In ultimul weekend din octombrie ne putem delecta cu 5 derbyuri europene

Sfarsitul acestei saptamani ne aduce 5 derbyuri in fotbalul european. Trebuie sa admitem ca nu este un weekend prea bogat in aceasta privinta, insa ne asteptam la meciuri spectaculoase intre aceste echipe. Dintre cele cinci derbyuri europene in perioada 29-31 octombrie doua sunt din Serie A, unul din Premier League, Bundesliga si Ligue 1. Sambata vom avea 3 derbyuri, iar duminica si vineri cate unul.

Derbyuri europene in perioada 29-31 octombrie - PSG vs Lille (29 octombrie, 22:00)

Este meciul dintre primele doua clasate sezonul trecut. Acum parizienii par sa fie deja cu o mana pe trofeu. Desi este devreme sa ne pronuntam, vedetele din lot si parcursul de pana acum al echipei ne determina sa credem ca PSG va cuceri titlul. In acest moment se afla pe primul loc, la 7 puncte in fata urmatoarei clasate. Lille ocupa pozitia a zecea, insa diferenta fata de pozitia a doua este de doar 6 puncte. 

Patru victorii are PSG in ultimele 5 intalniri directe din Ligue 1 de pe teren propriu. Singura victorie a lui Lille din acest interval venea sezonul trecut. Aici PSG porneste favorita destul de clara, avand cota 1.37 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro la victorie, fata de 7.50 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro a celor de la Lille.

Derbyuri europene in perioada 29-31 octombrie - Atalanta vs Lazio (30 octombrie, 16:00)

In ultimele 3 sezoane Atalanta a incheiat pe pozitia a treia, de fiecare data la egalitate de puncte cu ocupanta locului 4. Ca lucrurile sa fie si mai stranii, in ultimele doua sezoane Atalanta a avut acelasi numar de puncte. Acum Atalanta ocupa pozitia a cincea, avand un punct in fata celor de la Lazio.

Doua victorii si o infrangere este bilantul Atalantei in precedentele 3 intalniri directe de pe teren propriu din Serie A. In 5 din ultimele 6 astfel de intalniri se marcau cel putin 3 goluri. Gazdele pornesc favorite in aceasta partida, avand cota 1.91 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro la victorie, Lazio fiind cotata cu 3.70 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro

Derbyuri europene in perioada 29-31 octombrie - Leverkusen vs Wolfsburg (30 octombrie, 16:30)

Daca in urma cu 3 sezoane incheia pe 4, acum doua sezoane pe 5, iar sezonul trecut pe 6, in aceasta editie Leverkusen pare sa nu urmeze trendul descendent. Acum se afla pe 4, insa in urma cu doua etape era la egalitate de puncte cu liderul Bayern Munchen. De partea cealalta, Wolfsburg a fost la un moment dat lider in acest sezon, insa acum se afla la mijlocul clasamentului, venind dupa 4 infrangeri.

Interesant este ca Leverkusen nu obtinea nicio victorie in precedentele 5 intalniri directe de pe teren propriu. In cele mai recente 3 astfel de partide Wolfsburg obtinea toate cele 3 puncte. In 7 din precedentele 8 intalniri directe cu Leverkusen ca gazda se marcau trei sau mai multe goluri. Leverkusen este favorita aici, avand cota 1.95 Logoul casei de pariuri Sportingbet - legalbet.ro la victorie, fata de 3.80 Logoul casei de pariuri Sportingbet - legalbet.ro a oaspetilor 

Derbyuri europene in perioada 29-31 octombrie - Tottenham vs Manchester United (30 octombrie, 19:30)

Derbyul acestei runde de Premier League va avea loc intre Tottenham si Manchester United. Niciuna dintre formatii nu traverseaza o perioada stralucita in acest moment, Manchester United aflandu-se pe locul 7, iar Tottenham pe locul 6. Ba chiar Manchester United nu a mai castigat de 4 etape.

“Diavolii rosii” obtineau doua victorii, inregistrandu-se un rezultat de egalitate in precedentele 3 intalniri directe din Premier League disputate in deplasare. Acum oaspetii pornesc favoriti, avand cota 2.38 Logoul casei de pariuri Publicwin - legalbet.ro la victorie, in vreme ce gazdele sunt cotate cu 2.94 Logoul casei de pariuri Publicwin - legalbet.ro

Derbyuri europene in perioada 29-31 octombrie - AS Roma vs AC Milan (31 octombrie, 21:45)

Ultimul derby al weekendului va avea loc in Serie A, intre AS Roma si AC Milan. “Diavolii” au avut un parcurs foarte bun sezonul trecut, incheind pe pozitia secunda. De cealalta parte, AS Roma spera sa incheie seria de 3 sezoane in care nu se mai califica in Champions League. In acest moment milanezii se afla pe pozitia a doua, la egalitate de puncte cu liderul. “Lupii” se afla pe locul 4.

In cele mai recente 3 intalniri directe cu AS Roma ca gazda ambele formatii marcau. Roma obtinea doar o victorie in precedentele 4 astfel de intalniri, iar milanezii doua. Acum AS Roma porneste usor favorita, avand cota 2.25 Logoul casei de pariuri Get's Bet - legalbet.ro la victorie, fata de 3.00 Logoul casei de pariuri Get's Bet - legalbet.ro a oaspetilor.