Ponturi pariuri: Vasas Budapesta - Beitar Ierusalim (Europa League)


6 iulie 2017, Budapesta, Stadion: "Ferenc Szusza", ora: 21:30
Arbitru centru: Fabio Verissimo, Arbitri asistenţi: Nuno Pereira şi Pedro Felisberto. Arbitru de rezervă: Luis Miguel Branco Godinho (toţi din Portugalia)

Meciul Beitar - Vasas, disputat joia trecută la Petah Tikva, a fost cu siguranţă cel mai spectaculos din turul I preliminar Europa League. Israelienii au deschis scorul în minutul 19 prin Georginho, însă ungurii au întors rezultatul, înscriind de trei ori la rând prin Pavlov (36, 43) şi Kulcsár (52). Pe stadionul "HaMoshava" era minutul 87 şi fanii lui Beitar păreau împăcaţi cu înfrângerea şi eliminarea. Au urmat însă câteva minute de vis pentru "galbeni-negri" care au înscris trei goluri prin Benayoun (88), Vered (90+1) şi Sabo (90+2), reuşind să revină de la 1-3 la 4-3!

Total goluri: Peste 2.5 goluri are cota 1.73 la BETANO | Sub 2.5 goluri are cota are cota 2.00 la BETANO

Vasas SC a terminat pe locul 3 în campionatul Ungariei, având 52 de puncte, după campioana Honvéd Budapesta (65 de puncte) şi Videoton FC (62 de puncte). "Roş-albaştrii" au jucat şi în finala Cupei Ungariei cu Ferencváros Budapesta, pe care au pierdut-o după loviturile de departajare (1-1, 4-5p). În pauza de vară, echipa antrenată de Michael Oenning a câştigat cele două amicale disputate cu Sturm Graz (4-3) şi Szombathelyi Haladás (3-1).

Beitar Ierusalim a terminat în sezonul precedent  pe locul 3 în campionatul Israelului, având 60 de puncte, după campioana Hapoel Be'er Sheva (85 de puncte) şi Maccabi Tel Aviv (72 de puncte). În pauza de vară formaţia antrenată de Sharon Mimer a jucat un singur amical, cu o echipă maghiară, Ferencváros Budapesta, pe care l-a pierdut cu scorul de 1-0.
 
★ Vasas Budapesta are cota 9.50 la BETANO pentru un simplu 1-0 (scor exact), care ar califica-o în turul II

★ Se califică Vasas Budapesta în turul următor are cota 2.30 la BETANO

★ Beitar Ierusalim are cota 1.57 la BETANO de a se califica în turul următor

★ Egalul dintre Vasas Budapesta şi Beitar Ierusalim are cota 3.40 la BETANO

★ Ungurii au cota 2.95 la BETANO dacă vor conduce la pauză în returul cu Beitar Ierusalim

★ Israelienii au cota 3.45 la BETANO dacă vor conduce la pauză în returul cu Vasas Budapesta

★ Şansă dublă Vasas Budapesta - Beitar Ierusalim 1X are cota 1.40 la BETANO, X2 are cota 1.62 iar 1 sau 2 are cota 1.30

Vasas SC a jucat ultima dată în cupele europene în sezonul 2000-2001 şi a trecut în turul I preliminar Europa League de FK Ventspils (1-2 şi 3-1), dar a fost eliminată de AEK Atena (2-2 şi 0-2). În schimb, Beitar a participat în sezonul 2016-2017 al Europa League, reuşind să treacă de Sloboda Tuzla (0-0 şi 1-0), Omonia Nicosia (0-1 şi 3-2) şi FK Jelgava (1-1 şi 3-0), însă a fost eliminată în play-off de AS Saint-Étienne (1-2 şi 0-0).

Vasas are nevoie de un 1-0 cu Beitar pentru a se califica în turul al-II-lea Europa League. După meciul nebun de la Petah Tikva, aczm în retur e posibil orice rezultat. Gazdele îşi doresc mult ca traseul lor european să nu se oprească numai după "dubla" cu evreii şi, cu mult entuziasm şi ajutorul suporterilor, vor încerca să câştige şi să se califice. Oaspeţii sunt mai obişnuiţi cu cupele europene unde participă regulat de mulţi ani. Obiectivul lui Beitar nu este de a o elimina pe Vasas, ci de a se caifica în grupele Europa League. Culoarul spre turul al-III-lea este favorabil pentru Vasas sau Beitar, pentru că în turul al-II-lea vor juca cu învingătoarea dintre Partizani Tirana şi Botev Plovdiv (95 la sută cu bulgarii, care s-au impus în tur cu 3-1 în Albania).


Pronostic: Vasas Budapesta - Beitar Ierusalim:  Se califică Beitar (1.57 la BETANO)


Caseta tehnică a meciului din tur (sursa: UEFA.com):