Norvegia Eliteserien | SK Brann Bergen - Stabæk Fotball


19 iunie 2017, Bergen, Stadion: "Nadderud", ora: 20:00 (Tippeligaen - Etapa 13)

SK Brann Bergen

SK Brann Bergen a terminat la egalitate, în deplasare cu Odds BK, scor 0-0. A fost a doua remiză consecutivă, după 1-1, acasă, cu Aalesund FK. După 12 etape disputate, formaţia antrenată de Lars Arne Nilsen se află pe locul 3 în clasament, cu 22 de puncte, după lidera şi campioana Rosenborg BK Trondheim (25 de puncte) şi revelaţia Sarpsborg 08 (24 de puncte).

În sezonul precedent gruparea din Bergen s-a clasat pe locul 2 în clasament, la 15 puncte de Rosenborg BK. Nu a avut nicio şansă la titlu, în schimb va juca în Europa League. Acum, Brann speră să câştige titlul, chiar dacă va fi foarte greu. Totuşi, e doar la 3 puncte de Rosenborg şi, cu puţină atenţie, ar putea recupera acest handicap, mai ales că nici campioana nu are un parcurs perfect (7 victorii în 12 etape).

În sezonul trecut SK Brann a câştigat greu, acasă, cu Stabæk (1-0), apoi a remizat, 1-1 în deplasare. Acum obiectivul este de a obţine victoria, pentru a-şi consolida locul 3 sau, de ce nu, să o depăşească pe Sarpsborg (care va juca în deplasare cu Sandefjord) sau să o ajungă pe Rosenborg (care va juca în deplasare cu FK Haugesund).

Brann este neînvinsă în ultimele 5 etape, având 3 victorii şi 2 remize. Ultima înfrângere a avut loc pe 7 mai 2017, la Trondheim, 1-2 cu Rosenborg BK. În cele 12 etape, echipa din Bergen a avut 6 rezultate de sub 2,5 goluri şi 6 rezultate de peste 2,5 goluri. Mai trebuie de notat faptul că, acasă, SK Brann nu a pierdut niciun meci, având 4 victorii şi 2 remize.
 
• Echipa probabilă: Leciejewski - Nouri, Acosta, Wormgoor, Kristiansen - Nilsen, Barmen, Haugen - Vega, Orlov, Braaten

• Accidentaţi: nu există

• Suspendaţi: Sivert Heltne Nilsen, Daniel Braaten

• Următorul adversar: Sarpsborg 08 (deplasare)

Stabæk Fotball

După înfrângerea din deplasare cu Molde FK (1-3), echipa Stabæk Fotball a mai suferit un eşec, 2-4 acasă cu Lillestrøm SK (Håkon Skogseid 45+1, Tonny Brochmann 46 - Erling Knudtzon 13, 56, Frode Kippe 70, Simen Rafn 85). Fără punct în ultimele două etape, echipa antrenată de Antoni Ordinas a ajuns pe locul 6 în clasament. Meciul de la Bergen va fi important, pentru că în cazul unui succes, Stabæk s-ar apropia la un singur punct de SK Brann.

"The Blue Ones" au câştigat un singur punct în ultimele 3 etape, şi acela ruşinos, după un 1-1 pe teren propriu cu ultima clasată, Viking FK Stavanger. Va fi destul de greu să câştige acum pe stadionul "Nadderud", unde au un bilanţ modest în ultimele 5 întâlniri, 3 înfrângeri, o victorie şi o remiză. Ţinând cont de forma celor două echipe, Stabæk s-ar mulţumi cu un punct în deplasarea de la Bergen.

Stabæk Fotball a câştigat ultima dată pe 16 mai, 2-1 în deplasare cu Strømsgodset IF. În cele 12 etape, echipa din  Bærum a avut 4 rezultate de sub 2,5 goluri şi 8 rezultate de peste 2,5 goluri. Mai trebuie de notat faptul că, în cele 5 partide susţinute în deplasare, Stabæk a avut 2 victorii, un egal şi 2 înfrângeri.
 
• Echipa probabilă: Sandhu - Skogseid, Skjonsberg, Hanche-Olsen, Moe - Ba, Lumanza - Gyasi, Brochmann, Njie - Omoijuanfo

• Accidentaţi: Raymond Gyasi (Injured)

• Suspendaţi: nu există

• Următorul adversar: Kristiansund BK (acasă)
 

Pronostic: SK Brann Bergen - Stabæk Fotball: sub 2,5 goluri (2.00 la Betano)