Pronosticuri pentru principalele evenimente sportive din 25 martie

Din cele 9 meciuri de astazi din preliminariile CM, zona europeana, niciunul nu ne capteaza interesul. In schimb, am gasit cateva meciuri interesante din handbal.
 
 

Handbal masculin, Cupa EHF: Benfica – Melsungen (18:00)


In penultima etapa a grupei B din Cupa EHF Benfica o va intalni pe teren propriu pe Melsungen. Cele doua se afla pe primele doua locuri, care duc la calificarea in sferturi, ambele avand 6 puncte. In cele doua partide de pe teren propriu din aceasta competitia Benfica o invingea pe Helvetia Anaisutana cu 33-28 si pe Cocks cu 26-25. De cealalta parte, Melsungen a intampinat si ea dificultati in Finlanda, invingand-o pe Cocks doar cu 29-28. Contra Helvetiei Anaisutana era invinsa insa cu 22-23.
 
La inceputul saptamanii Melsungen o invingea fara probleme in deplasare pe Gummersbach in campionatul Germaniei, scor 30-23, pe cand Benfica obtinea doar o remiza pe teren propriu cu Aquas Santas. In turul din grupe Melsungen s-a impus clar in fata Benficai, scor 32-22. Acum credem ca diferenta nu va mai fi atat de mare, insa nu am vedea echipa portugheza impunandu-se.
 
Pronostic Benfica – Melsungen: Victorie Melsungen (1.51)
 

Handbal masculin, Liga Campionilor: Nantes – PSG (21:45)


In optimile de finala ale VELUX Champions vom avea un duel intre doua echipe din Franta. Este vorba despre Nantes si PSG, primele doua din campionat. Cele doua sunt despartite de doar un punct in Lidl Starligue, campionatul francez, ambele suferind o singura infrangere pana acum. In grupele principale rezervate echipelor de top PSG a terminat pe locul secund intr-o grupa cu Barcelona, Veszprem, Flensburg, Kiel, Silkeborg, Wisla Plock si Schaffchausen. In deplari parizienii nu au rupt gura targului, fiind invinsi de Barcelona si Kiel, castigand la un singur gol diferenta impotriva lui Veszprem si Flensburg.
 
Nantes a castigat grupa echipelor ceva mai slab cotate, alaturi de ea facand parte Motor Zaporoje Besiktas, Dinamo Bucuresti, Holstebro si U.Minho. Pana a se califica in optimile finala ale VELUX Champions League, Nantes a disputat un play-off contra celei de-a doua clasate din cealalta grupa a echipelor mai slab clasate. Este vorba despre La Rioja, pe care a invins-o cu 31-25 in deplasare si 37-31 pe teren propriu. In meciurile de pe propriul teren din grupa, Nantes a pierdut la doua goluri in fata lui Motor Zaporoje, castigand destul de greu cu Dinamo si cu U.Minho.
 
In meciul din campionat din urma cu aproximativ 3 luni, Nantes o invingea pe teren propriu pe PSG cu 37-31. Sezonul trecut era insa invinsa cu 17-24. A fost singura din precedentele 9 intalniri directe de pe teren propriu in care Nantes a fost invinsa la mai mult de un gol diferenta. Avand in vedere rezultatul din urma cu 3 luni, insa si faptul ca PSG nu a stralucit in majoritatea deplasarilor din Liga Campionilor, opinam ca Nantes nu va fi invinsa la mai mult de trei goluri.
 
Pronostic Nantes – PSG: Nantes (+3.5): 1.51