Pontul Zilei - 2 octombrie 2018

Expertul Legalbet, Karbacher, vă recomandă Pontul Zilei de marţi, 2 octombrie 2018, format din meciul AEK Atena - Benfica Lisabona, din Liga Campionilor.


► AEK Atena - Benfica Lisabona (ora 22:00)


AEK Atena a câştigat sâmbătă cu scorul de 3-0 meciul disputat în deplasare cu OFI Creta, în etapa a 5-a a campionatului Greciei. Echipa antrenată de Marinos Ouzounidis are până acum 4 victorii şi un rezultat de egalitate, fiind pe locul 3 în clasament, cu 12 puncte. Pe primele două poziţii sunt PAOK Salonic şi FC Atromitos, ambele cu 13 puncte.


Benfica Lisabona a avut mult ghinion în meciul disputat în deplasare cu GD Chaves, în etapa a 6-a a campionatului Portugaliei. Echipa antrenată de Rui Vitória a fost egalată în minutul 90+4 şi a dat astfel posibilitatea lui SC Braga şi FC Porto, să o întreacă în clasament. Bilanţul de până acum a fost de 4 victorii şi 2 egaluri, Benfica fiind pe locul 3.


Cele două echipe se află în Grupa E a Ligii Campionilor, alături de Bayern München şi Ajax Amsterdam. Atât grecii, cât şi portughezii au pierdut primul joc, AEK Atena fiind învinsă la Amsterdam de Ajax cu scorul de 3-0 (Nicolas Tagliafico 46, 90, Donny van de Beek 77), în timp ce Benfica a pierdut pe teren propriu, 0-2 cu Bayern München (Robert Lewandowski 10, Renato Sanches 54).


Un lucru este cert, campioana Germaniei va termina pe primul loc, fiind de departe cea mai bună din grupă. AEK Atena pare abonată la ultimul loc, în tim ce Benfica şi Ajax se vor lupta pentru poziţia a doua, pentru a se califica în optimi. "Vulturii" nu au prea multe opţiuni în meciul de la Atena, unde sunt obligaţi să câştige, pentru a putea avea o şansă cu "lăncierii". Cu PAOK Salonic au reuşit să câştige în Grecia, cu 4-1 în play-off, iar acum vor trebui să o facă din nou, dar cu AEK.


  • AEK Atena a trecut în preliminarii de Celtic şi MOL Vidi FC
  • Echipa antrenată de Marinos Ouzounidis are 12p din 15 posibile în Super League
  • "Galben-negrii" vor juca în runda următoare în deplasare cu Bayern München
  • Benfica a trecut în preliminarii de Fenerbahçe şi PAOK Salonic
  • Echipa antrenată de Rui Vitória are 14p din 18 posibile în Primeira Liga
  • "Roşii" vor juca în etapa viitoare, tot în deplasare, cu Ajax AmsterdamAEK Atena - Benfica Lisabona 2-3

C Â Ş T I G Ă T O R