Ponturi si cote pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Alegerile pentru Parlamentul Romaniei, adica pentru Senat si Camera Deputatilor, cele doua Camere componente ale Parlamentului, sunt programate sa se desfasoare in zilele de 5 si 6 decembrie 2020. In Diaspora se va vota timp de doua zile, in timp ce in tara ziua pentru alegeri este cea de 6 decembrie 2020. La casele de pariuri sunt diferente destul de mari de cote intre cele 3 mari partide politice, PNL pornind cu prima sansa.

De ce avem alegeri in plina pandemie de Coronavirus?

E o intrebare indreptatita, pe care multi oameni o pun. Daca e asa de grava pandemia incat suntem la un pas de lockdown, de ce ar trebui ca alegerile sa aiba loc?

Unii parlamentari - indiferent la care partid sunt incorporati – cei care nu se mai regasesc pe locurile eligibile ale noului Parlament, si-ar dori o amanare a alegerilor pentru la primavara.

Asta pentru simplul fapt de a-si mai asigura salarii si diurne si alte cine stie ce beneficii babane alte cateva luni de acum incolo.

Unele partide, precum PNL sau USR, ar dori desfasurarea alegerilor in data de 6 decembrie, pentru a da o lovitura, spera ele, decisiva, unui PSD care pare cumva slabit, dupa alegerile locale in care au pierdut primaria generala a Bucurestiului.

E o asa de mare nebunie cu alegerile astea si cu acea campanie electorala ce le va insoti incat parca nici nu mai conteaza ca tot mai multe mii de oameni se infecteaza zilnic cu noul Coronavirus, ca zeci si sute mor zilnic, ca mii de oameni asa - zis vindecati vor ramane cu sechele pe toata durata vietii ulterioare.

Se pare ca viata romanilor se joaca la pariuri in aceste zile.

Poate ca am fost patetic, dar spectacolul politic la care suntem martori, unii implicati, altii, nepasatori, este gretos, dezgustator, hâd, mai rau decat chiar pandemia de Coronavirus pe care o traim.

Cote la pariuri pentru alegerile parlamentare

Revenind in lumea pariurilor, sunt cateva case de pariuri online care si-au afisat deja oferta pentru alegerile parlamentare.

Casa de  pariuri Fortuna ofera si pariuri pe dueluri ( de exemplu PSD- PNL sau PSD-USR), dar si pe numar de voturi obtinute in procente. De exemplu, la acest tip de pariu, linia PNL este la sub sau peste 30,5%, iar cea a PSD la sub sau peste 27,5%.

E de la sine inteles ca si alte case de pariuri online din Romania vor afisa cote pentru alegerile parlamentare cu cat data acestora se va apropia.

Va vom tine la curent cu evolutia cotelor pariurilor de pe esichierul politic romanesc, care este foarte volatil si controversat.

Intrebari comune si raspunsuri

❓In ce zile se organizeaza alegerile parlamentare din Romania ce au loc in luna decembrie 2020?

In Diaspora, alegerile parlamentare se organizeaza pe parcursul a doua zile: 5 si 6 Decembrie 2020, iar in tara procesul de vot se va desfasura in data de 6 decembrie 2020, intre orele 7.00-21.00. 

❓Ce anume votam in zilele de 5 si 6 decembrie 2020?

In zilele de 5 si 6 decembrie 2020 vor avea loc alegerile pentru cei ce vor alcatui, pentru un mandat de patru ani, viitorul  Parlament al Romaniei, compus din cele doua Camere: Senatul și Camera Deputaților.

❓Care sunt favoritii caselor de pariuri pentru castigarea alegerilor parlamentare din 5 si 6 decembrie 2020?

Din analiza  cotelor afisate la casele de pariuri rezulta ca primele doua favorite la castigarea alegerilor parlamentare din decembrie sunt partidele politice PNL si PSD.