Doua pete gemene negre pe obrazul sportului alb

Fraţii gemeni ucraineni Gleb Alekseenko şi Vadim Alekseenko au fost suspendaţi pe viaţă din tenis şi amendaţi fiecare cu câte 250.000 de dolari de Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU). Conform external linkLink-uri externe interzise, cei doi au fost acuzaţi că au blătuit mai multe partide de tenis, printre care şi turnee organizate de România.

Au blătuit şi în România fraţii Alekseenko?

Vadim Alekseenko a jucat în acest an, în luna august, la turneul futures de la Curtea de Argeş, unde a fost eliminat încă din primul tur de Claudio Fortuna (Italia), cu 6-2, 6-3. Gleb Alekseenko a jucat ultima dată în ţara noastră în 2016, în luna septembrie, la un turneu futures organizat de Bucureşti, unde a fost învins de Bogdan Borza (România) cu 6-2, 6-2.

Au fost găsiţi vinovaţi de trucarea de meciuri

În vârstă de 35 de ani, Gleb şi Vadim, au fost găsiţi vinovaţi de trucarea de meciuri la turnee futures care au avut loc în România, Rusia, Germania şi Turcia, în perioada iunie 2015 - ianuarie 2016. Jucătorii ucraineni, care sunt în afara top 1.000 ATP, au încălcat codul anticorupţie din tenis. Mai exact, aceştia aveau câţiva prieteni, pe care îi puneau să parieze la meciurile lor, la care obţineau rezultatele dorite. Vadim ocupă în prezent locul 1113 în clasamentul ATP, iar fratele său este pe poziţia 1724.


Unitatea pentru Integritatea Tenisului a decis ca cei jucători de tenis, Gleb Alekseenko şi Vadim Alekseenko, să fie suspendaţi pe viaţă pentru trucarea de meciuri. "Impunerea suspendărilor pe viaţă este cu efect imediat, celor doi jucători fiindu-le interzis să joace sau să asiste la orice competiţii organizate sau recunoscute de organismele care conduc acest sport", a fost comunicatul oficial TIU.