Pittsburgh Penguins - Washington Capitals, al 6-lea meci al seriei

Capitals a reusit sa reziste in meciul 5 pe teren propriu, chiar daca a fost in 2 randuri condusa, cu 0-1 si 1-2, reusind pana la urma sa castige cu 4-2 si sa impinga duelul in meciul 6, care se va disputa pe Pittsburgh. Penguins au ratat o sansa importanta, iar acum se vad oarecum nevoiti sa se impuna in aceasta partida, deoarece un eventual meci decisiv s-ar juca la Washington, acolo unde Capitals ar fi clar favorita. 

Pittsburgh a fost clar peste cei de la Washington pe tot parcursul playoff-ului, insa Capitals au valoare si pot avea oricand o tresarire de orgoliu. Cu Crosby, Malkin, Kessel, trio-ul de foc din atac, in forma foarte buna, la care se adauga bijuteria nou descoperita Jake Guentzel, tanarul care a jucat extraordinar in acest playoff, chiar in prima linie, Penguins are prima sansa la victorie si cred ca o va fructifica. Chiar daca au marcat 4 goluri in ultima partida, Capitals are probleme in atac, acolo unde nu mai reuseste sa fie acea echipa foarte eficienta din sezonul regulat. 

"Eficienta" este cuvantul cu care as caracteriza-o pe Pittsburgh in acest duel cu Washington. Daca Washington a avut in toate cele 6 partide minim 30 de suturi pe spatiul portii, Pittsburgh a atins aceasta borna o singura data, media fiind undeva la putin peste 20. Inclusiv in victoria cu 2-6 din meciul 2, Pittsburgh a trimis doar 24 de suturi pe spatiul portii aparate de Holtby. Daca acum ceva timp, Ovechkin si Kuznetsov erau letali in fata portii, iata ca cei 2 nu se mai regasesc, avand destul de putine reusite in acest playoff. Atacul cred ca va fi factorul determinant inca o data, iar Pittsburgh va castiga acest meci. 

Pont: Pittsburgh castiga meciul @ 1.85 Unibet