Grupa dificila pentru Romania la CM handbal feminin, care va incepe la sfarsitul lunii

Sportul de echipa la care avem cele mai mari performante in prezent isi va desfasura editia cu numarul 24 a CM intre 30 noiembrie si 15 decembrie.

Romania este singura formatie din lume ce nu a ratat nici macar o editie de la Campionatul Mondial. Speram ca nu va rata multi ani de acum incolo, mai ales ca din 2021 Campionatul Mondial se va extinde la 32 echipe. In acest moment sunt 24. Daca in 1990 Coreea de Sud a gazduit competitia, iar in 2009 China a facut asta, acum a venit randul Japoniei sa fie gazda Campionatului Mondial. E important sa punctam ca in 1990 a castigat fosta Uniune Sovietica, iar in 2009 Rusia.

Romania s-a aflat in prima urna la tragerea la sorti

Avand in vedere ca Romania s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European de anul trecut, s-a calificat automat la acest Campionat Mondial. Mai mult, la tragerea la sorti ne-am aflat in prima urma, ceea ce ne face, macar teoretic, principalii favoriti la castigarea grupei. Insa misiunea noastra va fi una destul de  grea, adversari fiind Ungaria, Muntenegru, Spania, alaturi de Senegal si Kazahstan. Primele trei formatii din grupa se califica mai departe.

Romania la CM handbal feminin se afla in grupa C, asta insemnand ca in grupa principala, acolo unde speram sa ajungem, vom intalni echipele din grupa D. De aici fac parte Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina si Republica Democrata Congo. Din celelalte doua grupe fac parte Olanda, Norvegia, Serbia, Slovenia, Angola si Cuba, respectiv Franta, Danemarca, Germania, Coreea de Sud, Brazilia si Australia. 

Performantele Romaniei si ale adversarelor la CM 2017

Castigatoarea Campionatului de acum doi ani este Franta, care a invins-o in finala pe Norvegia. Medalia de bronz a fost cucerita de Olanda, ce a invins-o pe Suedia in finala mica. Dintre acestea, doar pe Suedia o poate avea Romania ca adversara in grupa principala. Adversara noastra cea mai de temut din grupa C, Ungaria, s-a clasat abia pe locul 15. Muntenegru a fost pe 6, Spania pe 11, iar Senegal si Kazahstan nu au participat. De altfel, acesta este debutul Senegalului la un Campionat Mondial. De mentionat ca Romania s-a clasat pe locul 10 la CM 2017.

Daca mai sus am mentionat ca Suedia a incheiat a patra la Campionatul Mondial din urma cu doi ani, Rusia a fost pe 5, Japonia pe 16, China pe 22, Argentina pe 23, in vreme ce Republica Democrata Congo nu a participat. 

Vom avea si doua arbitre din Romania la acest Campionat Mondial

La turneul final din urma cu 4 ani Romania a avut reprezentate si doua arbitre. Este vorba despre Diana Florescu si Anamaria Stoia. Daca in urma cu doi ani nu am avut nicio reprezentanta, acum vom vedea din nou doua arbitre din Romania. Vorbim de Cristina Nastase si Simona Stancu. 

Absente de baza in lotul Romaniei

Romania la CM handbal feminin va deplasa 18 jucatoare, printre care si Cristina Neagu, golgheter la Campionatul Mondial din 2015. Din lot nu fac parte insa Sorina Tirca, una din cele mai in forma handbaliste ale momentului, dar nici Laura Moisa. La ele se adauga Eliza Buceschi, lasata acasa dupa scandalul de dopaj in care este implicata in aceste zile. 

Romania este a opta favorita la castigarea Campionatului Mondial

Una dintre casele online care ofera destule pariuri antepost pentru CM de handbal feminin este Unibet. Aici favorita principala la castigarea turneului este Franta, ce are cota 3.25. Aceasta este urmata de Rusia (3.4) si Norvegia (3.5). La alte case Romania se afla mai sus in topul favoritelor, avand, implicit, o cota mai mica. La Unibet „tricolorelor” li se ofera cota 31.0 la castigarea turneului final. 

Aici avem cote si pentru castigatoarele grupelor preliminare, insa si pentru castigatoarele celor doua grupe principale.  Astfel, favorita principala la castigarea grupei A este Norvegia (1.3), a grupei B este Franta (1.3), a grupei C este Ungaria (2.25), iar a grupei D este Rusia (1.2). In grupa C Romania este a treia favorita, la egalitate cu Spania, a patra favorita. 

Daca Franta este principala favorita la castigarea Grupei I principale, Rusia se bate cu Norvegia pentru castigarea celei de-a doua grupe principale. De asemenea, Unibet ne provoaca sa pariem si pe echipa dintr-un duel care se va clasa mai sus la acest turneu final. Sunt oferite 12 astfel de dueluri.

Plaseaza pariurile antepost pe care ai pus ochii inainte de a se micsora cotele