INFOGRAFIC: Care este cea mai profitabila echipa din Bundesliga?

Sezonul 2016-2017 din Bundesliga s-a incheiat si este momentul sa tragem linie si sa aflam care a fost echipa care ti-ar fi putut aduce cele mai mari castiguri daca ai fi pariat pe ea constant, statisticile sezonului, surprizele si multe alte informatii nu doar de interes prin prisma unei priviri de ansamblu asupra sezonului trecut, dar si prin intelegerea unor specificitati ale campionatului din Germania care te vor ajuta sa pariezi corect pe sezonul 2017-2018, care va incepe in luna august.

Cum spuneam, efectuarea unei statistici la finalul unei editii este foarte importanta in perspectiva sezonului urmator, doar ca aceste date se gasesc foarte greu, chiar si pentru campionatele de top. Pentru o statistica stufoasa vei fi nevoit sa cauti cel putin 5 site-uri care se ocupa cu asa ceva, deoarece este greu de crezut ca un site iti va prezenta mai mult de 10 informatii cu adevarat importante legate de sezonul ce tocmai s-a incheiat.
 
Odata ce vei lectura insa acest articol nu va mai fi necesar sa cauti in alta parte, deoarece doar la Intelbet vei gasi astfel de statistici detaliate ale campionatelor de top. Pe langa acestea, iti prezentam si suma de bani pe care ai fi castigat-o/pierdut-o daca ai fi pariat in fiecare runda pe victoria, respectiv egalul unei anumite echipe.
 


Goluri inscrise


In acest sezon de Bundesliga au fost marcate 877 goluri.  Dupa cum era de asteptat, atat cea mai buna ofensiva, cat si cea mai buna defensiva i-a apartinut campioanei Bayern Munchen. Cel mai prost atac l-a avut Darmstadt, iar cea mai slaba defensiva Werder Bremen. De asemenea, sa spunem ca in nu mai putin de 26 meciuri ale lui Werder Bremen au fost marcate cel putin 3 goluri, cele mai putine partide cu mai mult de doua goluri avandu-le Hertha Berlin si Schalke  (14).
 
  • Prima repriza

Au fost marcate 381 goluri, Bayern Munchen fiind prima in top si aici, cu 40 goluri. La polul opus s-a aflat Darmstadt, cu doar 11 reusite. Bayern Munchen a avut cea mai buna defensiva (14 goluri), iar Werder Bremen cea mai proasta (34 goluri). Cele mai multe goluri au fost inscrise intre minutele 31-45 (143), iar cele mai putine intre minutele 16-30 (118).
 
In intervalul 0-15 cele mai multe goluri au fost inscrise de Dortmund (16), iar primite de catre Werder Bremen (11). In intervalul 16-30 cele mai multe goluri au fost inscrise de Bayern Munchen (19), iar primite de catre Wolfsburg (13), in vreme ce in intervalul 31-45 cele mai multe goluri au fost inscrise de Werder Bremen (14), iar primite de catre Freiburg (15).
 
  • A doua repriza

S-au inscris 496 goluri, bavarezii marcand 49, primind doar 7. Cele mai putine goluri (17) au fost inscrise de Darmstadt, care a avut de departe si cea mai slaba defensiva, cu 45 goluri incasate. Cel mai mult s-a marcat intre minutele 75-90 (232 goluri), iar cel mai putin in intervalul 46-60 (136 reusite).
 
In intervalul 46-60 cele mai multe goluri au fost inscrise de Dortmund (14), iar primite de catre Darmstadt (14). In intervalul  61-75 cele mai multe goluri au fost inscrise de Bayern Munchen (14), iar primite de catre Darmstadt (15), in vreme ce in intervalul 76-90 cele mai multe goluri au fost inscrise tot de Bayern Munchen (23), iar primite de catre Ingolstadt (23).
 

Cartonase galbene


Cele mai multe cartonase galbene au fost vazute de  Frankfurt (85), iar cele mai putine de Bayern Munchen (47).  Dortmund si Wolfsburg au incasat fiecare cate 7 cartonase galbene in primul sfert de ora, Frankfurt a primit 10 galbene intre minutele 16 si 30, iar Koln nu mai putin de 17 in intervalul 31-45. Augsburg a intrat mult prea motivata dupa pauza, incasand 13 cartonase galbene pana in minutul 60, Ingolstadt a incasat 20 galbene in perioada 61-75, pentru ca Frankfurt sa vada avertisment in 33 randuri in ultimul sfert de ora. In prima repriza au fost acordate 395 galbene, iar in a doua 779.
 

Cartonase rosii


Cea mai eliminata echipa in sezonul trecut de Bundesliga a fost Mainz, care a primit 7 cartonase rosii, pe cand Bayern Munchen a incheiat fiecare meci in formatie completa. Un lucru curios este acela ca toate cele 6 eliminari suferite de Ingolstadt au venit in ultimul sfert de ora. Dintre cele 56 eliminari, 13 s-au inregistrat in prima repriza, iar 43 in repriza secunda. 13 dintre aceste cartonase rosii au fost vazute in prima repriza.
 

Arbitri


Cel mai exigent arbitru a fost Felix Brych, care a acordat 85 cartonase galbene in 18 meciuri, cu o medie de 4.78 galbene pe meci. Media cea mai mare de galbene pe meci (5.7) a avut-o insa Patrick Ittrich. De cealalta parte, cel mai permisiv arbitru a fost Benjamin Cortus, cu o medie de 2.37 galbene pe meci. In ceea ce priveste cartonasele rosii, Giudo Winkmann a eliminat nu mai putin de 7 jucatori in cele 13 meciuri arbitrate.
 

Cornere


De cele mai multe lovituri de colt a beneficiat de departe Bayern Munchen (243), urmata de Dortmund (208), iar de cele mai putine Augsburg (106). Cele mai putine cornere impotriva le-a avut Bayern Munchen (98), urmata indeaproape de Dortmund (99), in vreme ce cele mai multe cornere impotriva a vazut Darmstadt (222).
 

Alte statistici


Bayern  Munchen a sutat de cele mai multe ori pe spatiul portii (222), cele mai putine ocazii avandu-le de departe Darmstadt (93). In ceea ce priveste paradele portarului, Darmstadt a fost salvata de goalkeeper in 126 randuri, in vreme ce portarul lui Leipzig a avut doar 58 interventii. De asemenea, Leipzig a fost surprinsa cel mai des in offside (de 115 ori), in vreme ce Hertha Berlin s-a confruntat cu aceasta situatie de doar 54 ori.
 

Surprize


In sezonul de Bundesliga ce tocmai s-a incheiat am avut parte de 22 surprize, prin asta intelegand echipe care s-au impus avand o cota mai mare de 4.00 la victorie. Pe primele doua pozitii se afla in acest clasament Darmstadt, podiumul fiind completat de Ingolstadt, cele doua care au retrogradat direct.
 
Echipa care a provocat cele mai multe surprize a fost Darmstadt, urmata de Ingolstadt. Cu exceptia celor de la Bayern Munchen si Dortmund, nu au provocat nicio surpriza nici Koln, insa nici Leverkusen.
 

Echipe profitabile


Am  lasat la urma ce ne intereseaza mai mult si anume echipele care ne-ar fi adus profit daca in fiecare runda am fi plasat aceeasi miza (sa spunem 100 lei) pe faptul ca vor castiga, respectiv ca vor remiza.
 
  • La victorie

Dupa cum putem observa din infograficul de mai sus, Leipzig a fost echipa cea mai profitabila din Bundesliga daca am fi plasat pe victoria ei in fiecare runda. Ea a fost urmata de Werder Bremen, Hoffenheim si Freiburg. Dintre cele 18 echipe, 6 ne-ar fi adus profit daca am fi abordat aceasta strategie.
 
  • La egal

Desi a obtinut doar 7 remize in aceasta editie, Bayern Munchen ne-ar fi adus un profit destul de mare daca in fiecare runda am fi decis sa plasam pe o remiza in meciul sau. Asta fiindca, evident, cotele pentru majoritatea remizelor obtinut au fost peste medie. Cel mai mare profit daca am fi abordat aceasta tactica ne aducea Hoffenheim, urmata de Koln si Dortmund. Nu mai putin de 7 echipe ne-ar fi adus profit daca in fiecare runda am fi plasat pe faptul ca acestea vor remiza.
 
Foarte probabil unele statistici se vor respecta si in sezonul viitor, putand, astfel, genera un profit destul de mare daca vei intui corect care vor fi acelea.