Parerea tipsterului Paul despre World Cup 2022

Cupa Mondiala din Qatar 2022 va începe în weekend-ul următor, duminica, iar noi toți suntem nerăbdători să vedem echipele în acțiune. De aceea, i-am adresat lui Paul, unul dintre tipsterii Legalbet, cateva întrebări despre aceasta competitie. 

Legalbet: Ce părere ai despre organizarea World Cup 2022 în Qatar? Au fost atâtea controverse legate de acest lucru, care e opinia ta?

Ca orice om interesat de fenomen, care a văzut și documentarul despre corupția FIFA de pe Netflix, nu pot decat sa mă declar dezamăgit de faptul că vom vedea un turneu final în lunile de iarna. Și tocmai în Qatar, o țară fara traditie fotbalistică și unde drepturile omului și ale comunitatii LGBTQ+ reprezinta ceva facultativ. 

Singura parte pozitiva pe care pot sa o extrag de la World Cup 2022 este faptul că vom avea ore decente de desfășurare ale partidelor. Vor fi zile pline de fotbal, de la 12:00 pana aproape de miezul nopții. 

Legalbet: Care este favorita ta la castigarea World Cup 2022 și de ce?

Nu cred ca poate cineva sa spună cu siguranța cine se va impune la aceasta Cupa Mondiala. Dar clar am o favorita. Și bănuiesc ca e favorita multor microbisti - Brazilia. Punctul esențial în campania sud-americanilor cred ca va fi capacitatea lui Tite de a trimite in teren o echipa echilibrata tactic. Atunci cand ai sapte-opt jucători fenomenali de atac, exista posibilitatea sa te lași dus de val și sa vrei sa-i joci pe toți.

Franța are un lot bun, însă absentele de la mijloc cred c-o va costa scump. Îmi place și echipa Portugaliei, dar și Uruguay. Faptul ca națională “Celeste” se bazează cam de un deceniu pe același nucleu chiar mă impresionează. 

Legalbet: Care crezi ca va fi echipa surpriza la Cupa Mondiala?

Pentru a fi o echipa surpriza la acest turneu final, cred ca ai nevoie de o grupa ușoară, din care sa ai șanse bune să treci. Că altfel as trece aici Japonia sau Serbia. Ambele naționale au jucători cu un sezon bun în Europa, aflați la echipe puternice. Însă au parte de grupe complicate. 

Senegalul ar putea sa reprezinte o surpriza. Bine, în condițiile în care vorbim de campioana Africii, totuși, nu știu ce surpriza ar fi sa treaca de grupe. Sa ajungă în semifinale, oare? Nicio țară din Africa nu a ajuns până acolo. Depinde de cum va fi Mane din punct de vedere fizic. Dacă nu ar fi fost capabil nici sa fie în lot, atunci Senegalul ar fi suferit o lovitura serioasa.

Cred ca africanii au cel puțin un nume important în fiecare compartiment. Incepand cu Mendy (Chelsea), pentru ca apoi sa fie Koulibaly (Chelsea), Gueye (Everton) și Mane (Bayern Munchen). 

Legalbet: Ce jucător vei ca favorit la titlul de golgheter al Cupei Mondiale?

Din nou, trebuie sa trec prin filtrul grupelor. Franța are o grupa relativ lejera, cu Australia, Danemarca și Tunisia. Așadar, Mbappe ar fi prima mea varianta, iar bookmakerii sunt parțial de acord cu mine. Poți miza pe “Mbappe golgheter” la o cotă de 9.00 la Favbet, fiind al doilea favorit după Kane (cota 8.00). Doar ca spre deosebire de vârful lui Tottenham, Mbappe are o echipa mai buna. Și o dorinta superioară de a se afla pe lista marcatorilor.

Am văzut ca Ronaldo e al patrulea favorit al caselor de pariuri la titlul de golgheter. Poate doar dacă le da pe toate din fata portii sau din penalty. E clar ca jucătorul lui Manchester United, la 37 de ani, nu se mai afla în apogeul carierei.

Legalbet: Ce sfaturi speciale de pariere ai da pentru meciurile de la World Cup 2022?

Cupa Mondiala din Qatar creeaza o anumita isterie printre pariori, ceea ce e cumva logic. Asta și pentru ca nu avem parte de pauza, ci trecem direct de la pariurile de weekend, pe campionate importante ale Europei, pe cele de la WC 2022. Dar sfaturile principale trebuie sa ramana aceleasi:

În primul rand, stabileste-ti un buget pentru World Cup 2022 și folosește banii doar pe pronosticuri de la acest turneu final.

Nu te arunca pe mize mari încă din start. Vezi cum se leaga jocul echipelor si care sunt nationalele, dar și jucătorii “de încredere”. 

Dacă nu găsești un pont sigur pentru o anumită confruntare, nu forța nimic doar pentru a te uita cu interes la meci. Sau dacă nu ești inspirat, poți oricând să vezi ce ti-au pregatit tipsterii Legalbet.

Cam toate sfaturile pe care le poți da legat de Cupa Mondiala sunt legate de buget. Cu asta începi și cu asta, sperăm noi, sa și închei aceasta competitie. Indiferent de ponturi, trebuie sa iti gestionezi mizele și să ai răbdare. 

Informaţiile relevante despre Campionatul Mondial din Qatar le puteţi găsi pe siteul Legalbet, în secţiunea centrul de pariere.