Dinamo are cota 2.00 sa joace in Liga 2 din noul sezon

Cine este Dinamo Bucureşti

În urmă cu 73 de ani, mai exact la data de 14 mai 1948, era înfiinţat clubul de fotbal Dinamo Bucureşti, care a promovat direct în Divizia A și nu a retrogradat niciodată.

Clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare era a Ministerului de Interne şi o avea ca rivală pe Steaua Bucureşti, care era echipa armatei. Dinamo are în palmares 18 titluri naționale, 13 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României o semifinală a Cupei Campionilor Europeni în sezonul 1983-1984 şi o semifinală a Cupei Cupelor în sezonul 1989-1990. În tricoul "alb-roşu" au jucat o mulţime de fotbalişti de mare valoare ca fraţii Nunweiler, C. Dinu, Boc, Rednic, Andone, Klein, Contra, Ciobotariu, Custov, Balaci, Mulțescu, Mateuț, Lupu, Lupescu, Sabău, Gerstenmajer, D. Munteanu, Ozon, Ene, Pârcălab, Lucescu, Dumitrache, Augustin, Orac, Țălnar, Cămătaru, Răducioiu, Demollari, V. Moldovan, Mutu, R. Niculescu, M. Niculae, Cl. Niculescu, Zicu, Dănciulescu şi mulţi alţii.

Dinamo, din rău în mai rău

Ionuţ Negoiţă a vândut clubul lui Pablo Cortacero, un spaniol s-a dovedit a fi un escroc şi nicidecum un finanţator care să readucă clubul în prim plan. În urmă cu 2 ani Dinamo s-a salvat de la retrogradare pentru că din cauza COVID-19 s-a mărit numărul echipelor din Liga 1 de la 14 la 16. În sezonul trecut echipa s-a salvat din nou, datorită tehnicianului Dušan Uhrin Jr., care a obţinut 5 înfrângeri consecutive în play-out. Cehul a văzut că la club este un haos, fiind ţinut în viaţă de banii suporterilor şi cei încasaţi din drepturile tv şi a decis să plece. A fost adus Iuliu Mureşan ca director executiv al clubului şi un antrenor nou Dario Bonetti, care a mai antrenat în "Groapă". Italianul a rezistat doar 8 etape, după care a fost interimarul Sorin Colceag în etapele 9-10 şi readus a 5-a oară Mircea Rednic, care a antrenat în etapele 11-21, fiind demis după înfrângerea cu 2-0 de acasă cu Farul Constanţa.

Dinamo nu a avut nicio victorie în 102 zile

DDB (Doar Dinamo Bucureşti) a ajutat mult clubul, însă fără un stadion nou şi fără un patron adevărat, clubul a avut în acest sezon cel mai slab parcurs din istorie. După 21 de etape disputate în sezonul regular, "câinii roşii" sunt pe locul 15, penultimul, cu 12 puncte. Ei au cele mai multe înfrângeri, 15 în 21 de etape şi cea mai slabă apărare, încasând nu mai puţin de 43 de goluri. Recordurile negative nu se opresc însă aici, dinamoviştii având o serie de 15 etape consecutive fără victorie, în care a înregistrat 3 rezultate de egalitate şi 12 înfrângeri. Mai exact ei nu au bătut pe nimeni timp de 3 luni şi 11 zile... Golgheterii echipei sunt Deian Sorescu (8 goluri), Gabriel Torje (4 goluri), Cătălin Carp (1 gol), Mirko Ivanosvski (1 gol) şi Andreas Mihaiu (1 gol). Casele de pariuri recomandate se aşteaptă ca Dinamo să retrogradeze, pentru că venirea lui Flavius Stoican pe banca tehnică nu poate aduce un plus de valoare iar în scurta pauză de iarnă e greu de crezut că vor veni jucători de valoare, ţinând cont că nu sunt bani.

Va reuşi Flavius Stoican să o salveze pe Dinamo?

Noul antrenor a declarat că el va decide cine rămâne la Dinamo. "Trebuie să-i văd pe jucători că dau totul, că-și dau sufletul pe teren, că fotbalul nu l-au uitat. O să am discuții cu ei, acum eu doar mă uit pe o listă, am discuții cu oamenii din club, despre cum s-au comportat. Dacă unul văd că nu e conectat la Dinamo, la revedere. Cine rămâne la Dinamo, trebuie să văd că mănâncă iarba aia. Eu decid cine rămâne, eu! Mi s-a spus că orice decizie se va lua, eu voi fi cel care va da ok-ul. Voi vorbi cu Filip, cu Matei, cu Torje, să-i întreb dacă vor să mai joace fotbal. Că fotbalul nu l-au uitat. Până pe 5 ianuarie voi vorbi cu jucătorii. La unii o să renunțăm înainte să-i vedem la teren. Voi lua și meciurile în care ei au jucat. Am discutat cu suporterii, dar mai mult de încurajare. Sunt și oameni sceptici și dezamăgiți de ceea ce se întâmplă, care nu mai au încredere. Am avut discuții și cu oficialii clubului, domnii Zăvăleanu și Mureșan, am simțit că au încredere că pot face ca lucrurile să meargă în direcția corectă", a declarat Stoican.

Casa de pariuri Fortuna o vede pe Dinamo  în Liga 2

Bookmakerii casei de pariuri Fortuna au actualizat cotele oferite în lupta pentru salvarea de la retrogradarea și nu le oferă prea multe șanse "câinilor roşii". Favorite de a juca în Liga 2 sunt Academica Clinceni, care are cota 1.35 şi Dinamo Bucureşti, care are cota 2.00. Aşadar suporterii "câinilor" ar putea paria o sumă mai mare de bani că echipa lor favorită va retrograda, pentru că şi-ar dubla banii iar în cazul în care ar biletul ar fi necâştigător, cu siguranţă nu ar regreta banii. Deşi este pe locul de baraj, FC U Craiova 1948 are cota 4.00 că va retrograda, înaintea ei fiind CS Mioveni, care are cota 3.50 şi Gaz Metan Mediaş, care are cota 4.00.

Cotele la retrogradarea din Liga 1 oferite de Fortuna

Academica Clinceni

F

1.35

Dinamo București

O

2.00

CS Mioven

R

3.50

Gaz Metan Mediaș

T

4.00

FC U Craiova 1948

U

4.00

Chindia Târgoviște

N

10.00

Sepsi Sfântu Gheorghe

A

71.00

FC UTA Arad


71.00

FC Argeș Pitești


71.00