Pontul Zilei - 5 februarie 2019

Este o saptamana in care se vor duela multe echipe in cupele tarilor de unde provin, asa cum este cazul si evenimentului pe care l-am selectat ca fiind Pontul Zilei 5 februarie 2019.Hamburger SV - Nurnberg (Ora 19:30)

Optimile Cupei Germaniei ne aduce meciul dintre Hamburger SV si Nurnberg, doua echipe care au obiective oarecum asemanatoare, daca tinem cont ca vorbim despre liderul Zweite Bundesliga si penultima clasata din prima liga. Pentru prima oara in istorie cand a retrogradat, Hamburger SV nu vrea sa faca radacini acolo, dar pentru a reintra in cele mai bune 18 echipe din Germania are nevoie sa arate mai mult decat a facut-o in runda anterioara cand a pierdut cu 0-2 in fata lui Bielefeld. Avantajul este ca urmeaza sa joace acasa, acolo unde o singura echipa a reusit sa o invinga in ultimele cinci luni.


Nurnberg are probleme mari in ceea ce priveste lupta cu retrogradarea, deci o calificarea in sferturile de finala nu face decat sa-i ingreuneze parcursul si nu cred ca isi doreste acest lucru. Bavarezii au reale probleme si in ceea ce priveste constanta, chiar daca nu mai castiga de patru luni, a inceput sa inscrie cu regularitate, dar cu toate astea tot nu reuseste sa castige puncte in partide consecutive, astfel ca remiza de la finalul saptamanii trecute, 1-1, cu Werder Bremen, este primul meci din 2019 cand obtine vreun punct.


Este clar ca vorbim despre o echipa care urmeaza sa fie sustinuta de aproape 50 000 de fani si o alta, care are ca principal obiectiv sa evite retrogradarea. Tinand cont de parcursul lor de pana acum, cu toate ca echipele intalnite au fost de alta factura, Hamburger SV pare sa aiba de partea ei mai multe atuuri, pe care cred cu tarie ca le poate fructifica suficient cat sa fie cea care merge mai departe.