Pariurile si dependenta

Atunci cand vorbim de pariuri poti intalni mai multe categorii de reactii la persoanele cu care deschizi acest subiect. Sunt persoane care sunt incantate sa incerce, persoane care practica de foarte mult timp o astfel de activitate, dar in mod calculat si inteligent, persoane sceptice vis-a- vis de subiect si persoane care pariaza si mai mult pierd decat castiga, dar nu se pot opri.

Cand vine vorba de ultima categorie mentionata, te poti intreba de ce? Oamenii aceia nu vad ca pierd tot ce au fara sa castige nimic? De ce nu se opresc? Sau de ce nu invata ce ar trebui sa faca?

Multi pot crede ca o anumita clasa sociala cade in patima pariurilor si pierd pentru ca nu au capacitatea intelectuala de a intelege regulile jocului.

Este posibil sa aiba dreptate dar nu in totalitate. Cunosc multi oameni, cu educatie si statut social decent, daca nu chiar mai mult decat decent, care au aceasta patima pe care o putem numi si dependenta.

Totul tine de autocontrol si de personalitatea fiecaruia si nu de nivelul de educatie sau de nivelul financiar.

Daca esti un om slab si instabil dar cu bani, ai toate sansele sa pierzi cam tot ce ai agonisit, din cauza acestui viciu.

Intr-adevar un simplu joc deconectant si aducator de profit de multe ori se poate transforma intr-un viciu distrugator.

De asemenea nu putem sustine ca varsta si experienta de viata pot fi factori care sa influenteze un astfel de comportament.

Atat casele de pariuri online cat si agentiile de cartier au clienti ,,fideli” din toate categoriile de varsta.

Mirajul unor castiguri usoare te poate face sa crezi ca asa va fi mereu, doar castig.  De asemenea, pierderea repetata a pariurilor plasate poate determina o stare de panica care sa te faca sa pariezi si ce nu ai pentru a recupera banii pierduti. Fie ca ajungi sa cheltui banii necesari pentru chirie sau ajungi sa te imprumuti la prieteni sau chiar la banci pentru a inmulti banii pariati, acest lucru nu face altceva decat sa te aduca incet dar sigur la un faliment total.

Sunt oameni care au pierdut case, firme sau masini sperand ca intr-o zi norocul lor se va intoarce.

Ce nu au inteles acesti oameni este ca arta pariurilor nu se bazeaza doar pe noroc. Trebuie sa stii ce inseamna a te limita la cat iti permiti cat sa nu ajungi sa regreti, trebuie sa te informezi foarte atent chiar daca ofertele caselor de pariuri, bonusurile sau cotele acestora te pot face sa te vezi peste noapte milionar.

Da, unora li s-a intamplat, doar ca acei oameni au inteles si cand trebuie sa se opreasca, deoarece norocul se poate intoarce impotriva ta.

Foarte multi oameni in schimb, nu se mai pot opri. Te uiti in jurul tau pe strada, unde poti vedea pe acelasi trotuar macar doua case de pariuri, si vezi aceiasi oameni zi de zi, indiferent de ora la care treci pe acea strada.
Nu sunt nici bine imbracati, nici nu miros foarte bine dar in loc sa aleaga un serviciu stabil, au transformat aceasta activitate intr-un serviciu stabil. Singurul moment cand iau pauza, este atunci cand se opresc la prima bodega, care de obicei este in apropierea agentiei de pariuri, si isi umezesc gaturile cu un strop de bere ieftina.

Nu stii sigur daca asa au fost acesti oameni de cand se stiu ei sau au devenit in timp pierzatori de profesie. Spre marea ta surprindere s-ar putea sa intalnesti in astfel de situatii profesori universitari, cadre militare sau alti oameni cu scoli care au avut la un moment dat case si familii.

Nu vreau sa considerati ca aici pledez impotriva pariurilor sportive.
Acesti oameni reprezinta descrierea celor care nu au stiut cum sa isi gestioneze bugetele, care sunt slabi si nu se pot controla (pentru ca asa este firea lor, asa sunt construiti) si a celor care nu au inteles nimic din tot ce au citit despre pariuri vreodata sau care nu s-au informat vreodata.

Pariurile pot fi o activitate deconectanta si profitabila, asa cum am mai spus, dar nu trebuie practicata de oricine. Trebuie sa te cunosti suficient de bine cat sa stii daca este cazul sa risti sau nu.  Pe langa faptul ca trebuie sa te cunosti pe tine, trebuie sa  culegi informatii cat mai multe legate de aceste case de pariuri si ce inseamna in realitate ofertele lor.

Din fericire, internetul iti ofera mai mult decat este necesar. Incepand cu siteurile acestor case de pariuri care nu se sfiesc sa insire o serie de sfaturi inainte ca tu sa te hotarasti daca e cazul sa pariezi sau nu si terminand cu forumurile dedicate acestei activitati unde poti intalni, oameni mai mult sau mai putin experimentati si din a caror experienta poti invata inainte sa faci propriile tale greseli.
   
Din cele mai indepartate timpuri au existat pariuri si vor continua sa existe indiferent de ,,criza economica” sau  cresterea economiei in orice tara, casele de pariuri vor exista, vor supravietui si vor deveni, daca nu deja sunt, poate cele mai profitabile afaceri.

Sa nu va imaginati ca acesti clienti pierzatori si care au dezvoltat acest viciu al pariurilor, sunt clientii preferati de casele de pariuri sau ca sunt victimele acestora. Ei sunt victimele propriilor lor minti.

Orice patron de casa de pariuri, fie ea online sau offline, isi doreste clienti seriosi si stabili emotionali. Spre desoebire de cei mentionati in randurile de mai sus, oamenii echilibrati nu vor avea tentatia de a insela intr-un fel sau altul agentia de pariuri. Lucru care nu se poate spune despre cei dependenti si disperati care ar fi in stare de orice sa recupereze pierderile sau sa mai faca rost de bani pentru a mai pune un pariu.

Este posibil ca acest articol sa nu fie foarte agreat de pariorii impatimiti, dar este o parte a realitatii care este bine sa fie cunoscuta.

Sunt foarte multi incepatori, tineri si neexperimentati, care necunoscand si partea intunecata a acestei lumi, sa o ignore.

Din pacate nu este cea mai buna alegere sa faci asta.