Pariuri pre-meci vs pariuri live

Una dintre cele mai frecvente dileme ale pariorilor este daca sa mizeze pariuri pre-meci sau pariuri live, in incercarea de a afla care metoda este mai profitabila.
 

In general, pariurile pre-meci sunt destinate celor care nu doresc sa riste o suma prea mare de bani, pe cand pariurile live sunt pentru cei carora le place sa isi asume riscuri. Tot de obicei, imediat dupa inregistrarea la o casa pariuri online, utilizatorul incearca sa fie cat mai prudent, plasand pariuri pre-live. Dupa un an, cateva luni sau chiar cateva zile insa, acesta devine nerabdator si dornic de castiguri cat mai mari intr-un timp cat mai scurt, iar pentru asta exista pariurile live.
 

Pariuri pre-meci


Principalul avantaj la pariurile pre-meci este ca ai suficient timp la dispozitie pentru a analiza meciul pe care doresti sa plasezi pariul. Aceasta analiza se poate referi la statisticile privind ultimele rezultate ale formatiilor care se confrunta, cat si forma de moment, pozitia in clasament, indisponibilii, starea vremii etc.
 
De asemenea, cei ce plaseaza pariuri pre-meci au tendinta de a efectua mai multe selectii pe bilet, ceea ce nu intotdeauna este un lucru bun. Sigur, daca speri sa dai ‘’un tun’’ plasand o miza mica pe o cota mare poti plasa oricate selectii doresti pe bilet. Aceasta ‘’loterie’’ am recomanda sa fie incercata o data sau maxim de doua ori pe saptamana, cu sume derizorii. In niciun caz nu sfatuim sa plasezi o miza mare pe un bilet cu mai mult de 4 evenimente sportive, deoarece riscurile sunt ridicate, indiferent ca vorbim de cote individuale mici. Recomandarea noastra este aceea de a miza o singura selectie pe bilet, maxim doua. Chiar daca eventualul castig nu va fi unul impresionant, cel putin va fi mai sigur, iar siguranta este un factor primordial atunci cand vorbim de pariuri.
 
Dezavantajul pariurilor pre-meci este acela ca poti banui, insa nu poti sti exact cat de pregatita va intra o echipa/un jucator pe teren in meciul respectiv, pe cand in cazul pariurilor live poti observa daca abordeaza jocul cu seriozitate sau cu o doza de superioritate fata de adversara, care, nu de putine ori, se incheie prost pentru echipa care se crede superioara.
 

Pariuri live


Pentru cei care inca nu stiu, desi ne indoim ca exista pariori care nu cunosc termenul, pariurile live sunt cele pe care le efectuezi in timpul desfasurarii unui joc. In primul rand, trebuie sa spunem ca, pentru a avea sanse mari de reusita, este bine sa plasezi doar un pariu pe bilet, deoarece, nu de putine ori, o cota a unui pariu live te poate pacali si asta mai ales in cazul in care nu urmaresti cu atentie evenimentul.
 
Tot legat de acest lucru, ar fi foarte bine daca ai urmari in transmisie directa meciul la care vrei sa plasezi pariul. De asemenea, te-am sfatui sa nu ‘’te arunci din prima’’ si sa urmesti cateva minute sau zeci de minute din respectivul meci pentru a te asigura ca pariul pe care doreai sa-l pui initial ramane ‘’in picioare’’ si dupa trecerea unei perioade a meciului.
 
Pentru a te apuca de pariuri live este indicat sa stapanesti arta autocontrolului. Astfel, este bine sa nu te lasi distras de anumite cote care ti se par mai tentante si sa plasezi pariul pe care doreai initial sa mizezi. Sigur, dupa ce ai plasat acel pariu te poti concentra pe un altul, insa este important ca tentatia plasarii unui  alt pariu sa nu vina inainte de mizarea pariului pe care il aveai in plan.
 
De asemenea, este foarte important sa nu joci la recuperare si sa plasezi un pariu cu o miza si poate si cu o cota mai mare imediat dupa ce ai pierdut o serie de doua-trei pariuri live. Asta fiindca adrenalina sau, mai degraba disperarea/nerabdarea de a acoperi cat mai repede pierderile cauzate de pariurile precedente te poate face sa-ti pierzi rationamentul si sa plasezi pariurile ‘’in orb’’, netinand cont de aspecte importante.
 
Comparand pariurile live cu pariurile pre-meci observam ca ambele au atuuri puternice.  Ca o nota proprie, noi le-am recomanda pe cele pre-live, acolo unde ai timp sa analizezi statisticile. E drept ca si in cazul pariurilor live poti efectua o analiza in graba asupra unui meci. La fel de adevarat este si faptul ca in cazul celor live probabilitatea ca o cota mare sa fie castigatoare creste fata de un pariu pre-live. Aici iti trebuie insa multa rabdare si perspicacitate, asteptand momentul potrivit intr-un joc incat acea cota mare sa aiba multe sanse de castig.
 

Concluzii

 
  1. In cazul pariurilor pre-meci  ai mai mult timp sa efectuezi o analiza decat in cazul celor live
  2. Ideal ar fi sa plasezi 1-2 meciuri pe un bilet pre-meci
  3. Daca vrei sa experimentezi pariurile live este bine sa vizionezi transmisiunea directa a respectivului meci
  4. Nu juca niciodata la recuperare dupa o serie de 2-3 pariuri live necastigatoare
Pariurile pre-meci par a fi mai putin riscante decat cele live, dar si mai putin