Pontul Zilei - 18 August 2018

Lazio și Napoli se întâlnesc sâmbătă, 18 august, de la ora 21.30, în prima rundă din Serie A, ediția 2018/2019. Tipsterul LegalBet Nica ne propune o cotă de 1.73.


Gazdele au pierdut un jucător important în vara acestui an, pe Felipe Anderson, vandut la West Ham, dar are în continuare fotbaliști valoroși în toate compartimentele, în special de la mijloc în sus. L-a păstrat pe starul Milinkovic-Savic, alături de care joacă Ciro Immobile, fotbaliști cotați la zeci de ilioane de euro.


Lazio are serioase probleme de lot, totuși, înaintea partidei cu Napoli. Sunt accidentați Murgia și Berisha, iar trei jucători sunt suspendați, este vorba de Lulic, Patric și Leiva. Românul Radu este anunțat titular.


Lazio a câștigat de 4 ori în ultimii 5 ani primul meci din campionat, indiferent cine a fost adversarul.


Napoli are un antrenor nou, pe Carlo Ancelotti. Acesta va juca însă tot cu trei jucători în compartimentul ofensiv, la fel ca și predecesorul Sarri. În perioada de pregătire din vară, Napoli a suferit în defensivă pentru că atacanții ei, care ar fi trebuit să facă presing, erau ușor depășiți de adversari, linia de mijloc a fost nevoită să urce pentru a compensa faptul că aceștia nu făceau faza defensivă și se creau spații mari atunci când adversarul trimitea mingi între mijlocași și fundași. Cam asta scrie presa italiană despre problemele tactice observate la Napoli.


La fel ca și Lazio, Napoli va juca în mare măsură cam cu aceeași jucători ca-n stagiunea precedentă. Doar plecarea portarului Pepe Reina, plecat la Milan, constituie o noutate notabilă.


Rămâne dacă Napoli va reuși ceea ce a izbutit în sezonul trecut, când nu a avut în nici un meci cu Lazio o posesie sub 63%.


În ultimele 10 meciuri cu Lazio, Napoli a marcat 30 de goluri, o cifră impresionantă.


Lazio este victima preferată a lui José Callejón în Serie A. De când e în Italia, acesta a marcat de 5 ori împotriva lui Lazio, iar de 4 ori a făcut-o pe Stadio Olimpico.