Dinamo Bucuresti - HC Dobrogea Sud Constanta, derby in Liga Zimbrilor

Dinamo Bucuresti are sansa sa se desprinda decisiv in clasament si sa isi asigure in proportie de 99% titlul de campioana in sezonul regulat, in acest meci cu rivala de la HC Dobrogea Sud Constanta, care se va desfasura in Arena din Soseaua Stefan cel Mare.
 

Cu 16 victorii, 1 egal si o singura infrangere in acest sezon, Dinamo este lider autoritar in clasament si de departe principala favorita la castigarea unui nou titlu de campioana. Valoarea lotului, antrenat de unul din cei mai buni antrenori romani - Eliodor Voica, dar si publicul frenetic care ii sustine pe teren propriu si nu numai, fac din Dinamo o adevarata echipa, care ne poate reprezenta din nou tara in Liga Campionilor si poate realiza performante mult mai bune decat cele din sezonul curent. 

De partea cealalta, HC Dobrogea Sud este o echipa nou-infiintata, formata din cativa fosti jucatori la HCM Constanta, fosta echipa de la malul marii care a dominat handbalul romanesc acum cativa ani, dar si cativa straini foarte buni. Din pacate, echipa antrenata de Djordje Cirkovic are o politica pe care eu o dezaprob in totalitate, aceea de a folosi tinerii jucatori pe care ii are in lot foarte putin, in ciuda faptului ca acestia au un potential foarte mare si sunt foarte talentati. Jucatori precum Ionut Nistor, extrema dreapta si fostul capitan al Nationalei de Tineret, sau chiar interul stang Alexandru Bologa, sunt folositi prea putin, si nu pot progresa in asemenea conditii. 

Cu toate astea, Dobrogea este singura echipa care a invins-o pe Dinamo in acest sezon, profitand de o conjuctura favorabila, deoarece cainii aveau un meci important in Liga Campionilor la cateva zile distanta de acel meci si nu au jucat la capacitate maxima, Eliodor Voica chiar menajand cativa dintre titulari. De aceasta data, lucrurile vor sta cu totul altfel, iar dinamovistii vor face tot ce le sta in putina pentru a-si lua revansa si a castiga acest meci. 

Cu 8 victorii la rand in campionat, Dinamo este o echipa in forma foarte buna, are un moral ridicat si este favorita certa astazi. De partea cealalta, lucrurile stau destul de diferit. Dobrogea n-a mai castigat de 3 etape, timp in care a pierdut 2 jocuri, ambele in deplasare, 31-27 la Odorhei si 25-24 la Calarasi, remizand acasa cu Vaslui in etapa trecuta, 24-24. Dinamo este recunoscuta pentru atacul foarte bun, avand de departe cea mai buna linie de 9 metri, in frunte cu iranianul Sajad Esteki, care a impresonat pe toata lumea la primul sau sezon in Liga Campionilor. Cel mai probabil gazdele vor castiga, iar eu mizez ca vor marca minim 32 de goluri. 

Pont: Dinamo Peste 31,5 goluri @ 1.71 Unibet