Evitaţi să vă încurcaţi cu cei care vând ponturi pe Facebook

Vânzarea de ponturi "fixed" pe Facebook

În ultimele luni, mulţi dintre noi am găsit pe contul de Facebook cereri de prietenie de la diverşi indivizi, care ne propun diverse ponturi "sigure".

Mai exact, ei se laudă că au din surse sigure rezultatele de la unele meciuri de fotbal aranjate sau din alte sporturi şi, ţi le pot oferi, contra unei sume de bani. Fireşte, nu aleg echipe mari sau meciuri din competiţii puternice, pentru că ar merge prea departe, astfel că mizează pe partide gen Notts County - Exeter City din League Two, Beroe Stara Zagora - Septemvri Sofia din campionatul Bulgariei, Vllaznia Shkodër - FK Kukesi din campionatul Albaniei sau meciuri exotice din Malaezia, Thailanda sau Filipine.

Un parior experimentat îşi dă seama imediat că are de a face cu un impostor şi îl banează, pentru a nu pierde timpul degeaba. Însă sunt pe Facebook foarte mulţi indivizi care sunt atraşi de un posibil câştig mare fără efort şi acceptă să vireze în contul "prezicătorului" o sumă de bani.

5a6c947d13741_1517065341.jpg


Cum poţi fi păcălit cu meciurile "fixed"

Cei care vând ponturi "sigure" nu cer mulţi bani, sumele fiind de obicei între 25 de lei sau 500 de lei.

Ei îţi cer să trimiţi banii prin paysafecard.com, skrill.com sau paypal.com, după care îţi dau pontul "sigur". Urmează plasarea pariului şi o altă sumă cheltuită, pentru că de obicei cota e super atractivă, între 5 şi 6, gen X pauză / 2 final, va fi un cartonaş roşu, sau echipa "X" va avea un penalty, etc.

 Pariorul crede că dacă a plătit pentru ea, este sigură şi mizează o sumă mare, între 250 şi 1.000 lei, după care constată că rezultatul a fost greşit. Imediat îi scrie pe Facebook celui care i-a oferit pontul, însă acesta nu îi mai răspunde sau îl banează. Asfel, victima pierde o sumă considerabilă de bani, pentru că meciurile "fixed" sunt o păcăleală.


Cel care ştie un pont sigur, de ce nu îl joacă el?

Trebuie să ştii că este aproape imposibil să afli care va fi rezultatul unui meci sau dacă vor fi eliminări, penalty-uri, cine va marca, 2 pauză / 1 final, etc.

Bineînţeles că există o mafie a pariurilor sau că mai sunt meciuri aranjate, dar tu, un om obişnuit, nu ai acces la aşa ceva. Gândeşte logic, dacă cel care te abordează şi îţi cere o sumă de bani, "că ştie un pont sigur", de ce nu îl joacă el? Dacă e atât de sigur de o cotă gen 5.85, de ce nu o joacă el la Betano, Unibet, Netbet, etc, unde ar putea paria în voie?

Aşa ar putea câştiga zeci de mii de lei sau sute de mii de lei şi ar trăi o viaţă de lux. Dacă ştie sigur un pont, aşa cum se laudă, de ce nu îl ţine pentru el şi ţi-l vinde ţie? Răspunsul lui este că e limitat la casele de pariuri şi de aceea preferă să-l vândă.

Este un răspuns ridicol, pentru că nicio casă de pariuri online sau stradală nu te împiedică să pariezi sume normale la orice cotă care o alege clientul. Chiar dacă ar fi aşa, prin absurd, cine îl împiedică, dacă ştie sută la sută un pont, să parieze cu ajutorul unui prieten sau a unei rude? Răspunsul nostru este simplu, totul este o înşelătorie!

Pe Facebook poţi schimba data unei postări

Cei care se ocupă de astfel de ponturi "sigure" îşi fac şi un cont pe Facebook, unde postează meciurile. Bineînţeles, toate sunt câştigătoare, pentru a acapara încrederea celor pe care vor să-i păcălească.

Pe Facebook există insa opţiunea de a schimba data unei postări, astfel că este foarte simplu să te lauzi apoi că ai prins un rezultat. Majoritatea şarlatanilor au mai multe conturi false şi postează comentarii de genul "Am cumpărat ponturi de la X şi mereu am câştigat! Eşti cel mai tare! Bravo!" sau "La început nu credeam că vor ieşi ponturile, dar după 7 luni mi-am cumpărat Audi! Ţine-o tot aşa!", etc. Mereu vei vedea comentarii pro, pentru că cei care au fost păcăliţi, sunt banaţi şi nu mai au cum să scrie ceva.

Îţi dau pontul câştigător, îmi plăteşti jumătate, după

Mai este şi varianta "îţi dau pontul câştigător, îmi plăteşti jumătate, după". Aici cota este de obicei mai mică, în jur de 3, care poate ieşi, pentru că oricând un meci echilibrat gen Benfica-Porto, Milan-Inter, Bayern-Dortmund, Galatasaray-Beşiktaş, Real-Barcelona, OL-PSG, etc, poate ieşi X, respectiv cota 3:00. Aici ţeapa e simplă, dacă iese, omul nostru îţi cere jumătate din ce ai pariat, dacă nu, "dispare". El are un cont fals, un pseudonim, tu ai numele corect. Te poţi trezi cu ameninţări, în cazul în care a nimerit pronosticul şi îţi cere bani, chiar dacă tu nu ai jucat, ci doar ai fost curios. Şi atunci, de ce să te complici inutil?

Inspiraţi-vă din ponturile oferite de experţi

În concluzie,  Legalbet vă sugerează să evitaţi să vă încurcaţi cu cei care vând ponturi pe Facebook. Totul e o păcăleală şi o să pierdeţi timp şi bani. Sfatul nostru este să vă inspiraţi din ponturile oferite gratis de experţii Legalbet sau de la alte website-uri asemănătoare.

Aceşti tipsteri stau şi câte două ore pentru a analiza un meci şi chiar dacă nu prind mereu toate pronosticurile, de obicei au un bilanţ pozitiv la sfârşitul unei luni. Pariaţi de fiecare responsabil, cât vă permiteţi şi informaţi-vă înainte de a miza o sumă de bani.

Si nu uitati, decizia finala trebuie sa fie intotdeauan la voi, pentru ca voi sunteti cei care va investiti banii in pariurile sportive pe care le jucati.

5a6c94c0f214f_1517065408.png