EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Olanda vs Cehia

Dupa ce am vazut tabloul optimilor, multi anticipam ca Olanda are cel mai facil culoar pentru a ajunge in semifinale. Doar ca in optimi am vazut o “portocala” stoarsa de puteri, care abia ajungea la poarta Cehiei. Formatia ceha castiga cu 2-0, ambele goluri venind in superioritate numerica. Holes deschidea scorul in minutul 68, Schick inchizand tabela cu 10 minute inainte de final. Antrenorul Olandei trimitea in teren o formula tip 3-4-1-2, iar cel al Cehiei una tip 4-2-3-1. 

Coufal era avertizat de la cehi, din tabara olandezilor fiind “ingalbeniti” Dumfries si Frenkie De Jong. Cartonasul rosu il vedea De Ligt in minutul 55. La faza anterioara olandezul Malen rata o ocazie imensa de a deschide scorul, vrand sa intre cu balonul in poarta. Goalkeeperul cehilor a fost insa pe faza si nu l-a lasat. Cehia expedia 5 suturi pe poarta, iar Olanda niciunul. Cehii executau 5 cornere, pe cand adversarii aveau 6.

Statistici Olanda vs Cehia optimi EURO 2020 - Cifre jucatori

Cehul Patrik Schick a fost singurul jucator care a expediat doua suturi pe poarta. Olandezii completau 367 pase, fata de 352 ale cehilor, procentajul de reusita al ambelor echipe la acest capitol fiind de 80%. De Jong si De Ligt erau singurii jucatori din acest meci, dintre cei ce au jucat cel putin o repriza, care aveau un procentaj de reusita al paselor de peste 90%. Nu mai putin de 5 jucatori cehi aveau, in schimb, un procentaj de reusita mai mic de 80%. Este vorba de Coufal, Schick, Celustka, Holes si Masopust. De la olandezi Depay, Dumfries, Van Aanholt, Wijnaldum, de Roon si Malen nu atingeau un procentaj de 80%.

Olandezii castigau 45 dueluri aeriene, cu 4 mai multe ca adversara. Cehul Kaderabek sarea la cap de 11 ori, avand un procentaj de peste 90% al duelurilor castigate. In schimb, Masopust nu castiga niciun duel aerian din cele 5 in care a fost implicat. Cehii pierdeau de 14 ori balonul in propria jumatate de teren, iar olandezii in 15 randuri.