Jupiler Pro League: Westerlo -RSC Anderlecht (21.30, DIGI 4)

Forma bună a celor de la RSC Anderlecht (4 victorii și un egal în ultimele 5 meciuri, 12-3 golaveraj), dovedită în ultimele meciuri, dar mai ales în ultimul, 3-1 cu St Trond, mă facesă cred că penultima clasată, Westerlo nu va putea trece de adversara sa din această seară, din etapa a 23-a Jupiler Pro League.
 

Dacă studiem ultimele 5 deplasari ale lui Anderlecht, observăm ca ele s-au soldat cu 3 victorii și 2 înfrângeri, 11-8 golaveraj. Deci, o medie 3,8 total goluri pe meci. O echipă care joacă mult pe cartea atacului și care pare să aibă strategia de a marca mai mult decât adversarul, deși există și câteva rezultate de 0-0 și 0-1 în linia lor de clasament. E adevărat că în totalul celor 11 deplasări media totalgol/meci este de 2 goluri, dar astă seară adversar este Westerlo, penultima clasată, echipă care este penultima clasată și în cazul meciurilor disputate acasă (2,7 total goluri/meci). E adevărat că 0-0 cu Cherleroi și cu Gent arată că atunci când doresc, se pot bloca în defensivă, dar Anderlecht este liderul clasamentului în deplasare și înclin să cred că va desface de mai multe ori apărarea gazdelor. De fapt, locul 17 o va obliga pe Westerlo ca, după primul gol primit, să iasă din defensivă.
 

Evident că riscuri există (un cartonaș roșu, un teren greu ș.a) dar aș miza azi pe faptul că Anderlecht nu pierde corelat cu 3 total goluri în meci. Cota 1,75.