EURO 2020: Stadioanele pe care nu pot veni suporteri nu vor gazdui meciuri

Cu greu ne-am putut obisnui cu meciuri fara spectatori in tribuna. O veste incurajatoare si plina de speranta vine din partea UEFA, care nu concepe ca vreun meci de la turneul final sa se dispute fara spectatori. Dupa cum bine stiti, unul dintre aceste stadioane care vor gazdui meciuri de la EURO 2020 este National Arena din Bucuresti. Romania nu a mai vazut suporteri pe stadioane de la inceputul pandemiei, insa lucrurile se vor schimba din vara. In caz contrar, Arena Nationala nu va putea gazdui meciuri. Dar cu siguranta nu se va intampla asta, Romania nepermitandu-si sa dea cu piciorul unei asemenea sanse. 

Stadioane care vor gazdui meciuri de la EURO 2020 - Trei stadioane in dubiu

In acest moment, 12 stadioane vor gazdui turneul final. Lucrurile se mai pot insa schimba pana luna viitoare, o hotarare definitiva in acest sens luandu-se pe 20 aprilie. Cele 12 orase in care se vor gazdui meciuri de la turneul final sunt: Bucuresti, Londra, Munchen, Roma, Baku, Saint Petersburg, Budapesta,  Amsterdam, Bilbao, Glasgow, Dublin si Copenhaga. 

Arena Nationala din Bucuresti are 55 600 locuri, fiind a saptea ca marime dintre cele 12. Fiecare stadion va gazdui 3 meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau sferturi. Semifinalele si finala vor avea loc pe Wembley (Londra).

Cele mai mici stadioane sunt San Mames (Bilbao, 53 332 locuri), Hampden Park (Glasgow, 51 866 locuri), Aviva Stadium (Dublin, 51 700 locuri) si Parken Stadium (Copenhaga, 38 065 locuri). Trei din cele patru sunt in pericol de a nu mai gazdui partide de la turneul final, din cauza ca nu pot asigura prezenta fanilor pe stadioane, din cauza regulilor COVID din tara lor. Este vorba de San Mames,  Hampden Park si Aviva Stadium. 


Quote

Scenariul ideal este ca meciurile sa se dispute pe cele 12 stadioane stabilite initial, dar, daca nu este posibil, atunci vom merge inainte cu 10 sau 11 tari. 

Avem mai multe scenarii, insa este exclus ca vreunul din meciurile de la EURO 2020 sa se dispute fara fani in tribune. 

Aleksander Ceferin (presedinte UEFA)