Despre World Cup 2022 cu Ion Alexandru

Cupa Mondială la fotbal se apropie cu pasi repezi. L-am rugat pe renumitul jurnalist si comentator sportiv Ion Alexandru sa ne raspunda la cateva intrebari despre external linkLink-uri externe interzise. Si, inevitabil, am ajuns si la subiectul pariuri sportive, pentru ca meciurile de la Cupa Mondiala sunt asteptate cu infrigurare de pariori.

Legalbet: Ce părere ai despre organizarea World Cup 2022 în Qatar? Au fost atâtea controverse legate de acest lucru, care e opinia ta?

Ion Alexandru: Însuși fostul președinte FIFA, Blatter a spus că acest turneu final nu ar fi trebuit să se dispute în Qatar. Faptul că acest turneu final a fracturat în premieră sezonul marilor campionate îl face interesant, dar și predispus la mari surprize. E clar că au fost foarte multe probleme cu infrastructura. Nu știm și probabil nu vom ști niciodată numărul muncitorilor care au decedat în timpul construcției stadioanelor și asta reprezintă o problemă umanitară majoră.

Legalbet: Care e favorita ta la câștigarea World Cup 2022 și de ce?

Ion Alexandru: După 4 ediții în care au triumfat echipele din Europa, Mondialul din Qatar are două favorite din America de Sud. Brazilia are o echipă foarte echilibrată și un selecționer realist. Efervescența atacului condus de Neymar este contrabalansată de o defensivă cu multă experiență.

Argentina poate da o mare lovitură la acest turneu final, ultimul pentru Messi. Fotbalistul cu cele mai multe Baloane de Aur visează la gloria supremă și speră ca odată cu primul trofeu cu naționala, Copa America, să rupă seria ghinioanelor.

Legalbet: Care crezi că va fi echipa surpriză la Cupa Mondială ?

Ion Alexandru: Danemarca este o echipă foarte frumoasă, care a urcat pe un val de entuziasm după un Euro 2020 excelent. Serbia are un atac exploziv și poate fi un adversar dificil. Mexic joacă mereu bine la turneele finale.

Legalbet: Ce jucător vezi ca favorit la titlul de golgheter al Cupei Mondiale?

Ion Alexandru: Neymar și Mbappe sunt marii favoriți la titlul de golgheter. Cei doi atacanți de la PSG au în spate echipe foarte puternice și vin după un debut de sezon cu multe goluri.

Legalbet: Ce sfaturi speciale ai da pariorilor pentru meciurile de la World Cup 2022? 

Ion Alexandru: Cupa Mondială din Qatar are particularităti de care pariorii ar trebui să țină cont. Forma de la club arătată de fotbaliști este importantă, dar un aspect de luat în seamă este diferența de modul tactic dintre cluburile de unde provin și echipele lor naționale. Stilul selecționerilor este foarte important. Un exemplu excelent este Franța. Deschamps a luat titlul mondial în 2018 cu fotbaliști extraordinari, dar cu un joc economicos. Accidentații din această toamnă ar putea determina scăderi de formă și de moral pentru anumite naționale.

Situația lui Mane intră în acest caz. În grupe, echipele mari marchează mai mult și obțin mai multe cornere. În fazele eliminatorii, meciurile vor fi mai echilibrate și se vor marca mai puține goluri. Mare atenție la meciurile de debut, dar și la forma arătată de Qatar. Gazdele au fost incluse într-o grupă relativ facilă și pot ajunge în faza eliminatorie.