EURO 2020: Spania va schimba locatia de gazduire a meciurilor

O conditie impusa de UEFA este aceea ca stadioanele care vor gazdui meciurile de la EURO 2020 sa fie umplute cu suporteri in proportie de 25% din capacitatea acestora. Din pacate, nu toate stadioanele pot garanta prezenta de 25%. Decizia finala a UEFA privind cele 12 stadioane pe care se vor disputa meciurile de la turneul final va veni pe 19 aprilie. 

Spania schimba stadionul pentru EURO 2020 - La Cartuja intra in locul lui San Mames

Dintre cele 12 stadioane propuse, San Mames din Bilbao are cele mai mici sanse de a gazdui meciuri de la turneul final. Guvernul basc a fost categoric in privinta faptului ca, din cauza situatiei generate de virusul COVID, nu poate garanta prezenta fanilor pe stadion la turneul final. Foarte probabil, decizia guvernului basc nu se va schimba pana pe 19 aprilie. 

In schimb, guvernul andaluz pare sa fie dispus sa preia responsabilitatea gazduirii meciurilor. Cel putin, asta aflam de la publicatia Diario AS. Acesta propune ca partidele care trebuiau sa se joace pe San Mames sa se dispute pe La Cartuja. Vorbim despre stadionul care diseara (n.r. 17.04) va gazdui finala Copa del Rey dintre Bilbao si Barcelona. Cele 3 meciuri din faza grupelor pe care Bilbao urma sa le gazduiasca sunt: Spania vs Suedia, Spania vs Polonia si Slovacia vs Spania. In optimi aici trebuia sa joace invingatoarea grupei B. Cel mai probabil, din pronosticurile pe care le vom oferi pe aceasta pagina va rezulta ca Belgia va castiga acea grupa.

Spania schimba stadionul pentru EURO 2020 - Situatia la momentul actual

Dintre cele 12 stadioane, 9 au confirmat ca pot primi suporteri pe stadioane. Arenele care nu au confirmat inca asta sunt San Mames (Bilbao), Aviva Stadium (Dublin) si Allianz Arena (Munchen).

Stadioanele din Bucuresti, Copenhaga, Amsterdam, Glasgow si Roma vor fi umplute intre 25% si 33%. Cele din Saint Petersburg si Baku vor fi umplute in proportie de 50%, Wembley (Londra) va avea plina 25% din capacitate pentru meciurile din grupa, dar si pentu cel din optimi. In schimb, guvernul din Budapesta isi propune ca meciurile de la EURO 2020 sa se joace avand stadionul plin in proportie de 100%. De mentionat ca stadioanele din Bucuresti, Amsterdam, Copenhaga si Saint Petersburg au in plan majorarea procentului actual. La finalul lunii aprilie vom afla daca au primit si aprobarea de majorare.

Trebuie spus ca toti suporterii, indiferent de tara din care vin, sunt bineveniti la stadioane. Vor fi insa cateva restrictii. Fiecare oras va implementa cateva masuri de siguranta pentru fani. Spre exemplu, daca vei calatori in Budapesta pentru meciurile de la EURO 2020 nu va trebui sa stai in carantina. In schimb, va trebui sa prezinti doua teste cu rezultat negativ. Nici cei care calatoresc pentru a asista la meciurile de pe Arena Nationala nu vor trebui sa stea in carantina. In schimb, vor trebui sa arate un test cu rezultat negativ, insa vor trebui, de asemenea, sa isi limiteze sederea la mai putin de 3 zile. In caz contrar, vor trebui sa stea in carantina timp de doua saptamani.