Pot sa reprezinte eSports o varianta profitabila pentru pariori?

Aproape nimeni nu mai pariaza in exclusivitate doar pe fotbal. Pietele oferite de bookmakeri pe tenis, baschet sau hochei s-au extins tot mai mult in ultimii ani, iar alte sporturi, desi deocamdata nisate, au inceput sa atraga.In continuare, vom vorbi despre ce pot sa ne ofere pariurile pe sporturile electronice. Sau eSports, asa cum apar in ofertele caselor de pariuri.


DOTA 2


Defence of the Ancients 2 este un MOBA (multiplayer online battle arena) ce impresioneaza in acest moment prin premiile care sunt impartite la concursurile pentru profesionisti. De exemplu, la recentul incheiat The International 8, am avut parte de un “prize pool” de 25,5 milioane de dolari. Desigur, inceputul, acum vreo 7 ani, a fost unul destul de modest, insa comunitatea si jocul au crescut incredibil, asa ca majoritatea caselor de pariuri s-au conformat si nu numai ca au introdus clasicele “1, X sau 2” pentru meciurile de Dota 2, dar au plusat cu o oferta intr-o continua expansiune.

Pe scurt, jocul este un 5 vs 5, in care fiecare jucator controleaza un anumit erou ales inainte de meci, iar scopul este distrugerea “ancientului”, o cladire aflata in baza inamica. Pentru cei care n-au jucat niciodata Dota 2, poate parea ceva pueril, lipsit de semn, insa intocmai ca majoritatea sporturilor de echipa, necesita o groaza de atribute din partea jucatorilor. Insa totul pe larg intr-un viitor articol, deoarece acum as vrea sa vorbesc despre ce ne oferta casele de pariuri (excludem victorie X, egal sau victorie Y).


Handicap harti - Meciurile de Dota 2 de desfasoara dupa sisteme diferite, care pot sa includa BO1, BO2, BO3 sau BO5. In traducere libera, cel mai bun din “x” harti. De obicei, avem un “value” mai mare cand decidem sa mizam pe victorii clare ale favoritilor, deoarece Dota 2 este un joc/sport in care si cel mai mare “underdog” are o sansa decenta.


First blood - Nu este chiar la fel de “random” ca “cine are lovitura de incepere” la fotbal, insa este un pariu in care norocul joaca un rol destul de important. “First blood” se refera la echipa ce va face prima “varsare de sange”, si anume primul “kill” pe harta.


Durata unei harti - Sunt echipe care prioritizeaza farm-ul sau formatii care prefera sa faca “push” cat mai rapid. Daca stii foarte bine detaliile despre cei implicati in joc, atunci aceasta este o piata din care poti sa faci profit.


Cine va dobori primul turn? - Este o piata care se explica de la sine. Atentie insa ca un “deny” la turn nu se ia in calcul.


Va fi doborat curierul? - Este un pariu cu sanse de reusita in fiecare meci, indiferent de momentul actiunii. Poate sa iasa in primele 30 de secunde sau in ultimele 15 secunde, iar cota este aproape mereu peste 2.00.


Cine va lua primul Roshan? - Este un alt pariu unde informatiile despre anumite echipe sunt vitale. O formatie ce cauta sa dea un “push” rapid va cauta Aegis-ul de la Roshan pentru a fi sigura ca, in eventualitatea in care totul nu merge bine, sa nu piarda din avantaj.


Total “kill-uri” - Ca si-n fotbal, sunt echipe spectaculoase si formatii ce cauta mai degraba farm-ul decat “kill-urile”. Dar in Dota 2, totul este ca un domino. Odata ce incep sa apara fragurile pe harta, parca nu se mai opresc.


CS:GO


Este un “shooter” care se joaca 5 vs 5 si cred ca multi dintre noi avem amintiri cu CS 1.6. O varianta mai evoluata avem insa acum, una care ofera si competitii pe bani mai multi. Sunt mai multe echipe profesioniste, dar game-play-ul a ramas cam acelasi. Se joaca BO1, BO2, BO3 sau BO5 harti, la fel ca la Dota, cu un maximum de 30 de runde pe fiecare harta. Se joaca 15 runde cu o echipa Counter-Terrorists, iar cealalta Terrorists. Dupa terminarea celor 15 runde, cele doua formatii fac schimb de “locuri”. O harta este castigata in momentul care o echipa ajunge la 16 runde castigate. In cazul unei egalitati la 15, atunci se joaca 6 sau 10 runde de departajare (impartita tot la fel, in doua, 3 cu 3 sau 5 cu 5).

Fiind un joc foarte popular, CS:GO si-a gasit foarte repede loc in oferta caselor de pariuri. Si nu vorbim aici doar de cele mai simple optiuni.


Total harti - Poti paria de numarul total de harti, totul depizand de numarul total maxim rezervat pentru acea disputa (BO3 sau BO5).


Handicap runda (pe o anumita harta) - Este un pariu ce tine cont de inspiratie, dar si de documentare. Daca un “underdog” tine mereu aproape de adversarii mai valorosi, chiar daca pierde hartile, atunci acesta este pariul perfect. De exemplu, daca ai echipa X + 3,5 runde, iar ea pierde harta cu 16-13, atunci pariul tau este castigator.


Total runde (under/over) - Tine mult de echilibrul celor doua formatii, dar si de putin noroc. Este un pariu destul de des intalnit printre pasionatii de CS:GO.


Total runde (par/impar) - Un pariu ce tine doar de noroc si este identic cu cel din fotbal.


Castiga rundele de pistoale si meciul - Un pariu special, dar care are mereu cote imense. Putina informatie, mult noroc si poti avea un profit frumos la sfarsit.


Cele mai multe kill-uri in meci (jucator) - Ai un jucator preferat, care stii ca poate sa faca diferenta? Atunci aceasta piata este pentru tine.


Toate variantele pentru Dota 2 si CS:GO, plus altele nementionate in acest articol, se gasesc in functie de casa de pariuri. Unele au o gama larga (Unibet, Betano, Netbet), in timp ce altele ofera doar variantele elementare.

In plus, nu vorbim doar de Dota 2 si CS:GO atunci cand aducem aminte de eSports. League of Legends, Hearthstone, Starcraft 2 sau Overwatch sunt alte sporturi electronice pe care putem paria.


Afla care sunt casele de pariuri online recomandate pentru pariuri pe eSports