Giro d'Italia 2017 - cine se impune in prima etapa?

Etapa 1 va avea 206km intre localitatile Alghero si Olbia. Este o etapa destul de lunga, insa traseul e foarte usor si nu ar trebui sa le puna probleme ciclistilor. Vor fi trei catarari pe traseu, insa sunt doar de categoria a 4-a si au fost puse mai mult pentru a putea acorda tricoul cataratorilor inca din prima etapa. Sprinterii n-ar trebui sa rateze aceasta sansa si de aceea sunt sigur ca vom avea un final la sprint masiv.

Destul de greu de zis cine va castiga aceasta etapa. Casele de pariuri il considera principal favorit pe columbianul Fernando Gaviria de la Quick Step cu o cota de 3,25. Insa foarte aproape cu cote de 3,60 sunt australianul Caleb Ewan de la Orica si germanul Andre Greipel. Surprize ar putea aparea de la Sam Bennett, dar si de la italienii Giacomo Nizzolo si Sacha Modolo.

Foarte greu de ales un invingator. Modolo a obtinut 2 victorii in Croatia, dar nu prea a avut adversari. Ewan are 6 victorii in 2017, dar cinci sunt din ianuarie obtinute in Australia in Tour Down Under. Greipel are 3 victorii, cea mai importanta obtinuta in Paris-Nice. In schimb Gaviria are 4 victorii, cea mai importanta din Tirreno-Adriatico. Asa ca eu zic ca merita pusa o miza mica pe Modolo, cota 12 la unibet.

Nizzolo v Modolo > 2 @ 1,68 unibet

- un duel intre italieni. Nizzolo e un ciclist constant cu clasari dese pe podium, dar care castiga foarte rar. Anul acesta a fost foarte slab si nu ma astept sa faca mare lucru in Turul Italiei. In schimb Modolo e mult mai exploziv si a aratat o forma buna in Turul Croatiei chiar daca acolo nu a avut adversari importanti. A fost insa prezent acolo si Nizzolo.

Combo: Gaviria (v Bennett) + Sbaragli (v Bauhaus) @ 1,82 unibet
- Gaviria este clar mai bun si cu sanse mari cel putin la podium. Are si echipa de partea sa si va avea un trenulet la final. In schimb Bennett e tanar si nu prea are ajutor din partea echipei la sprint.
- Sbaragli e un sprinter cu experienta in marile tururi si cu clasari dese in top 10. Are chiar si victorie in Turul Spaniei. De cealalta parte Bauhaus e la prima participare intr-un mare tur. Nici rezultatele sale din cursele mai mici nu sunt prea grozave. Asa ca nu-l vad sa prinda top 10 in aceasta prima etapa.