Merita sa pierzi cateva ore pe zi pentru analizarea partidelor?

Fie ca plasezi pariuri doar de distractie sau daca planuiesti ca pariurile sa iti aduca un venit constant, senzatia nu este una prea placuta atunci cand pierzi un pariu/bilet. Asta mai ales daca pierderea vine in ultimele minute ale jocului. Un parior bun este acela care nu se lasa demoralizat de o pierdere, in special daca acea pierdere se cauzeaza ghinionului. Trebuie sa acceptam ca atat ghinionul, cat si norocul fac parte din joc, iar asta nu ar trebui sa ne influenteze stilul de pariere.Ar fi ideal ca aceste doua variabile sa nu influenteze prea des rezultatul pariurilor noastre. Sigur, cand norocul ne ajuta sa castigam un pariu in prima faza suntem bucurosi pentru suma castigata, insa apoi ne dam seama, sau cel putin asa ar trebui, ca nu avem merite prea mari pentru acel castig si ca poate am fi stat mult mai linistiti pe final de meci daca am fi ales alt pont. Iar pentru ca asta sa se intample nu ar trebui sa plasam pariuri in mod subiectiv, fiindca o cota ni se pare buna de jucat sau fiindca nu cunoastem adversara echipei pe care vrem sa mizam, ci efectuand o analiza a meciului.


Fara analiza foarte greu vei genera profit pe termen lung

Daca vom analiza cateva minute partida respectiva, indiferent ca vorbim despre una de fotbal, tenis, baschet sau alte sporturi, ar trebui ca sansele de a oferi un pronostic corect sa creasca vizibil. Majoritatea caselor de pariuri dispune de o oferta bogata, astfel ca in urma efectuarii analizei vei putea gasi cu usurinta cel putin un pont pe care il consideri sigur. La fel de adevarat este ca putem intalni si situatii in care, in urma analizei partidei, sa nu ajungem la nicio concluzie clara, cursul jocului parand a fi unul imprevizibil. In astfel de situatii ar fi bine sa nu riscam niciun pronostic.


Analizele nu trebuie efectuate superficial

In functie de sport si de pronosticul pe care doresti sa-l oferi, analiza poate viza mai multe aspecte. Cand vorbim de sporturile de echipa, indiferent de pontul pe care vrem sa-l plasam, analiza trebuie sa cuprinda  nu toate meciurile disputate recent de echipele in cauza, ci doar cele de pe teren propriu, respectiv din deplasare in acea competitie. Spre exemplu, analiza unei formatii gazda din Premier League presupune luarea in calcul a ultimelor 5-10 partide jucate pe teren propriu in Premier League, in vreme ce analiza oaspetilor ne face sa ne indreptam atentia pe precedentele 5-10 partide din deplasare disputate in  Premier League.


Daca vorbim despre tenis, lucrurile se complica putin, acolo trebuind sa studiezi ultimele partide disputate de un jucator pe respectiva suprafata de joc (hard, zgura, iarba sau indoor). De asemenea, este destul de important de stiut, mai putin la tenis, cat mai ales in sporturile de echipa, ce s-a intamplat in precedentele intalniri directe, conditia fiind ca respectivele dueluri sa se fi disputat constant in ultimii ani.  


Cand analizezi o partida concentreaza-te doar pe aceasta

In functie de complexitatea pontului pe care il ai in minte, o analiza temeinica poate dura cateva minute sau zeci de minute. Poate parea mult, dar repetam ca in joc sunt banii tai, o analiza corecta crescand mult sansele unui castig, pe cand una superficiala le scade. De aceea, tipsterii profesionisti prefera calitatea in locul cantitatii, acestia plasand pariuri pe doua, maxim trei meciuri pe zi. Sigur, tentatia de a plasa multe pariuri zilnic este mare, mai ales ca avem atatea case de pariuri online licentiate in Romania, majoritatea beneficiind de o oferta foarte bogata.


Prin urmare, asigura-te ca dispui de suficient timp inainte de a incepe sa analizezi o partida. Totodata, ar fi bine ca nimeni si nimic sa nu-ti distraga atentia de la analiza, fiindca altfel s-ar putea sa iti scape vreo informatie esentiala, aspect care ar putea face diferenta dintre un pont castigator si unul necastigator.


Un profit pe termen lung la pariuri se bazeaza pe o analiza profunda a meciurilor. Sigur, daca vei intra in prea multe detalii este posibil ca pronosticul pe care erai decis sa-l plasezi dupa primele statistici studiate sa nu ti se mai para la fel de sigur dupa ce vei descoperi alte statistici. In perspectiva unui meci se pot efectua o multime de statistici raportate la duelurile anterioare avute de acea echipa, insa cu siguranta nu toate sunt la fel de importante. Misiunea ta este sa decizi care dintre ele conteaza cu adevarat.


Asadar, timpul alocat pentru analizarea partidelor depinde foarte mult de dorinta de a genera profit de pe urma pariurilor sportive, de suma de bani pe care esti dispus sa o risti si de pasiunea ta pentru sport, pana la urma. Este foarte important sa stii ce statistici sa studiezi in functie de tipul de pariu pe care doresti sa-l plasezi. Este adevarat, se poate castiga si fara sa analizezi temeinic o partida, insa astfel de castiguri sunt inconstante si tin mai mult de noroc.


Rezumat

Norocul si ghinionul fac parte din joc, insa analizand meciurile atent putem diminua aceasta doza de sansa/nesansa

Doar cu o analiza temeinica a partidelor pe care doresti sa mizezi vei putea genera profit constant pe termen lung

Analiza trebuie sa cuprinda ultimele intalniri directe, dar si precedentele partide de pe teren propriu/din deplasare ale acelei echipe, pentru tenis luandu-se in considerare ultimele meciuri disputate pe respectiva suprafata

O analiza cuprinzatoare, cu multe sanse de castig, poate dura chiar si zeci de minute

Pariorii profesionisti prefera calitatea in fata cantitatii, alegandu-si putine partide zilnic pentru a miza pe ele, pe care le analizeaza insa din toate unghiurile