INFOGRAFIC: Care este cea mai profitabila echipa din La Liga?

Sezonul trecut de La Liga a fost dominat din nou de Real Madrid si Barcelona, madrilenii castigand, in cele din urma, titlul de campioana.
 
Avand in vedere ca formatia antrenata de Luis Enrique a gafat de atatea ori in meciuri in care pornea clar favorita, putem spune ca “galacticii” meritau titlul. Real Madrid s-a dovedit profitabila si daca am fi plasat aceeasi suma in fiecare etapa pe victoria, respectiv pe remiza ei. Cat de profitabila, veti vedea in infograficul de mai jos.
 


Goluri inscrise


In acest sezon de La Liga au fost marcate 1118 goluri.  Cea mai buna ofensiva a avut-o Barcelona, cele mai putine goluri fiind primite de Atletico Madrid. Granada a avut cel mai prost atac, iar cea mai slaba defensiva Osasuna. Real Madrid a inregistrat nu mai putin de 31 meciuri cu minim 3 goluri, cele mai putine partide cu mai mult de doua goluri avandu-le Atletico Madrid, Villarreal, Alaves si Leganes (16).
 
  • Prima repriza

Au fost marcate 481 goluri, Real Madrid fiind prima in top, cu 54 reusite. La polul opus s-a aflat Leganes, cu 13 reusite. Atletico Madrid a avut cea mai buna defensiva (9 goluri primite), iar Osasuna pe cea mai proasta (42 goluri primite). Cele mai multe goluri au fost inscrise intre minutele 31-45 (188), iar cele mai putine intre minutele 0-15 (133).
 
In intervalul 0-15 cele mai multe goluri au fost marcate de Real Madrid (16), iar primite de catre Las Palmas (15). In intervalul 16-30 cele mai multe goluri au fost inscrise tot de Real Madrid (17), iar primite de catre Osasuna (14), in vreme ce in intervalul 31-45 cele mai multe goluri au fost inscrise de Barcelona (22), iar primite de catre Osasuna (16).
 
  • A doua repriza

S-au inscris 637 goluri, Barcelona marcand 72, cea mai buna defensiva apartinandu-i lui Atletico Madrid, cu 18 goluri primite. Cele mai putine goluri (14) au fost inscrise de Granada, iar cele mai multe goluri au fost incasate de Osasuna (52). Cel mai mult s-a marcat intre minutele 76-90 (257 goluri), iar cel mai putin in intervalul 46-60 (177 reusite).
 
In intervalul 46-60 cele mai multe goluri au fost inscrise de Barcelona (21), iar primite de catre  Gijon si Celta Vigo (15). In intervalul  61-75 cele mai multe goluri au fost inscrise tot de Barcelona (27), iar primite de catre Osasuna (19), in vreme ce in intervalul 76-90 tot catalanii au fost cei mai buni din punct de vedere ofensiv, cu 24 reusite, cele mai multe goluri primindu-le Celta Vigo si Osasuna (22).
 

Cartonase galbene


Cele mai multe cartonase galbene au fost vazute de Alaves (119), iar cele mai putine de Barcelona (74).  Osasuna si Villarreal au incasat 8 cartonase galbene in primul sfert de ora, Valencia a primit 21 galbene intre minutele 16 si 30, pentru ca Sevilla sa vada 23 in intervalul 31-45. Las Palmas a incasat 22 cartonase galbene de la pauza pana in minutul 60, Granada a incasat nu mai putin de 29 galbene in perioada 61-75, pentru ca Alaves  sa vada 45 galbene in ultimul sfert de ora. In prima repriza au fost acordate 640 galbene, iar in a doua  1320.
 

Cartonase rosii


Cele mai eliminate echipe in sezonul trecut de La Liga au fost Eibar si Malaga, care au primit 7 cartonase rosii, pe cand Barcelona a avut jucator eliminat intr-o singura partida. Dintre cele 88 eliminari,  15 s-au inregistrat in prima repriza, iar 73 in repriza secunda.
 

Arbitri


Cel mai exigent arbitru a fost Jesus Gil, care a acordat 105 cartonase galbene si 5 cartonase rosii in 20 meci. De cealalta parte, cel mai permisiv arbitru dintre cei care au participat la minim 20 meciuri a fost David Fernandez Borbalan, cu 100 cartonase galbene si 4 rosii in 20 partide.  
 

Cornere


De cele mai multe lovituri de colt a beneficiat Barcelona (241), urmata de Real Madrid (223), iar de cele mai putine Celta Vigo (127). Cele mai putine cornere impotriva le-a avut Barcelona (124), urmata de Sevilla (127), in vreme ce cele mai multe cornere impotriva a vazut Alaves (236).
 

Alte statistici


Barcelona a sutat de cele mai multe ori pe spatiul portii (266), cele mai putine ocazii avandu-le Granada (125). In ceea ce priveste paradele portarului, Granada a fost salvata de goalkeeper in 168 randuri, in vreme ce portarul lui Bilbao a avut doar 74 interventii.
 

Surprize


In sezonul de La Liga ce tocmai s-a incheiat am avut parte de 25 surprize, prin asta intelegand echipe care s-au impus avand o cota mai mare de 3.99 la victorie. Alaves, La Coruna si Villarreal se afla pe podium daca ne uitam la cota avuta la victorie.
 
Echipa care a provocat cele mai multe surprize a fost Alaves, urmata de Gijon. Cu exceptia primelor 4 clasate, nu au provocat nicio surpriza nici Bilbao, insa nici Espanyol.
 

Echipe profitabile


In cele ce urmeaza vom vedea echipele care ne-ar fi adus profit daca in fiecare runda am fi plasat aceeasi miza (sa spunem 100 lei) pe faptul ca vor castiga, respectiv ca vor remiza.
 
  • La victorie

Alaves ar fi fost de departe echipa cea mai profitabila din La Liga daca am fi plasat pe victoria ei in fiecare runda, jumatate din profit venind din victoria de la inceput de sezon cu Barcelona. Sapte din cele 20 echipe ne-ar fi adus profit daca am fi abordat aceasta strategie.
 
  • La egal

Tot Alaves ne-ar fi adus cel mai mare profit daca in fiecare runda am fi decis sa plasam pe o remiza in meciul ei. Noua echipe ne-ar fi adus profit daca etapa de etapa am fi plasat pe faptul ca acestea vor remiza.