Factorii de care trebuie sa tinem cont in analizarea unui meci de fotbal

Fie ca vorbim de fotbal sau alte sporturi statistica joaca un rol capital, fara consultarea ei fiind imposibil sa generezi profit pe termen mediu si lung.

Inainte de a plasa orice pariu pe un meci un parior profesionist consulta intotdeauna statistica, pentru a miza cat mai obiectiv posibil. Asta chiar daca pariul vizat are o cota mica. Majoritatea se gandeste ca, fiind vorba despre o cota mica, sansele ca ea sa fie castigatoare cresc exponential, in acest caz utilizatorul sarind intentionat peste anumiti pasi pe care ar trebui sa-i parcurga cand analizeaza un meci. Ori asta este total gresit.

1.      Ultimele partide  ale echipelor, esentiale pentru o analiza corecta

Primul lucru la care ar trebui sa te uiti cand analizezi o partida de fotbal il reprezinta precedentele partide disputate in respectiva competitie de catre echipele care se dueleaza. Astfel, pentru echipa gazda vizioneaza ultimele rezultate de pe teren propriu, iar pentru echipa oaspete ultimele partide din deplasare. Sigur, in functie de tipul de pariu pe care vrei sa mizezi, poti analiza numarul golurilor, al cornerelor, al cartonaselor galbene din respectiva partida.

O acuratete mult mai mare, cel putin teoretic, vei obtine daca vei analiza doar precedentele partide ale unei echipe dintr-o anumita competitie impotriva formatiilor de valoare apropiata adversarei. Spre exemplu, in cazul in care evolueaza o echipa de pe locul al treilea cu una de pe locul al noualea, ar fi bine sa iei in calcul doar partidele de acasa/din deplasare ale echipei de pe pozitia a treia contra echipelor de pe locurile 7,8,10,11 etc. .

2.      Precedentele intalniri directe nu sunt nici ele deloc de neglijat

Printre aceste statistici de ajutor in analiza unui meci de fotbal una destul de importanta o reprezinta cea a intalnirilor directe. Aici cele mai relevante intalniri directe ar fi din ultimii 2-3 ani din respectiva competitie. Rezultatele directe dintr-un timp mai indelungat putem spune ca isi pierd din importanta, avand in vedere ca mai mult ca sigur se va schimba o mare parte din lot in acest interval. Asta nu se aplica si in cazul in care o echipa o domina net pe cealalta in intalnirile directe, avand, spre exemplu, 7 victorii din tot atatea dueluri. Asta inseamna ca echipa invinsa ori e mult prea slaba, ori a dezvoltat un complex in fata adversarului, complex care e destul de probabil sa continue. Pentru a preconiza asta ar trebui sa ne uitam la ultimele partide disputate  de cele doua echipe, dar si la locul in clasament, desi acesta nu conteaza foarte mult.

3.      Culege cat mai multe informatii utile inaintea partidei

Nu recomandam sa plasezi un pariu cu 2-3 zile sau chiar mai mult inaintea startului partidei. Asta deoarece in zilele premergatoare partidei pot aparea diverse informatii, care iti pot schimba parerea in legatura cu pontul pe care voiai sa-l plasezi inainte de a le afla. Aceste informatii vizeaza declaratiile antrenorului sau ale jucatorilor (mai rar), atmosfera in cadrul echipei, accidentarea la antrenamente a unui jucator de baza sau chiar o toxiinfectie alimentara care baga in spital jumatate de echipa, cum s-a intamplat nu de putine ori, relatia dintre galerie si jucatori etc. . Inainte de a oferi un pont ar fi bine ca, pe langa precedentele partide si intalnirile  directe, cele doua puncte mentionate mai sus, sa notezi intr-un document toate informatiile de ultim moment pe care le gasesti despre cele doua echipe, oricat de insignifiante ti s-ar parea. Cand vei pune informatiile cap la cap poate exact stirea care ti se pare neinteresanta sa te faca sa plasezi sau nu un anujmit pont.

4.      La pariurile live tine cont de starea vremii si a gazonului

Cu siguranta printre cititorii acestui articol se numara si cei ce prefera sa plaseze pariuri live pe fotbal. In primul rand, daca doresti sa mizezi live ar fi bine sa te axezi pe meciuri care dispun de transmisiune directa. In acest fel iti poti da seama de multe aspecte care nu sunt vizibile daca nu beneficiezi de transmisiunea live. Aceste aspecte se refera la starea vremii, starea gazonului, la un randament mai scazut/ridicat al vreunui jucator. De asemenea, iti poti da seama si daca o echipa domina si isi creeaza mari ocazii, chiar daca nu marcheaza. Acest lucru iti este de folos, spre exemplu, daca doresti sa pariezi pe rezultatul final sau pe numarul de cornere al respectivei echipe. Totodata, iti poti da seama de atmosfera creata de galeria formatiei gazda sau daca arbitrul partidei lasa jocul mai liber sau fluiera aproape orice atingere a adversarului. Asta iti este de folos daca vizezi un pariu pe cartonase.

Rezumat

  • Orice analiza a unei partide de fotbal ar trebui sa inceapa cu studierea ultimelor partide de acasa/din deplasare in acea competitie  ale echipelor care se vor duela
  • Pentru o acuratete mai mare alege doar partidele contra unor formatii de valoare apropiata cu cea a oponentei pe care urmeaza sa o intalneasca
  • Intalnirile directe din ultimii doi-trei ani sunt de luat in calcul atunci cand doresti sa plasezi un pronostic
  • Informatiile de ultim moment pot fi foarte utile
  • Vizioneaza transmisiunea in direct oferita de platforma casei de pariuri inainte de a plasa un pont

Descopera casa de pariuri care iti ofera ponturi pentru partide de fotbal pe baza statisticilor >>>