Ponturi pentru cele mai importante evenimente sportive din 26 martie

Nici meciurile de fotbal de astazi din preliminariile CM nu putem spune ca sunt foarte atractive. Sigur, meciul Romaniei este important, dar doar pentru noi, nu si pe plan mondial.
 

58d704a9c205e_1490486441.jpg
 

Tenis masculin, Miami: Berdych – Muller (18:00)


Una dintre cele mai interesante partide pe tabloul masculin al turului III de la Miami va avea loc intre Tomas Berdych si Gilles Muller, doi big serveri in general. In precedentele doua turnee Beerdych nu a mers deloc grozav, obtinand doar doua victorii, dintre care una beneficiind de abandonul adversarului. Asta in conditiile in care oponentii se aflau in afara top 50. De punctat ca Berdych ocupa locul 14. In cel de-al doilea tur de la Miami cehul il invingea pe rusul Andrey Rublev, scor 6-3; 6-2, insa acum nu credem ca victoria va mai fi atat de facila. Anul trecut Berdych ajungea in sferturi la Miami.
 
De partea cealalta, Muller, aflat pe locul 29, il invingea in turul secund pe italianul Andreas Seppi, clasat pe 80, in minimum de seturi, ambele incheiate la tie-break. Din precedentele 4 meciuri luxemburghezul nu a obtinut decat o victorie, insa trebuie sa spunem ca doua dintre infrangeri au venit la jucatori din top 10. Muller era eliminat anul trecut inca din prima runda la Miami.
 
Berdych si Muller s-au intalnit pana acum de 3 ori, cehul impunandu-se in doua randuri. Ultima oara insa, spre finalul sezonului trecut, luxemburghezul castiga in minimum de seturi, scor 7-6; 6-1. Acum opinam ca vom avea un meci strans, in care este posibil sa se dispute si un tie-break. Totodata, nu l-am vedea pe ceh castigand in minimum de seturi.
 
Pont Berdych – Muller: Muller (+1.5 seturi): 1.62
 

Tenis masculin, Miami:  Nadal – Kohlschreiber (18:00)


Dupa finala de la Australian Open cu Roger Federer, multi fani de-ai lui Nadal sperau ca spaniolul va reveni macar la 50% din potentialul anilor precedenti. Cei doi titani au reeditat ultimul act de la Australian Open in turneul de Masters de la Indian Wells, spaniolul pierzand in minimum de seturi. In turul secund de la Miami, Rafa il invingea pe israelianul Dudi Sela cu 6-3; 6-4. Anul trecut, ibericul se retragea in turul II la acest turneu.
 
Kohlschreiber ocupa locul 31 in clasamentul ATP, in runda precedenta avand un meci destul de greu cu americanul Taylor Fritz, aflat pe 126, castigat in tie-breakul setului decisiv. Scorul final a fost 7-5; 3-6; 7-6, Fritz avand 12 mingi de break, fructificand 5. La Indian Wells, neamtul era eliminat in runda a treia de Wawrinka, dupa ce in turul II beneficia de abandonul lui Dolgopolov, ucraineanul castigand primul set la tie-break.
 
Nadal si Kohlschreiber s-au infruntat de 15 ori pana acum, ibericul impunandu-se in 14 randuri. Singura victorie a lui Kohlschreiber a venit pe iarba de la Halle, in 2012. In ultimele 7 intalniri directe neamtul a castigat doua seturi, ambele la tie-break. La cum a jucat in cel de-al doilea tur de aici, opinam ca Philipp Kohlschreiber nu va petrece mult timp astazi  pe teren in fata lui Nadal. Mai mult, spaniolul stie ca aici are o oportunitate foarte mare de  a castiga, avand in vedere ca lipsesc primii doi jucatori din clasamentul mondial, asta fiind o motivatie in plus.
 
Pont Nadal – Kohlschreiber: 2-0 Nadal (1.47)