 goluri. Aici gazdele pornesc favorite, oferindu-li-se cota 2.18 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro la victorie, fata de 3.10 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro a lui Monaco.

Derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie - Leverkusen vs Bayern Munchen (17 octombrie, 16:30)

Derbyul din Bundesliga in aceasta etapa va avea loc intre Bayer Leverkusen si Bayern Munchen. Bavarezii sunt in drum spre cel de-al zecelea titlu consecutiv, deocamdata aflandu-se pe primul loc, la egalitate de puncte cu adversara sa din acest meci. In urma cu 3 sezoane Leverkusen termina pe 4, acum doua sezoane pe 5, iar sezonul trecut pe locul 6. Acum nu ar da senzatia ca va incheia pe 7, ci mai sus.

Leverkusen are doua victorii, Bayern Munchen 3, inregistrandu-se 3 rezultate de egalitate in precedentele 8 partide de campionat cu Leverkusen pe teren propriu. In cele mai recente 4 astfel de partide se marcau cel putin 3 goluri. Acum bavarezii pornesc favoriti, avand cota 1.61 Logoul casei de pariuri Publicwin - legalbet.ro la victorie, fata de 4.70 Logoul casei de pariuri Publicwin - legalbet.ro a celor de la Leverkusen. 

Derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie - Trabzonspor vs Fenerbahce (17 octombrie, 19:00)

Sezonul trecut Fenerbahce incheia pe pozitia a treia, la doar doua puncte in spatele primelor doua clasate si la destule puncte fata de Trabzonspor, a patra clasata. Acum Fenerbahce ocupa prima pozitie, la 1 punct in fata lui Trabzonspor, a doua clasata. 

Doua victorii, o remiza si o infrangere are Trabzonspor in precedentele 4 intalniri directe de pe teren propriu din campionat. Infrangerea venea sezonul trecut. Partida aceasta este una foarte echilibrata, Trabzonspor pornind usor favorita, avand cota 2.43 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro la victorie, fata de 2.90 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro a “canarilor”. 

Derbyuri europene in weekendul 16-17 octombrie - Juventus vs AS Roma (17 octombrie, 21:45)

Al doilea derby din Serie A al celei de-a opta etape va avea loc intre Juventus si AS Roma. Juventus pare sa fi fost destabilizata de faptul ca sezonul trecut nu a putut cuceri cel de-al zecelea titlu la rand in Serie A. In acest moment ocupa locul 7, venind dupa 3 victorii, niciuna nefiind insa convingatoare. De cealalta parte, AS Roma ocupa momentan pozitia a patra, dorind sa faca uitat parcursul de sezonul trecut, cand a terminat pe 7.

Noua victorii a obtinut “Batrana Doamna” in precedentele 10 intalniri directe de pe teren propriu din campionat. Victoria “lupilor” venea in urma cu 3 sezoane, cand se impuneau cu 3-1, desi Juventus deschidea  scorul. Editia trecuta Juventus se impunea cu 2-0. Acum Juventus este favorita, avand cota 1.90 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro la victorie, fata de 4.10 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro a “lupilor”.