La ce cifre sa ne uitam cand efectuam analiza unui meci de baschet

Spre deosebire de alte sporturi de echipa, la care este suficient sa te uiti pe ultimele partide de acasa, respectiv din deplasare ale echipelor, dar si pe precedentele intalniri directe pentru a putea plasa un pronostic, in cazul baschetului este ceva mai mult de studiat.

5cfb96a171776_1559991969.jpg

Sigur, nu este gresit nici daca pariezi doar in urma vizualizarii precedentelor rezultate si ale ultimelor intalniri directe, insa pentru o acuratete mai mare a pronosticului ar fi bine sa iei in considerare si alte aspecte. Sunt multe statistici de ajutor in analiza unui meci de baschet, dar sa o luam cu inceputul si sa spunem ca primul lucru pe care trebuie sa-l studiezi inainte de a plasa un pont il reprezinta cele mai recente partide disputate de echipe pe teren propriu, respectiv in deplasare. Pentru ca  pontul sa aiba si mai multe sanse de reusita, recomandam sa selectezi cele mai recente meciuri disputate de o  echipa acasa/in deplasare contra formatiilor de aceeasi valoare cu adversara pe care o intalneste in meciul pe care doresti sa plasezi pronosticul. Dupa efectuarea acestor statistici, consulta ultimele intalniri directe de acasa/din deplasare, intalniri ce s-au disputat in ultimii 3-5 ani. Peste acest interval rezultatul intalnirilor directe isi pierde din importanta.

Statisticile ofensive si defensive au mare impact asupra jocului

Intr-o partida de baschet pe parchet sunt 5 jucatori intr-o echipa. Cum jocul se disputa in viteza, se observa imediat daca echipa este bine inchegata sau nu, dar si ce jucator este veriga slaba sau cine se afla intr-o forma excelenta de joc. De asemenea, anumiti jucatori se pot motiva mai tare sau pot fi demotivati in fata unei echipe anume. Drept urmare, ar fi bine sa studiezi toate detaliile ofensive, dar si defensive ale unui jucator si a echipei la care evolueaza. Indicat ar fi sa faci asta atat pentru precedentele meciuri, cat si pentru ultimele intalniri directe.

Dintre competitiile de baschet, NBA este de departe cea mai populara, pentru aceasta competitie putand gasi statistici detaliate atat cu privire la echipa, cat si la jucatori. Pentru restul competitiilor nu vei gasi decat foarte greu astfel de statistici. Daca ne referim la statisticile individuale, ar fi bine sa ne uitam la media punctelor marcate de acel jucator in precedentele intalniri directe. De asemenea, nu trebuie neglijat nici numarul de assisturi. Sigur, este bine sa consulti numarul de puncte si de assisturi (pase decisive) ale unui jucator reusit si in ultimele partide de acasa/din deplasare, pentru a vedea in ce forma se afla jucatorul respectiv. In opinia noastra insa, este mai important numarul de puncte si assisturi reusit in intalnirile directe decat cel reusit in precedentele partide de campionat. Numarul de recuperari al unui jucator in precedentele meciuri reprezinta, de asemenea, o statistica ce s-ar putea dovedi importanta.

Cat despre statisticile de echipa, nu ar fi rau sa consulti media punctelor marcate de echipe acasa, respectiv in deplasare in acea competitie. O statistica destul de importanta, care poate face diferenta mai ales in sfertul 4, o reprezinta procentajul de reusita al aruncarilor libere (cele de 1 punct). Astfel, echipele cu o medie mai mare a procentajului de reusita la aruncarile libere au mai multe sanse la a castiga daca nu meciul, atunci ultimul sfert, cand se pot acorda destule aruncari libere, mai ales daca scorul este unul echilibrat. Tot la statistica ce tine de partea ofensiva ai putea afla cat de dispusi sunt jucatorii unei echipe sa riste aruncari de la 3 puncte, dar si cat de precisi sunt (procentajul de reusita). Recuperarile ofensive reprezinta alt aspect care te-ar putea ajuta in luarea deciziei plasarii vreunui pronostic.

Statisticile defensive ale unei echipe ne ajuta sa anticipam cat de putine sau cat de multe puncte va primi aceasta in partida pe care dorim sa pariem. Aceste statistici includ atat media punctelor primite de catre o echipa acasa/in deplasare, cat si recuperarile defensive, dar si numarul de turnovere (deposedari inainte de aruncare).

In afara acestor statistici, ar fi foarte bine daca ai gasi si cateva informatii esentiale despre respectivul meci inainte de a paria pe el. Astfel de informatii includ eventuali accidentati, jucatori care sunt odihniti de antrenor in perspectiva urmatoarelor meciuri etc. . Nu negam ca sunt foarte greu de gasit asemenea informatii, mai ales daca vorbim despre alte competitii decat NBA sau cupele europene. Cel mai sigur loc in care poti gasi astfel de informatii este site-ul oficial al respectivei echipe.

In cazul in care vei alege sa plasezi pariuri pe NBA, informatiile care circula inaintea meciului sunt vitale si asta deoarece in NBA o echipa joaca doua meciuri chiar si in interval de doua zile, astfel antrenorul putand mult mai des sa odihneasca titularii de baza sau, cel putin, o parte din ei. Daca plasezi pariuri live pe NBA sau pe oricare alta competitie de baschet, este important sa iei in seama si aportul publicului. Daca formatia gazda este sustinuta frenetic de la inceputul partidei este mai probabil ca ea sa se impuna.

Rezumat             

  • Si in baschet, ca in orice sport, este foarte important sa consulti atat precedentele meciuri din campionat de acasa/din deplasare, dar si istoricul ultimelor intalniri directe, inainte de a paria
  • Statisticile individuale ale unui jucator, in special in ultimele intalniri directe, pot conta destul de mult in economia unei partide
  • Statisticile ofensive si cele defensive sunt si ele foarte utile
  • Ar fi bine daca ai gasi si cateva informatii legate de garnitura de start
  • Daca pariezi live, fii atent la atmosfera din tribune

Transmisiuni in direct pentru NBA si nu numai ofera aceasta casa de pariuri >>>