In aceste zile se desfasoara Campionatul European de curling atat la masculin, cat si la feminin

Curlingul este un sport de iarna foarte captivant, care isi va consuma in aceasta saptamana Campionatul European in Suedia.

In urma cu niste ani un meci din Campionatele Europene si Mondiale de curling ne tinea pentru aproximativ 3 ore cu sufletul la gura pe Eurosport. Sigur, pe vremuri Eurosport nu transmitea fotbal din Premier League sau din alte campionate. Si acum Eurosport mai transmite cateva meciuri de curling, insa doar prin fazele finale. 

Suedia domina atat la masculin, cat si la feminin

In clasamentul all-time pe medalii Suedia se afla pe locul secund la masculin, avand cele mai multe medalii, insa doar 11 de aur. Pe primul loc se afla Scotia, cu 13 medalii de aur. De altfel, Scotia a obtinut medalia de aur si anul trecut, dupa ce in precedentii 4 ani Suedia facuse asta. In schimb, la feminin, Suedia a castigat medalia de aur anul trecut, dupa 4 ani de pauza. Suedezele au 35 medalii all-time, dintre care 20 de aur, in timp ce Germania, formatia de pe locul 2, a obtinut doar 14 medalii, dintre care 8 de aur.

Echipe participante in Divizia A

La masculin atat Suedia, cat si Scotia au inceput cu victorii destul de clare. In afara celor doua, in Round Robin mai participa Germania, Italia, Elvetia, Danemarca, Anglia, Olanda, Norvegia si Rusia. Anul trecut Scotia o invingea in finala pe Suedia cu 9-5, dupa ce in endul final suedezii au gresit grav, iar scotienii au „furat” 3 puncte. Medalia de bronz a fost obtinuta de Italia, care o invingea in finala mica pe Germania cu 8-6. Pe locul 5 in Round Robin a incheiat Norvegia, urmata de Elvetia, Rusia, Olanda, Finlanda si Polonia, ultimele doua retrogradand in Divizia B.

La feminin Suedia o invingea pe Elvetia in finala de anul trecut cu scorul de 5-4, dupa un final electrizant. Medalia de bronz era obtinuta de Germania, care o invingea pe Rusia cu 7-4 in finala mica. Pe locul 5 in Round Robin a terminat Letonia, urmata de Scotia, Danemarca, Cehia, Finlanda si Italia, ultimele doua retrogradand. Anul acesta in Round Robin sunt Suedia, Elvetia, Germania, Rusia, Letonia, Scotia, Danemarca, Cehia, Norvegia si Estonia. Sa spunem ca primele 7 clasate in Round Robin se vor califica la Campionatul Mondial de anul viitor atat la feminin, cat si la masculin.

Romania a fost foarte aproape de promovare in Divizia B la masculin chiar pe teren propriu

Astazi a inceput Campionatul European de curling in primele doua divizii atat la masculin, cat si la feminin. Divizia C, ultima ca valoare, este cea in care se afla Romania in ambele competitii. Aceasta a avut loc in luna aprilie a acestui an la Brasov. La feminin mai avem mult de lucru, echipa nationala a Romaniei obtinand o singura victorie din 7 meciuri, terminand ultima. 

La masculin insa, Romania a incheiat „grupa" pe locul 4, cu 6 victorii din 9 meciuri. Astfel, echipa care il are capitan pe Valentin Anghelinei s-a calificat in semifinale, unde a fost invinsa de Slovenia cu 3-9. Daca se califica in finala, Romania avansa in cea de-a doua divizie. Oricum, este un progres fata de anul trecut, cand Romania a incheiat pe locul 6 din 8 echipe, cu 3 victorii si 4 infrangeri. In urma cu doi ani Romania incheia pe locul 8 din 10 echipe.

La Unibet poti plasa pariuri pe toate meciurile de curling

Una dintre foarte putinele case online la care gasesti pariuri pentru Campionatul European de curling este Unibet. Aici, pe langa cotele pentru castigatorul unui meci, vei intalni si cote pentru total puncte, dar si pentru handicap puncte.

Plaseaza pariuri pe CE de curling si stai cu sufletul la gura

CallToAction