Finala de la Roland Garros dintre Djokovic si Murray va fi una istorica

Cei doi jucatori se intalnesc inca o data in cadrul unei finale de turneu de mare slem, insa de aceasta data, miza este una mult mai importanta. Djokovic este principalul favorit, in timp ce Murray este al doilea. In cazul in care nu stiai, este cea de treizecisipatra intalnire directa.

 

Pe de o parte, Djokovic isi doreste sa castige singurul turneu de mare slem care ii lipseste din palmares. Astfel, ar deveni doar la optulea jucator care ar reusi acest lucru si al patrulea din era Open. De cealalta parte, Murray ar putea deveni primul jucator britanic dupa anul 1935 care s-ar impune la Roland Garros. Ultimul care a reusit sa-si adjudece titlul a fost Fred Perry.

 

In cazul in care te intereseaza istoria dintre cei doi, cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii sunt urmatoarele. Djokovic a reusit sa castige 23 de meciuri directe, spre deosebire de Murray, care nu a castigat decat 10. S-au intalnit pana acum de 6 ori in finale de Grand Slam, iar sarbul conduce cu 4-2. Singura intalnire directa la Roland Garros a avut loc anul trecut, in semifinale, iar Djokovic a fost invingator. In 2016, cei doi s-au intalnit in ultima faza de 3 ori: Djokovic a castigat la Australian Open si la Madrid, iar Murray s-a impus la Roma.

 

Pariere

 

Dar istoria conteaza prea putin la acest nivel. Ce este mai important este parcursul de pana acum al jucatorilor. Djokovic nu a pierdut decat un singur set la Roland Garros in 2016, in meciul cu Roberto Bautista Agut, dominand in mod categoric toate celelalte intalniri.

 

Cu Murray, povestea este diferita. In primul meci, a fost nevoit sa revina de la 0-2 la seturi in fata lui Stepanek. Ulterior, a pierdut din nou doua seturi in fata lui Mathias Bourgue, iar meciurile cu Richard Gasquet si Stanislas Wawrinka nu au fost mult mai usoare.

 

In aceste conditii, sunt de parere ca sarbul va castiga finala de la Roland Garros. La NetBet, Djokovic este favorit, avand o cota de 1.28.